|
|
Bohça Kebabı |
|
Barış Çığlık
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc130235
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2017
1,318 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
6 yemek kaşığı tereyağı
1.300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet orta boy kurusoğan
2 adet havuç
3 adet patates
400 gram mantar
1 çay kaşığı kuru fesleğen
2 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Krep hamuru için:
3 adet yumurta
1,5 litre süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
Kaşar peyniri (bohça adedi kadar dilimlenecek)
3 adet domates
8-10 adet sivribiber
Kuşbaşı etleri sudan geçirip, soğanları piyazlık doğrayın.
Patatesleri küp küp, havuçları ise halka halka doğrayıp, mantarları 4e bölün.
Eti ve piyazlık doğranmış soğanı etler suyunu bırakıp çekene kadar tereyağı ile kavurun
Suyunu çekmesine yakın fesleğeni ekleyin.
Havuçları ekleyerek 34 dakika daha kavurun.
Patatesi ve mantarı ekleyerek pişirmeye devam edin.
Sıcak suyu ilave edin ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
En son tuz ve biberini ilave edip, kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
Tüm krep malzemesini derin bir kapta karıştırın.
Teflon tavayı sıvı yağ ile yağlayın.
Krep hamurundan küçük bir kepçe ile alıp tavaya dökün.
Tavayı sallayarak hamuru tavaya yayıp, iki yüzünü de pişirin.
Bütün krepleri pişirdikten sonra birini çukur bir kaseye yerleştirin ve kenarlarını dışarı sarkıtın.
Etli karışımdan bir kepçe ile alıp, krepin ortasına koyun ve bohça gibi kapatarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirin.
Tüm kreplere aynı işlemi yapın ve üzerine krep sayısı kadar kaşar peynirini dilimleyerek yerleştirin.
Domatesleri ve biberleri dilimleyip, kreplerin üstüne koyarak kürdan ile tutturun.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
Kıyılmış biberler ile süsleyerek servis yapın.
|
|
Bohça Kebabı Tarifleri Tencere Kebabı Tarifleri
|
|