|
|
Biryani |
|
fevziye teyze
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc136215
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2018
1,231 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.rational-online.com
Piliç için:
1 kg tavuk pirzola, derisiz
1.5 çorba kaşığı zencefil püresi
1.5 çorba kaşığı sarımsak ezmesi
1 adet tatlı limonun suyu
3 çay kaşığı kişniş, çekilmiş
2 çay kaşığı Garam Masala
50 g yoğurt
0,5 çay kaşığı küçük hindistancevizi, çekilmiş
1 çay kaşığı zerdeçal, çekilmiş
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Toz kırmızıbiber
Tuz
5 adet soğan, dilimlenmiş, ızgara
3 çorba kaşığı Ghee (Hint sadeyağı)
1 tutam safran
Pilav için:
500 g Basmati pirinç, yüksek kalitede
650 g su
4 adet kakule, siyah
2 adet karanfil
1 çorba kaşığı tuz
2 adet kırmızıbiber
10 adet taze nane yaprağı
1 çay kaşığı kimyon, çekilmiş
2 çay kaşığı Garam Masala, çekilmiş
2 adet kakule, siyah
2 adet çubuk tarçın
2 adet defne yaprağı
200 g bezelye
Marine için bütün malzemeleri karıştırın. Ardından etleri ekleyip yaklaşıp 3-4 saat marine edin. Piliç parçalarını ızgara ve tandır şişlerine dizip ızgarada pişirin. Piştikten sonra piliçleri bir tabağa alıp üzerinde biraz eritilmiş Ghee gezdirin.
Basmati pirinci, su bulanık çıkmayıncaya kadar tekrar tekrar yıkayın. Ardından pirinci 2 saat suda bekletin ve iyice süzün.
Bir 1/2 CNS kaba doldurup baharatları iki noktaya yerleştirin. Safranı da iki noktadan pirincin içine sokun; karıştırmayın. Böylece piştiğinde Biryaninin üzerinde tipik bir şekil çıkar. Sonra bezelyeleri ve piliç parçalarını pirincin üzerine ekleyin, soğanları, nane yapraklarını ve tuzu üzerine serpin ve Ghee ekleyin. Son olarak, dağıtmayacak şekilde dikkatle suyu ekleyin, merkez sıcaklık sensörünü pirincin içine sokun ve kabın üzerini alüminyum folyoyla örtün.
Not: Her pirincin çektiği su miktarı farklı olacağından, pirincinizi değiştirmeyin, doğru kıvamı buluncaya kadar su miktarında oynamalar yapın.
|
Biryani |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145650
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2019
844 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilogram kemikli kuzu eti
2 su bardağı basmati pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
1 adet kuru soğan
3-4 diş ezilmiş sarımsak
25 gram dolmalık fıstık
50 gram badem
2 domates
1 çay kaşığı zencefil
25 gram kuş üzümü
Tuz
Karabiber
Öncelikle pirinçleri iyice yıkayın.
Üzerine ılık su ve 1 çay kaşığı tuz ekleyin, 10 dakika kadar bekletin.
Pirinçlerin suyunu iyice süzün.
Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavada ısıtın.
Soğanları ve sarımsakları yemeklik doğrayın ve tavaya ekleyip soteleyin.
Kemikli kuzu etlerini ilave edin ve kavurun.
Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Sonrasında dolmalık fıstık ve bademi ekleyin.
Pirinci ilave edip kavurun.
Küp küp doğradığınız domatesi ekleyip pişirmeye devam edin.
2 su bardağı suyu, zencefili, kuş üzümünü, tuz ve karabiberi ekleyin.
Hafifçe karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin 30 dakika kadar pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra 5 dakika dinlendirin ve servis edin.
|
|
Biryani Tarifleri Hint Yemekleri
|
|