|
Böğürtlenli Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161321
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2021
312 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram böğürtlen
150 gram parça çikolata
Pandispanya için:
4 adet yumurta
Yarım su bardağı un
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı tozşeker
30 gram ceviz içi
1 tatlı kaşığı kakao
Krem patisserie için:
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya
Şeker şurubu için:
1 su bardağı tozşeker
Yarım su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Kramabör için:
250 gram margarin
3/4 su bardağı şeker şurubu
1 tatlı kaşığı kakao
Çikolata sos için:
40 gram bitter çikolata
40 gram pralin ezme
2 çorba kaşığı margarin
Şeker şurubunu hazırlamak için tozşeker, su ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın. Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurtanın aklarını toz şekerinin yarısı ile iyice kabarana kadar çırpın. Başka bir kapta yumurta sarıları, yağ, kakao, kalan tozşeker ve ceviz içini karıştırın. Bu karışımı çırpılmış yumurta beyazına yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karışımı yağlanmış kalıba dökerek, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Piştikten sonra soğuması için bir kenara alın. Krem patisserie için süt, un, tozşeker, margarin, yumurta ve vanilyayı bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Ilındıktan sonra çırpma teliyle karıştırarak yumuşamasını sağlayın. Bu arada kramabör için oda sıcaklığında beklemiş margarini mikserle 10 dakika çırparak kabartın. Yarım su bardağı şeker şurubunu ve kakaoyu margarine ekleyip karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayırın. Bir fırça ile şeker şurubunu pandispanyaların üzerine sürün. Krem patisserie'nin yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Böğürtlen ve çikolata tanelerini yerleştirin. Kalan krem patisserie'yi böğürtlenlerin üzerine yayıp diğer pandispanya ile kapatın. Pandispanyanın üzerini kramabör ile kaplayın. 1-2 saat buzdolabında bekletin. Bu arada çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosu yayıp, bir müddet daha buzdolabında bekletin. Değişik meyvelerle süsleyip servis yapın.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159123
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2021
564 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı böğürtlen
2 su bardağı un
1 su bardağı pirinç unu
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz
1.5 su bardağı tozşeker
3 yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
50 gr bitter çikolata
50 gr beyaz çikolata
Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın. Şeker ve yumurtaları çukur bir kapta mikserle köpük köpük olana kadar çırpın. Süt, yağ ve unlu karışımı ekleyip pütürsüz bir hamur hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Keki servis tabağına alın. Üzerine böğürtlenleri boşluk kalmayacak şekilde dizin. Çikolataları ayrı kaplarda benmari usulü eritin. İki çikolatayı çay kaşığıyla meyvelerin üzerine gezdirin. Çikolata katılaşınca servis yapın.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
toros c.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2012
Mesajlar: 39 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc84706
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2012
2,626 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kreması için;
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
1 paket kakaolu pasta keki
Üzeri için;
200 gram böğürtlen
Bir kabın içinde sütü, şekeri, unu ve yumurta sarısını çırpın. Ocak üzerinde pişirin. İçine eritilmiş tereyağını ve vanilyayı da ekleyin. Kakaolu pasta kekini sütle ıslatıp kremayı ve böğürtlenin bir kısmını terleştirin. Tekrar keki yerleştirin ve üzerine kalan kremayı sürüp böğürtlenlerle süsleyin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc80682
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2012
1,965 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı böğürtlen
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı süt
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Kreması için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri çırparak koyuşlaşıncaya kadar pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Keki için yumurta ve şekeri çırpın içine un, kabartma tozu, süt ve suyu karıştırıp kek kıvamına getirin. Yuvarlak kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkartıp ikiye bölün. Az sütle ıslatın. Hazırladığınız kremadan yarısını içine sürün, yarısını da üzerine sürmek için ayırın. Aralara ve pastanın üzerine böğürtlenlerle süsleyip pastayı soğumaya bırakın. İsterseniz üzerine kremşanti de sürülebilir.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
