|
Beyin Tava |
|
gülbin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2005
Mesajlar: 110 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6899
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2006
10,615 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 adet koyun beyni,
1 çay kaşığı sirke,
1 çay kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı un,
1 yumurta,
kızartma için sıvı yağ
Yapılışı:
Beynin üzerindeki zarı akar soğuk suyun altında, beynin kıvrımlarını zedelemeden ayıklayıp çıkartın. Çukur bir kaba 2-3 bardak su ile sirke ve tuzu koyarak kaynatın. Su kaynayınca temizlenmiş beyni yavaşça içine atın, ateşi kısarak 5 dakika haşlayın. Haşlama suyunu atın, yerine soğuk su koyup beyinleri soğumaya bırakın. Soğuyan haşlanmış beyni sudan çıkartın. Suyunun süzülmesini için birkaç dakika bekleyin. Doğrama tahtası üzerine koyarak keskin bir bıçakla 4 parçaya ayırın. Bir kaba yumurtayı kırın, unu koyun, azar azar su ekleyerek pütürsüz bir hamur elde edene kadar çırpın. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Beyin parçalarını bulamaça batırdıktan sonra atıp iki taraflarını da kızartın. Yanında limon dilimleri ile sıcak servis yapın. Koyun beyni yerine dana beyni de kullanabilirsiniz. Ancak lezzeti daha az, miktarı ise daha çok olacaktır.
|
Dana Beyni Tava |
|
beyaz dantel
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc44195
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2009
7,861 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet dana beyni
1 adet havuç
1 baş soğan
1 adet yumurta
1 adet limon
1 bardak süt
125 gr. un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeterince tuz, tane karabiber, sirke ve kızartma yağı ile kokulu otlar torbacığı
YAPILIŞI:
Önce kızartma bulamacını (hamurunu) hazırlayınız. Bir kasenin içine unu koyunuz. Yumurtayı kırıp omlet yapar gibi çırpınız. Bir çorba kaşığı, zeytinyağıyla birlikte una ilave edip karıştırınız. Karışıma azar azar süt ilave ederek iyice karıştırıp bütünleştiriniz. Serin bir yere bırakıp dinlendiriniz. Tencereye 1 litre su koyunuz. 3 çorba kaşığı sirke ilave edip, halka halka doğranmış soğan ve havuçları içine atınız. Yarım tatlı kaşığı tane karabiber ilave edip, tülbente sarılı nane, kekik, maydanoz, dereotu torbasını suya daldırıp, kaynatmaya başlayınız. İyice su fokurdadıktan sonra ateşi kısarak 25 dakika tıkırdatarak kaynatınız. Tuzunu ekip soğumaya bırakınız. Dana beynini bol sirkeli soğuk suda 15 dakika bekletiniz. Üzerindeki kanları böylece temizleyiniz. Beyni sirkeli sudan alıp, yıkadıktan sonra temiz suda kaynatınız. Kaynamaya başlayınca 2 dakika aynı hızla kaynatıp ateşten alınız. Kaynar sudan çıkarıp süzünüz. Beynin üzerindeki ince zarı ve kan damarlarını temizleyiniz. Soğuttuğunuz ilk haşlama suyunun içine koyup 10 dakika kaynatınız. Sudan çıkarıp süzünüz. Beyni ezmeden ceviz büyüklüğünde kuşbaşı doğrayınız.
Kuşbaşı doğradığınız beyni önce hazırladığınız bulamaca batırıp, her tarafını iyice hamurladıktan sonra kızgın yağa atınız. Bir yüzü altın sarısı renk alınca çevirip öteki yüzünü 30-40 saniye daha kızartıp, yağdan çıkartınız. Kızarttığınız beyinleri emici bir kağıdın üzerine koyup fazla yağlarını süzdürünüz. Hazırladığınız beyin tavaları sıcak bir tabağa koyup, limon dilimleriyle süsleyiniz. Böyle ikram edebileceğiniz gibi, sarımsaklı, sirkeli domates salçası eşliğinde de sıcak sıcak ikram edebilirsiniz.
