|
Bohça Kebabı |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130235
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
1,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
6 yemek kaşığı tereyağı
1.300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy kurusoğan
2 adet havuç
3 adet patates
400 gram mantar
1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Krep hamuru için:
3 adet yumurta
1,5 litre süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
3 adet domates
8-10 adet sivribiber
Kuşbaşı etleri sudan geçirip, soğanları piyazlık doğrayın.
Patatesleri küp küp, havuçları ise halka halka doğrayıp, mantarları 4e bölün.
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar tereyağı ile kavurun
Suyunu çekmesine yakın fesleğeni ekleyin.
Havuçları ekleyerek 34 dakika daha kavurun.
Patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin.
Sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
En son tuz ve biberini ilave edip, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın.
Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın.
Krep hamurundan küçük bir kepçe ile alıp tavaya dökün.
Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayıp, iki yüzünü de pişirin.
Bütün krepleri pişirdikten sonra birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın.
Etli karışımdan bir kepçe ile alıp, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirin.
Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve üzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin.
Domatesleri ve biberleri dilimleyip, kreplerin üstüne koyarak kürdan ile tutturun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
Kıyılmış biberler ile süsleyerek servis yapın.
|
Bohçalı Kebap |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc57960
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2010
2,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı süt
2 yumurta
Alabildiği kadar un
Tuz
İçi için:
400 gr kuşbaşı et
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 soğan
2 diş sarımsak
2 havuç
1 tutam maydanoz
1 çorba k. un
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
Haşhaş tohumu
Susam
Karıştırma kabına 2 adet yumurtayı kırın. Üzerine 1 su bardağı sütü ilave edin ve mikserle çırpın. Üzerine alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin yoğurun. Hamur kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olmalı. Hamurdan bezelere ayırın ve her bir bezeyi kullanacanığız tava büyüklüğünde açın. Tavaya sıvıyağı alın ve hamurları arkalı önlü yarı kıvamda pişirin. Bezeleri bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. İç harcı için tavaya sıvıyağı alın. Üzerine 400 gr.kuşbaşı eti alın.Üzerine ince kesilmiş sarımsak ve soğanı ilave edin. 2 adet rendelanmiş havucu ilave edin. Üzerine ince kesilmiş maydonozu ekleyerek ocaktan alın. Fırın tepsisinine kızartılmış hanurları alın.Üzerine etli iç malzemeyi ilave edin ve ucunu kapatın. Üzerine haşhaş tohumu veya susam serpin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirin.
|
Bohça Kebabı |
|
zBayram
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.08.2005
Mesajlar: 73 Şehir: Sakarya |
Kısa URL: https://ml.md/lc11020
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2007
2,281 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo çok ince dilimler halinde dövülmüş dana eti
3 sosis
2 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
2 domates
2 soğan
1 kahve kaşığı kekik
2 çorba kaşığı yağ
1 kaşık zeytinyağı
Tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 yumurta
1 çay kaşığı sirke
Etlerin dışındaki bütün malzemeyi iyice birbirine karıştırarak halledin. Sonra et dilimlerini ya her dilimin ortasına bu içten koyup bohça gibi katlayarak bağlayın yada kürdanlarla tutturun. Fırın tepsisinin altına soğan ve domates dilimleri döşedikten sonra bohçaları yerleştirip fırında pişirin.
|
|