|
Bisküviden Buzluk Pastası |
|
flaş
Aşçı
Kayıt: 30.12.2009
Mesajlar: 19 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc45476
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2009
2,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket pötibör bisküvi
1 adet kare çikolata
Çeyrek paket margarin
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Çikolata Ben Mari usulu eritilir. Bisküviler iri kırılır. Üzerine süt, çikolata, eritilmiş margarin ve şeker eklenir, karıştırılır. Aliminyum folyoya konur, düzeltilir, baton şeklinde sarılır. Buzlukta bir gece bekletilir.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 10.06.2024
|
Bisküvili Buzluk Pastası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178598
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2024
76 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket toz krem şanti (sade)
1 su bardağı soğuk süt
1 adet muz
1 adet kivi
2 yemek kaşığı damla çikolata
Sosu için:
4 yemek kaşığı toz çikolata sosu
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz antepfıstığı
1 adet çilek
Krem şantiyi bir bardak sütle iyice katılaşana dek, bir mikser yardımıyla çırpın ve derince bir kaba alın.
Üstüne bisküvileri elinizle parçalayarak ufalayın.
Muzu ve kiviyi küçük küçük doğrayıp ekleyin, damla çikolatayı da ilave edin.
Güzelce karıştırın.
Bir kaseyi streç filmle kaplayın.
İçine hazırladığınız karışımı boşaltın, buzlukta bir gece beklettikten sonra servis edeceğiniz zaman çıkartıp bir servis tabağın alın.
Çikolata sosu bir bardak sütle sürekli karıştırarak pişirin ve kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha ateşte karıştırıp, altını kapatın.
Tamamen soğuyana dek ara ara karıştırıp, kabuk tutmasını engelleyin.
Pastanızın üstüne soğumuş olan çikolata sosu gezdirin, antepfıstığı ile süsleyerek servis edin.
|
|