Not: Haşlama suyuna koku vermek için, çeşitli kokulu otları bir tülbente sarıp suya daldırmak, içi eriyince çıkarmak bir pişirme yöntemidir. Bazı yemek kitaplarında bu "BÜKE GARNİ" olarak adlandırılır. Biz "KOKULU OTLAR TORBACIĞI" dedik.
|
Beyin Tavası |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1083
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2006
3,559 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet haşlanmış dana beyni
tuz
karabiber
yarım bardak sıvıyağ
yarım bardak un
3 yumurta
1 kahve fincanı kaşar rendesi
Yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Beyinleri önce uzunlamasına ikiye sonra her yarıyı enlemesine dörde bölün. Toplam 16 dilim olsun. Beyin dilimlerini bir kaba koyup tuzlayıp biberleyin, peyniri üzerine serpin ve elinizle hafifçe bastırarak yapıştırın. Sonra una, ardından yumurtaya bulayın, kızgın yağda her iki tarafını da ikişer dakika kızartıp servis yapın.
ML® Beyin Tavası için tıklayın
|
BEYİN TAVASI ( 4 Kişilik ) |
|
lezzetler
Super MOD
Kayıt: 25.11.2006
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc8945
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006
3,556 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler :
3 adet koyun beyni
2 çorba kaşığı un veya nişasta
1 yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı veya çiçekyağı
Tuz
Hazırlanışı :
Beyinleri akan suyun altına tutarken zarlarını çıkarın. Hazırladığınız beyinleri uzunluklarına doğru ortadan ikiye bölün ve her kesilen parçayı yine aynı şekilde ikiye bölerek 12 eşit parçaya ayırın.
Öte yandan tabakların birine 2 çorba kaşığı unu, diğerine de 1 yumurtayı koyarak birkaç kez çatalla çırpın.
Bu arada bir tavada zeytinyağı veya çiçek yağını kızdırın. Parçalara kesilmiş beyinleri birer birer önce hafif una batırın, sonrada iyice yumurtaya bulayarak tavaya atın. Harareti hafifçe azalttıktan sonra beyinlerin önce bir, sonra diğer tarafları pembeleşinceye kadar 5-6 dakika kızartın ve delikli kepçeyle bir tabağa alıp servis yapın.
|
Beyin Tava |
|
lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR |
Kısa URL: https://ml.md/lc5046
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
3,454 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 Kuzu Beyni (haşlanmış)
3 Yumurta
3 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar yada Gravyer Peyniri
1/2 Su Bardağı Un
3/4 Su Bardağı Rafine Yağ
1 Kahve Kaşığı Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Rendelenmiş kaşar yada gravyer peyniriyle hazırlanan beyin tava değişik bir giriş yemeği olarak da servis edilebilir.
Haşlanmış beyinlerin her birini 4'er parça halinde kesiniz. Tuz ve biberi üstüne serptikten sonra rendelenmiş peynire iyice bulayınız.
Orta boy bir kapta yumurtaları iyice çırpınız. Beyinleri önce una, sonra da yumurtaya buladıktan sonra kızgın tavada 4 dakika alt-üst ederek kızartınız. Beyinleri servis tabağına alarak sıcak sıcak servis ediniz.
|
BEYİN TAVA |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1311
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2006
3,371 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER:
2 dana beyin
1 soğan
2 defne yaprağı
Yarım bardak ayçiçek veya zeytinyağı (Kızartma için)
1 avuç maydanoz yaprağı
limon
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
1- Beyinlerin zarları az akan çeşme altında soyularak çıkarılır.
2- Sıcak suya konur. Tuz, dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı ilave edilip yarım saat haşlanır, suyunda soğutulur.
3- Suyundan çıkarılan beyinler, boyuna 6- 8 parçaya dilimlenir. Tuz ve karabiber serpilir.
4- Dilimler önce una, sonra yumurtaya batırılıp kızgın yağda pembe olarak kızartılır. Fazla yağlı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.
5- Servis tabağına alınıp maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süslenir.
|
BEYİN TAVA |
|
çaça
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2008
Mesajlar: 29 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc21253
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2008
3,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Koyun beyni
8-10 dal maydanoz
2 Yumurta
1 limon
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı galeta tozu
1,5 çay kaşığı tuz
Beyinleri yıkayıp, zarını soyunuz. Küçük tencereye 1 su bardağı su koyup tuz atarak kaynatınız. Beyinleri içine koyup 10-15 dakika pişiriniz. Soğuyunca beyinleri dört eşit parçaya bölünüz. Sıra ile kaşar peyniri rendesine, çırpılmış yumurtaya, sonra da galeta tozuna bulayıp kızgın yağda kızartınız. Kağıt yayılmış kaba alınız. Servis tabağına yerleştirip aralarını zevke göre limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyiniz.