aslıhan89
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.03.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc79614
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2012
2,010 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gram bitter çikolata
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı böğürtlen
Keki için:
3 yumurta
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Çikolataları eritip bir kabın içine alın. Kreması için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri bir tencereye alıp çırparak koyuşlaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Keki için yumurta ve şekeri çırpın içine unu, kakaoyu, kabartma tozunu, sütü ve suyu karıştırıp kek kıvamına getirin. Üzerine erimiş çikolatayı döküp ve karışıma yedirin. Yuvarlak kek kalıbına döküp 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkarıp ikiye bölün. Az sütle ıslatın. Hazırladığınız kremanın yarısını içine yarısını üzerine sürün. Aralara ve pastanın üzerine böğürtlen koyun ve pastayı soğumaya bırakın.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
yorulmaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.05.2009
Mesajlar: 33 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc36390
Gönderme Tarihi: 12.May.2009
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 kişilik
3 yaprak jelatin
Yarım limonun suyu
600 gram böğürtlen
100 gram labne peyniri
5 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı böğürtlen şurubu
İkiye bölünmüş hazır pandispanya
Süslemek için: pudra şekeri
Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyla karıştırıp eritin. Yarım limonun suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline getirin. Böğürtlen püresini labne peyniri ve toz şekerle karıştırın. Erittiğiniz jelatini de bu karışıma ekleyin. Sütün içine böğürtlen şurubunu koyup karıştırın. Pandispanyayı böğürtlen şuruplu kirschli sütle ıslatın. Pandispanyaların arasına böğürtlen püreli krem peyniri yayın. Pastayı bu şekilde 3 saat buzdolabında bekletin. Kreması donmuş pastanın üzerine kalan böğürtlenleri sıralayın. Pudra şekeri ile süsleyip servis yapın.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
Sezer Ünver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2007
Mesajlar: 112 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc18724
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2007
2,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur:
250 g un,
1 kaşık ucu kabartma tozu,
125 g tereyağı ya da margarin,
2 tepeleme çorba kaşığı seker,
1 yumurta.
Üst:
500 g böğürtlen,
125 g badem ya da fındık,
6 dilim gevrek,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 limon kabuğu rendesi,
100 g tereyağı ya da margarin,
4 yumurta,
100 g şeker,
1 paket vanilya sekeri.
Hamur: Malzemelerden hamur yoğurun. Hamuru 1 saat süre ile buzdolabına kaldırdıktan sonra 26 cm çapında bir kalıba döşeyin, 3 cm genişliğinde kenar çekin.
Üst: Böğürtlenleri soğuk sudan geçirin ve kurutmak için kağıt mutfak havlusu üzerine yayın. Bademleri ya da fındıkları makineden geçirin, gevreği ezin, tarçın, limon kabuğu ile karıştırın. Yağı mikserde krem haline gelene dek çırpın, şekeri ve yumurtaları azar azar karıştırın. Son olarak bademli (fındıklı) karışımı ilave edin. Bademli (fındıklı) karışımı hamurun üstüne dökün, üzerine böğürtlenleri dizin. Pastayı 190 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Piştikten sonra yapışmış kenarını bıçak sokarak gevşetin ve kalıbı ters çevrilmiş olarak bir ızgaranın üstünde soğumaya bırakın.
|
Böğürtlenli Pasta |
|
sinan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.01.2007
Mesajlar: 144 Şehir: İÇEL |
Kısa URL: https://ml.md/lc11379
Gönderme Tarihi: 21.Oca.2007
2,518 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı) margarin ya da tereyağı
1/2 çaykaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı şekerli su
1 su bardağı yulaf ezmesi
1 kg vanilyalı dondurma
1 su bardağı çiğ krema
3/4 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 kg böğürtlen
Fırını 175 dereceye ısıtın. Margarini eritip, soğumaya bırakın.
Yulaf ezmesi, un ve kabartma tozunu karıştırın. Elde ettiğiniz karışıma şeker, şekerli su, süt ve eriyip soğumuş margarini katarak hamur haline getirin. Bu hamuru üç parçaya bölün ve ince yuvarlaklar yapın. 10 dakika kadar pişirip, soğutun.
İlk katın üzerine, böğürtlen ve vanilyalı dondurma koyun. Aynı işlemi ikinci parça için de yineleyip, pastanın üst kısmına kalan son hamur parçasını yerleştirin.
Üstünü krema ve böğürtlenle süsleyip, bekletmeden servis yapın.
|
|