Kısa URL: https://ml.md/lc148047
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2020
489 defa indirildi / yazdırıldı
Hüsne Demirel - Sibel Ayyıldız
Bezelyeler yıkanır, kılçıkları temizlenir. Tuz atılan bol suda yumuşayana kadar haşlanır.
Yumuşayınca suyu süzülür ve soğutulur. Üzerine yumurta kırılır.
Katılan Mısır unu ile harmanlanır. Sıvı yağ konulan tavaya alınır.
Pişme sırasında üzerine 1 yumurta gezdirilip kapağı kapatılır ve kısa bir süre içinde pişer.
Kısa URL: https://ml.md/lc151774
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2020
358 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilogram bezelye
3 adet yumurta
1 fincan mısır unu
1 fincan buğday unu
Tuz
Kızartmak için:
1 yemek kaşığı tereyağı
Sıvı yağ
Bezelyeleri sap kısımlarından ayıklayın.
Ayıkladıktan sonra bol suyla güzelce yıkayın.
Derin bir tencerede suyu kaynatın ve bezelyeleri içine atıp, haşlayın.
Ardından bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını kızdırın.
Haşladığınız bezelyeleri mısır ununa bulayın.
Daha donra bezelyeleri de kızgın yağa atın.
Bezelyelerin üzerine yumurtaları kırın.
En son tuzunu da ilave edin.
Her iki tarafı da renk değiştirene kadar alt üst ederek kızartın.
Bezelye kızartmanız hazır.