|
BEYİN TAVASI |
|
Horse
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2007
Mesajlar: 176
|
Kısa URL: https://ml.md/lc11285
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2007
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 koyun veya 1 sığır beyni
4 bardak su
160 gram rafine zeytinyağı veya vejetalin (3/4 bardak)
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı un veya nişasta
1 adet yumurta
kıyılmış yeşil salata
1 çorba kaşığı tuz
1 adet limon
1) Bir küçük kaba 4 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke ile 1 çorba kaşığı da tuz koyarak kaynamaya bırakmalı, su kaynayınca buna, akar musluk altına tutmak suretile üstünün ince zarı soyulmuş, 3 koyun veya 1 adet sığır beyni ilâve ederek beyinleri 15-20 dakika haşlamalı, sonra da içinde haşlandığı suyu dökerek içine soğuk su doldurmalı ve beyinlerin soğuk su içinde iyice soğuması için kabı yarım saat bir tarafa bırakmalıdır. (Beyinleri bir kap içindeki suya batırmak suretile de soymak mümkündür).
2) Yarım saat sonra beyinleri suyun içinden çıkartarak bezle kurutmak sonra da uzunluklarına tam ortasından ikiye kesmeli fakat sığır ise kesilen her bir parçayı da yine uzunluğuna doğru üçe keserek beyinden aşağı yukarı 1/2 ilâ 3/4 parmak kalınlığında altı müsavi dilim vücuda getirmelidir.
3) Bunu müteakip, iki tabaktan birine 2 çorba kaşığı un veya nişasta, diğerine de 1 adet yumurta ile ancak bir tutam un veya nişasta koymalı ve yumurtayı çatalla birkaç defa çalkaladıktan sonra dilimlere kesmiş olduğumuz beyinleri evvelâ hafifçe una batırmalı sonra da iyice yumurtaya buladıktan sonra içinde kızdırılmış 3/4 bardak vejetalin veya rafine zeytinyağı olan tavaya atarak, beyinlerin evvelâ bir, sonra da diğer tarafları penbeleşinceye kadar 4 ilâ 5 dakika kızartmlı ve bir delikli kepçe ile tavadan çıkararak muntazam bir şekilde uzunca bir tabağa yerleştirdikten sonra etrafını kıyılmış yeşil salata ile çevirmeli, baş taraflarına dilimlere kesilmiş 1 limon koyduktan sonra servis yapmalıdır.
|
SIĞIR BEYNİ TAVASI |
|
karakaçan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2010
Mesajlar: 43
|
Kısa URL: https://ml.md/lc52932
Gönderme Tarihi: 21.Haz.2010
3,205 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sığır beynini haşlayınız, süzünüz, soğutunuz. Sonra 12 parçaya ayırınız. Az sulandırılmış tava hamuruna bulayıp kızgın tereyağında kızartınız. Rengini aldıktan sonra çıkarınız, tabağa koyunuz, üzerine ince tuz serpiniz. Etrafını maydanozla süslerseniz, iştahınızı bir kat daha artırır.
|
BEYİN TAVA |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc10026
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2006
3,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
1 adet dana beyni
2 adet yumurta
Dörtte bir bardak «İki fincan kadar» zeytinyağı
2-çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Beyinin zarı soğuk su içinde çıkarılır ve içine bir kaşık tuz atılmış olan bol su içinde 25 dakika süre ile haşlanıp, sonra alınarak soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra dilim dilim kesilip önce una sonra da iyice çalkalanmış olan yumurtaya batırılıp, bir tavada kızdırılmış olan zeytinyağında altı üstü penbeleşene kadar kızartılır.
|
BEYİN TAVASI |
|
maya
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.11.2007
Mesajlar: 48 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18984
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2007
3,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
6 beyin (koyun),
5 yumurta,
kızartmak için sıvı yağlardan biri,
100 gr. kaşar peyniri,
1 avuç galete tozu,
1 limon.
Yapılışı:
1- Beyinleri haşlayınız.
2- Soğuyan sudan besinleri çıkarıp ikiye veya üçe dilimlere kesiniz.
