|
Bisküvili Kolay Pasta |
|
palyaço
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2013
Mesajlar: 35 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc94533
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2013
1,700 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
2 çay bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket petibör sade/kakaolu bisküvi
1 paket krem şanti
75 gr margarin
Öncelikle bisküvileri robottan geçiriyoruz. Ben irili ufaklı olcak ölçüde yapıyorum. iyice un gibi yapmıyorum. Sonra tepsiye yayıyoruz bisküvilerimizi.
Sonra süt, şeker, un ve margarin muhallebimizi pişirip en son şekerli vanilin de ilave edip ocaktan alıyoruz. 10 dakika kadar ılımasını bekleyip direk bisküvilerin üstüne döküyoruz muhallebiyi. Muhallebiyi çok bekletip de soğutmanıza gerek yok. Tepsiye döktükten sonra iyice donunca 1 paket krem şantimizi üzerine sürüyoruz.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra şeritler halinde dilimleyip 2′ye katlayıp servis ediyoruz. İsterseniz arasına muz dilimleri koyup da servis edebilirsiniz.
Ayrıca krem şantiyi de kakaolu/sade/orman meyveli/çilekli olarak tercih edebilirsiniz.
|
Kolay Bisküvili Pasta |
|
Didar Şen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.08.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc67243
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,595 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
1 kutu çilekli puding
200 gram çilek
Üzerine:
1 adet elma
1 adet portakal
1 çorba kaşığı pudraşekeri
Bisküvileri ufalayın. İstediğiniz bir kek kalıbına bastırarak, yerleştirin. Üzerine sütü ekleyin. Buzdolabında beş dakika soğutun. Pudingi üzerindeki tarife göre hazırlayın. 200 gram çileği yıkayıp, robotta kıyın ve pudinge karıştırın. Bu karışımı beş dakika buzdolabında bekletin. Sonra bisküviyi dolaptan alın, servis kabına ters çevirin. Üzerini çilekli pudingle kaplayın. Meyvelerin kabuklarını soyup, dilimleyin. Pudraşekeri ile karıştırın. Pastanın üzerine yerleştirin.
|
Bisküvili Kolay Pasta |
|
yeni gözde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.10.2008
Mesajlar: 41 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc27892
Gönderme Tarihi: 08.Ekm.2008
3,781 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
2 paket sade piknik bisküvi
2 paket kakaolu piknik bisküvi
1 paket krem şanti
1,5 bardak süt
istenilen miktarda incir kurusu ve ceviz içi
istenilen miktarda portakal kabuğu rendesi
Sosu için:
1 yumurta
100 gr. margarin
2 çorba kaşığı toz şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
Yapılışı:
Krem şantiyi (2 paketi) 1,5 bardak süt ile karıştırın. Ayrı bir kapta bisküvileri kırın. Bisküvilerin içine istenilen miktarda inciri, cevizi ve portakal kabuğunu koyun. Bu karşıma krem şantiyi ekleyin, bir borcama koyun. Bir kapta margarini eritip ateşten aldıktan sonra şekeri, kakaoyu ve yumurtayı karıştırın. Bu sosu hazırladığınız karışımın üzerine dökün. Soğuyunca servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 03.03.2023
|
Bisküvili Kolay Pasta |
|
sanatkar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.09.2007
Mesajlar: 51
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17641
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2007
3,506 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket pötibör bisküvi,
2 çorba kaşığı kakao,
yarım paket erimiş margarin,
2 çay bardağı süt.
Muhallebisi için:
1 litre süt,
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
2 çorba kaşığı pirinçunu,
1 adet yumurtanın sarısı,
1 paket vanilya,
7 çorba kaşığı şeker,
yarım pakette az margarin.
Bisküvileri kırın. Geniş bir kaba alın. Üzerine 2 çorba kaşığı kakaoyu, yarım paket erimiş margarini ve 2 çay bardağı sütü ekleyin. İyice karıştırın. Hazırladığınız bu harcı kare şeklindeki bir cam tepsiye yayın. Muhallebi için tencerede sütü, mısır nişastasını pirinçununu, yumurtanın sarısını, vanilyayı, şekeri ve margarini karıştırın. Karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye düzgün bir şekilde yaydığınız bisküvili harcın üzerine dökün.
Muhallebi henüz sıcakken üzerine kakao serpin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
|
|