|
Böğürtlenli Tart |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173192
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Fatih Belediyesi
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı badem unu
1 yemek kaşığı soğuk tereyağı
2 yemek kaşığı bal
½ limon kabuğu rendesi
1 çimdik tuz
1-2 dal nane
Buzdolabından çıkarttığımız soğuk tereyağını parçalara ayırarak badem unumuzun içine atın. 2 yemek kaşığı balı ve tuzu da ekleyerek karışımı robottan geçirin.
Streç filme sarılı hamuru buzdolabında 30 dakika bekletin.
Bekleyen hamuru iki yağlı kağıt arasına alıp merdane ile yuvarlak pizza şeklinde açın. Hamurun üzerine çatal ile delikler açın.
Böğürtlenin içine limon kabuklarını ekleyip harmanlayın ve hamurun üzerine yayın.
Hamurun kenarlarını içe doğru kapatıyoruz. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkınca üzerine nane yaprakları ekleyerek servis edin.
|
Böğürtlenli Tart |
|
hacı abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 30.10.2017
Mesajlar: 28 Şehir: Rize |
Kısa URL: https://ml.md/lc129381
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2017
1,583 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tart hamuru için:
250 gr. elenmiş un
150 gr. soğuk tereyağı
70 gr. şeker
90 gr. badem ezmesi
2 adet yumurta sarısı
20 ml. krema
Tuz
Harç için:
1 paket limon aramalı sos
250 gr. şeker
500 gr. böğürtlen
1/2 paket tart jölesi
Tart hamuru için: Un, tereyağı, şeker, bir tutam tuz, 1 adet yumurta sarısı ve 20 mİ. soğuk suyu mikserin hamur karıştırma ucu ile pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Hamuru alüminyum folyoya sarın ve 1 saat buzdolabında bekletin.
Badem ezmesini 6 ince dilime kesin ve buzdolabında bekletin.
Harç için: Böğürtlenleri şeker, limon aromalı sos ile pişirin. Tencerenin içinde soğumaya bırakın.
24 cm. çapındaki tart kalıbına fınn kağıdı serin. Hamuru 28 cm. çapında açıp kalıba yayın ve kenarlannı iyice bastırın. Kalıptan taşan hamurları kesin, top haline getirerek buzdolabında bekletin.
Badem ezmesi dilimlerini hamurun üstüne yerleştirin. Üstüne böğürtlenli reçeli yayıp buzdolabında bekletin.
Kalan yumurta sansını krema ile çırpın. Kalan hamuru ince açın. 2 cm. eninde 8 adet şerit kesin ve kafes şeklinde tartın üstüne yerleştirin, üstlerine kremalı yumurtadan sürün.
200°Cde 45 dakika pişirin. Tartı soğuduktan sonra krema ile servis yapın.
|
Böğürtlenli Tart |
|
hayriye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.02.2016
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc114939
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2016
2,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tane yumurta
125 gram margarin
2,5 su bardağı un
Krema için:
1 çorba kaşığı un
Yarım litre süt
Yarım su bardağı şeker
1 tane yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için:
200 gr. böğürtlen
Fırını 180 dereceye ısıtıyoruz. İlk aşamada mikserin hamur uçlarıyla margarin, yumurta ve unu karıştırıyoruz. Sonra elimizle yoğurup borcama yayıyoruz ve her tarafını çatalla deliyoruz. 10 dakika buzlukta bekletip fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Bir yandan da kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Krema için süt, un, şeker, yumurta ve vanilya karıştırarak koyulaşıp kaynayıncaya kadar pişirip soğuması için bekliyoruz. Sonra pişmiş tartın içine kremasını yayıp üzerine taze böğürtlenleri yerleştiriyoruz.
|
Böğürtlenli Tart |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88904
Gönderme Tarihi: 02.May.2013
1,921 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
15 böğürtlen
5 çorba kaşığı kayısı reçeli
1 paket kremşanti
Derin bir kabın içinde yumurta, süt, şeker, sıvı yağı karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı aktarın. Bu karışımı yağlanmış unlanmış kalıbın içine boşaltın. 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Fırından aldığınız tartın üzerine biraz suyla açtığınız kayısı reçelini sürün. Kremşantiyi hazırlayıp üzerine bolca sürün. Böğürtlenleri dizin, dilimleyerek misafirlerinize ikram edin.