3- Peyniri rendeleyip yumurtalar ilave edip çatalla ak ve sarıyı iyice ezilinceye kadar karıştırınız,
4- Beyinleri una veya galete tozuna sonra da çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda hafif pembe renkte kızartınız.
5- Kağıt yayılmış tepsiye çıkartınız.
6- Servis tabağına zevke göre yerleştiriniz.
7- Limon dilimleriyle, maydanozla süsleyip servis yapınız.
NOT: Galete tozu yerine unda kullanabilirsiniz.
|
BEYİN TAVASI |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10129
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2006
3,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 sığır beyni
4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sirke
2 çorba kaşığı un
1 yumurta
1 çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI
Bir kaba 4 bardak su sirke ve bir çorba kaşığı tuz koyarak kaynatın. öte yandan beynin üzerindeki ince zarı bir musluk altına tutarak soyduktan sonra kaynayan suya koyun ve beyni 20dk. kadar haşlayın. sonrada beyin için de haşladığınız suyu dökerek kabın içine soğuk su doldurun ve beyni bu suyun içinde iyice soğuncaya kadar bırakın Soğuyan beyni kabın içinden alarak bir bezle kurulayın ve uzunluğuna tam ortasından kestikten sonra her bir parçayı tekrar uzunluğuna doğru üçe kesin. iki tabaktan birine un veya nişasta koyarak yumurtayı çatalla bir kaç defa çalkaladıktan sonra dilimlere kesilmiş beyinleri önce una sonra da yumurtaya bulayıp kızgın yağda pembeleşinceye kadar 4-5 dk kızartın ve delikli kepçe ile tavadan çıkararak servis yapın.
|
Beyin Tava |
|
cemre02
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Adıyaman |
Kısa URL: https://ml.md/lc22235
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2008
3,073 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
4 koyun beyni
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Herbir beyni dört parçaya kesin. Un, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kasede çırpın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Hazırladığınız beyin parçalarını önce unlu karışıma sonra yumurtaya bulayıp kızartın.
Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına dizin. Dilerseniz kızarmış patates eşliğinde servis yapabilirsiniz.
|
BEYİN TAVASI |
|
bakır güğüm
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc61114
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2011
3,031 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Dana beyni
2 yumurta
4 çorba kaşığı un
biraz su
1 çorba kaşığı sirke
1 limon
75 gr. tereyağı
Maydanoz
Tuz
Dana beyni tuzlu suda bırakılır, iyice zarları soyulur. Bir kaşık sirke ile hafif tuzlu suda haşlanarak süzülür. Soğuduktan sonra, beyin ortasından ikiye bölünerek, enine bir buçuk santim kalınlığında dilimlere kesilir. Un biraz suda eritilir, tuzlanır, yumurtalar konur, koyuca bir bulamaç elde edilir. Yağ tavada kızdırılır, beyin dilimleri bulamaca batırılıp her iki tarafı güzelce kızartılır. Servis tabağına dilimler dizilir, üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpilir, limon dilimleri konur ve servis yapılır.
|
BEYİN TAVASI |
|
Ateş Kaptan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc16117
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2007
2,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Sığır beyni
4 Bardak su
2 Yumurta
2 Çay bardağı çiçek yağı
1 Fincan Sirke
1 Çorba kaşığı tuz.
Bir tencereye ölçülere göre su, sirke, tuz, koyarak kaynatın. Su kay-nayınca buna ince zarı temizlenmiş ve iyice yıkanmış sığır beyni koyarak yarım saat haşlayın.
Beyinin haşlandığı suyu dökün, bunun yerine su koyarak beyini içine atın ve soğutun. Aradan yarım saat süre geçince, beyni sudan çıkarın ve bo/lo kurulayın ve uzunluğuna ortasından ikiye kesin.
Kesilen her parça tekrar uzunluğuna olmak üzere üçe keserek 6 parça haline getirin. Bu iş bitince iki tabak alın, birine un, diğerine yumurta ve bir tutam un koyun. Yumurtaları çatalla çalkalayın. Sonra beyinleri hafifçe una batırın ve yumurtaya bulayın. Tavaya da çiçekyağı yada sade yağ koyarak kızdırın ve beyinleri iki tarafı penbeleşinceye kadar 4-5 dakika karıştırın ve delikli kepçe ile alarak tabağa koyup servis yapın.
|
KOYUN BEYİNİ TAVASI |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12429
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2007
2,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
3 koyun beyini,
1 yumurta,
1 kahve fincanı un,
yeteri kadar tuz.
