Kısa URL: https://ml.md/lc73897
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2012
5,975 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 paket vanilya
12 tane bisküvi (rondodan geçirilmiş)
1 poşet krem şanti
1 bardak süt
Muhallebi için süt, nişasta, un ve toz şeker karıştırılarak pişirilir.10 dk. çırpılır. Çırparken 1 paket vanilya ve 50 gr margarin ilave edilir ve çırpılır. Rondodan geçirilmiş bisküviler fırın tepsisine dökülür. Üzerine muhallebi dökülür. Soğuduktan sonra 1 poşet krem şantiyi hazırlanır. Üzerine sürülür. Dikdörtgen kesilir. Spatulayla çevrilir. İkiye katlanır. Buzdolabında bekletilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc171851
Gönderme Tarihi: 04.May.2023
136 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket kakaolu pötibör
1 paket sade pötibör bisküvi
1 lt süt
1 çay bardağı nişasta
Yarım çay bardağı beyaz un
1 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Sütü derin tencereye koyup içine nişasta, un, toz şeker ilave ediyoruz. Karıştırarak göz göz olana kadar pişiriyoruz. Yoğunlaşan muhallebinin içine margarin ve vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatıp hızlıca karıştırıyoruz.Muhallebiden tepsiye çok az döküp yayıyoruz. Üzerine önce sade bisküviyi diziyoruz sonra üzerine muhallebi döküyoruz Sonra üzerine kakaolu bisküviyi dizip üzerine muhallebi döküyoruz. Sonra tekrar sade bizküvi muhallebi olarak sırasıyla koyuyoruzEn üstüne ince çekilmiş fıstık, hindistan cevizi ve kakaolu bisküviyi rondodan geçirip toz halde onlarla süslüyoruz. Buzdolabında 2 saat bekletip servise hazırlıyoruz.