|
Böğürtlenli Tart |
|
yemiş
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2011
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc60146
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2011
2,238 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gram margarin
45 gram şeker
1 yumurta
120 gram un
30 gram patates unu
1 çaykaşığı kabartma tozu
Harç için:
120 gram kremşanti
2 yumurta
30-60 gram şeker
300 gram böğürtlen şeker
Margarin ile şekeri köpürünceye kadar karıştırın. Üstüne yumurtayı ekleyip iyice çırpın. Unu, patates ununu ve kabartma tozunu karışıma ekleyin, hamuru yoğurup kek kalıbına yayın. 200 derecede 15 dakika pişirin, kremşantiyi yumurtaları ve şekeri karıştırın (İsterseniz bir çaykaşığı vanilya da ekliyebilirsiniz) Karışımı tartın üzerine döküp böğürtlenleri yerleştirin. Tartı yarım saat daha aynı sıcaklıkta pişirin.
|
BÖĞÜRTLENLİ TART |
|
semih44
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2008
Mesajlar: 40 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc20679
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2008
2,472 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 dilim
MALZEME:
Hamur:
20 gr. yaş maya,
125 ml süt,
300 gr. un,
25 gr. tereyağı,
30 gr. şeker,
1 yumurta.
İçi:
500 gr. böğürtlen,
200 gr. taze krema,
2 yumurta sarısı,
40 gr. şeker,
yarım tatlı kaşığı tarçın.
1. Ilık sütte eritilmiş maya, un, tereyağı ve yumurta ile hamur yapın. Hamuru 1 saat kabarmaya bırakın.
2. Böğürtlenleri ayıklayın, taze krema, yumurta sarısı, şeker ve tarçın ile karıştırın.
3. Hamuru yağlanmış bir kalıba döşeyin, böğürtlenli karışımı dökün.
4. Tartı soğuk fırına sürün, fırını 180 derecede ayarlayın. Tartı yaklaşık 50 dakika pişirin.
|
Böğürtlenli Tart |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11497
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007
2,768 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram un
15 gram maya
1/2 kilo böğürtlen
300 gram sevilen bir meyvenin marmeladı
100 gram toz şekeri
100 gram tereyağı
1 bardak kadar süt
Sadece sarısı rendelenmiş limon kabuğu
1 yumurta
Hamur yoğurma mermerine elekten geçirerek unu dökmeli. Bunun ortasını çukurlaştırmalı. 1 kahve fincanı ılık sütte mayayı eritmeli. Unun üzerine 50 gram toz şekerini serpiştirdikten sonra küçük parçalara bölünmüş tereyağını (bir kaşık kadarını bir kenara ayırarak) unun ortasında açılmış olan çukura boşaltmalı. Buna rendelenmiş limon kabuğuyla bir yumurtayı katmalı. Karışımı yavaş yavaş karıştırırken önce mayalı sütü sonra öbür sütü damla damla katarak hamuru yoğurmalı. Hamur, kıvamını bulunca bunu yuvarlayarak top haline getirmeli; porselen ve yayvan bir kâseye koymalı. Üstünü de nemli bir bezle örttükten sonra bir kenarda üç saat kadar mayalanmasını beklemeli. Bu süre sonunda una bulanmış bir merdaneyle bir tart kalıbının içini kaplayacak genişlikte hamuru açmalı. Sonra bu kalın yufkayı yağa ve una bulanmış tart kalıbının içine yerleştirmeli. Hamuru bu haliyle bir saat kadar daha mayalanmaya bırakmalı. Sonra iyice dövülerek yumuşatılmış marmeladı dökmeli. Bunun üstüne de böğürtlenleri yaymalı. Kalıbı 180 dereceye göre kızdırılmış bir fırına koyup tartı yarım saat kadar pişirmeli. Tartı fırından çıkarır çıkarmaz geri kalan toz şekerini üstüne serpmeli ve böylece soğumaya bırakmalı. Tart iyice soğuyunca bunu tatlı servis tabağına almalı ve dilimleyip servis yapmalı.
|
|