Kızartmak için:
1 bardak zeytinyağı.
Yapımı: Beyinlerin üstünü kaplayan ince zarları bir akar musluğun altında tutarak soymalı. Sonra bu beyinleri önce ortalarından ikiye bölmeli. Sonra bölünen her parçayı tekrar ortadan ikiye bölerek 12 parça elde etmeli.
Yumurtayı bir küçük kâsede çırpmalı. Unu bir küçük tabağa boşaltmalı. Beyin parçalarını teker teker ele almalı ve önce una batırmalı, sonra yumurtaya bu-lamalı ve kızgın yağın içine atmalı ve ateşin ısısını azalttıktan sonra beyin parçalarının önce bir kenarlarını, sonra öbür yanlarını nar gibi kızartmalı. Beyinler kızarınca bunları bir kevgirle yağdan çıkarıp sıcak bir yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli.
Böylece bütün beyin parçalarını kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis yapmalı
|
BEYİN TAVASI |
|
Ali Baba'nın Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2010
Mesajlar: 40 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc56527
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2010
2,859 defa indirildi / yazdırıldı
|
Evvelâ, koyun beyinlerini yıkayınız. Bir tencerede biraz tuzlu suda haşlayınız. Çıkarıp süzünüz. Soğuduktan sonra zarını soyunuz. Ve bıçakla birkaç parçaya ayırınız.
Biraz unu birkaç yumurta sarısiyle çalkalayınız. Beyin parçalarını bu unlu yumurtalara bulayıp yahut havanda bir peksimeti toz haline getirip beyin parçalarını yalnız sade çalkalanmış yumurtaya, daha sonra peksimet tozuna batırarak tavaya koyup, harlı ateşte kızartmalıdır.
Yanına, garnitür olarak, taze salata iyi gider. Beyin soteleri, çok lezzetli olur.
|
BEYİN TAVASI |
|
Meltem Ünel
Aşçı
Kayıt: 01.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23546
Gönderme Tarihi: 01.May.2008
2,838 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 sığır beyni
4 bardak su
1 çorba kaşığı sirke
4 çorba kaşığı un
1 yumurta
kızartmak için yağ
tuz
Yapılışı:
Bir kuşeneye 4 bardak su, 1 çorba kaşığı sirke ile tuz koyarak kaynamaya bırakın. 1 adet sığır beynini ilave ederek 30 dakika haşlayın. Suyunu dökerek soğuk su koyun. Yarım saat sonra beyni suyun içinden çıkartarak kurutmalı ve ikiye kesmeli her parçayı eşit 3'e bölün.
Bir tabağan un diğerine yumurta koyup yumurtayı çatalla çırpın. Sonra beyinleri önce una sonra yumurtaya bulayıp kızdırılmış yağa atıp kızartın.
|
BEYİN TAVASI |
|
şeker oğlan
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.12.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Çankaya-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc58611
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2010
2,813 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 dana beyni
2 yumurta
4 çorba kaşığı un
Biraz tuz ve su
1 çorba kaşığı sirke
75 gr. margarin
1 limon
Biraz maydanoz
Üstünün ince zarı çıkartılan beyni tencereye koyun. Üstünü örtecek kadar su, az tuz ve bir kaşık sirke ilâve edin. Beyin yumuşayıncaya kadar orta hararetli ateşte 10 dakika haşlayın. Suyunu süzün. Soğuduktan sonra ortasından ikiye bölün. Her iki parçayı da bir buçuk santim kalınlığında dilimlere ayırın. Çukur bir tabağa unu koyun. İki yumurta, biraz tuz ve çok az su katıp karıştırarak bir bulamaç yapın. Yağı kızdırın. Beyin dilimlerini bulamaca batırıp tavada kızartın. Servis tabağına dizerek alın. Üstüne maydanoz serpin. Limon dilimlerini koyun. Bezelye püresi veya doğranmış marul ve domates dilimleriyle servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 19.07.2021
|
BEYİN TAVASI |
|
elifsun
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2010
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc52996
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2010
2,752 defa indirildi / yazdırıldı
|
Beyni haşlayınız, süzünüz. Soğuduktan sonra derisini çıkarınız, lokma lokma kesiniz. Az suluca tava hamuruna bulayınız, kızartınız.
|
|