Kısa URL: https://ml.md/lc82754
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
2,251 defa indirildi / yazdırıldı
Amasya Valiliği
1 su bardağı kırık yarma
1 su bardağı taze iç fasulye
6 su bardağı su
2 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
Yarma ve taze iç fasulye suda yarmalar pembeleşene kadar pişirilir. Tuz ilave edilir. Haşlandıktan sonra yoğurt özelenerek çorbaya yavaş, yavaş ilave edilir. Üzerine isteğe göre tereyağında kızdırılmış nane dökülüp servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc76697
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2012
2,019 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase taze fasulye içi (bıdık)
1 kase yarma
1 kase yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
7 su bardağı su
Üzeri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı
Fasulye içi (bulunmazsa kuru fasulye de olur) ve yıkanmış yarma bir tencereye konur. Üzerine su eklenir. Yarma yumuşayana kadar haşlanır. Diğer yanda yoğurt 1 su bardağı suyla çırpılır, kaynayan çorbaya eklenir. Tuz serpilir. Bir taşım kaynatılır. Sevis sırasında üzerine yakılmış nane gezdirilir.