|
Brownie |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177715
Gönderme Tarihi: 12.May.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
200 gr bitter çikolata
150 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Brownie tarifi için öncelikle 150g tereyağını uygun bir tavaya alalım. Orta ateşte eritelim.
Yağ eridikten sonra bitter çikolatayı ekleyelim. Ocağı kapatarak bir spatula yardımı ile karıştırarak çikolatayı eritelim.
Güzelce eriyen çikolatamızı bir kenara alalım ve ılımaya bırakalım.
Uygun bir karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alarak mikserle beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
Ilıyan tereyağlı çikolatayı kek harcımıza ekleyelim. Mikserle güzelce karışana kadar çırpalım.
Un ve vanilyayı da ekleyerek son kez tekrardan çırpalım.
Hazır olan kek harcını pişirme kağıdı yerleştirdiğimiz 22x22cm boyutlarındaki borcama aktaralım.
Önceden ısıtılmış 160°C fırında fansız ayarda yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.
Pişen browniyi fırından alalım. İlk sıcaklığının çıkması için bir telin üzerinde bekletelim.
Ardından dilimleyerek servis edelim.
|
Brownie |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178128
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2024
140 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
130 gram bitter veya sütlü çikolata
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1.5 yemek kaşığı kakao
Tereyağını kızdırmadan eritin. Çikolatayı da dilimleyerek tereyağının içine atın ve onu da eritin. Akışkan, sos kıvamına gelmeli.
Ardından 3 yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri başka bir kaba alıp 1-2 dakika kadar çırpın. Yumurta şeker karışımına çikolata tereyağı karışımını azar azar karıştıra karıştıra ekleyin.
Çikolata iyice karıştıktan sonra 1 su bardağı unu eleyerek karışıma ekleyin. Ardından 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edin. Son olarak da 1,5 yemek kaşığı kakaoyu eleyerek ekleyin. Unu vanilyayı ve kakaoyu mutlaka eleyin.
Tüm malzemeleri ekledikten sonra spatulayla unu vanilyayı ve kakaoyu iyice hamura yedirin. Bu işlemi yaparken spatula kullanmalı hamuru yanlardan üste itekleyerek karıştırmalısınız.
Unun vanilyanın kakaonun iyice karıştığına emin olduktan sonra hamurumuzu yağlı kağıtla kapladığımız otuza yirmilik borcama yayarak dökün.
Hemen ardından hamurun üzerini düzleştirip önceden ısıtılmış 160-180 derecelik fansız fırında browniemizin üzeri çatlayana kadar 30-35 dakika pişirin. Pişme süresi fırından fırına değişebilir.
Pişen browniemizi oda ısısında 1 saat kadar dinlendirdikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Not: Unu, vanilyayı ve kakaoyu mutlaka eleyin. Dinlenen browni yağlı kağıttan daha da kolay ayrılır. Dinlendirdikçe browninin üzeri dalgalı olacaktır. Buzdolabında dinlendirirseniz tereyağı donacağından brownieniniz sertleşecektir. Eğer içi ıslak ıslakken tüketmek istiyorsanız 1 saatin sonunda tüketebilirsiniz.
|
Brownie |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178488
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2024
102 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram bitter çikolata
200 gram tereyağı
4 büyük boy yumurta
200 gram toz şeker
100 gram un
50 gram kakao tozu
1 çay kaşığı vanilya özütü
Bir tutam tuz
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın. Brownie kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Bir tencerede tereyağını ve bitter çikolatayı kısık ateşte eritin. Karıştırarak eritme işlemini tamamlayın ve tencereyi ocaktan alın.
Başka bir kapta yumurtaları ve toz şekeri mikserle çırpın, açık sarı renk alana kadar çırpın.
Erimiş çikolata ve tereyağını, vanilya özütünü ve bir tutam tuzu yumurta karışımına ekleyin. Karıştırın.
Unu ve kakao tozunu ekleyerek spatula veya tahta kaşıkla karıştırın, homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Hazırladığınız karışımı yağladığınız veya yağlı kağıt serdiğiniz brownie kalıbına dökün.
Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirin. Pişirme süresi fırının sıcaklığına ve brownienin kalınlığına göre değişebilir, kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
Fırından çıkardıktan sonra ılınması için bekletin. Daha sonra dilimleyip üzerine çikolata sos dökerek servis yapabilirsiniz.
|
Browni |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179902
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 bardak şeker
300 gr bitter çikolata
2 dolu kaşık tereyağı
1 bardak un
Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine karıştırarak ekleyin.
175 derecede 25 dakikayı geçirmeyin ve kontrollü gidin. Çünkü her fırının kapasitesi farklı.
|
Browni |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180020
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet olgun muz (yaklaşık 100 gr)
2 yemek kaşığı bal
1 adet büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya
1/4 su bardağı tam buğday unu (25 gr)
1/4 su bardağı kakao (25 gr, şekersiz)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı (eritilmiş)
1 tutam tuz
Olgun muzu bir çatalla iyice ezin ve püre haline getirin. Bu, brownie'ye doğal bir tatlılık katacak.
Muzu, balı, yumurtayı, Hindistan cevizi yağını ve vanilya özütünü bir kapta iyice karıştırın.
Başka bir kapta un, kakao, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Bu kuru karışımı sıvı karışıma ekleyin ve tüm malzemeleri bir spatula yardımıyla homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Küçük bir fırın tepsisine (yaklaşık 15x15 cm) yağlı kağıt serin ve brownie karışımını tepsiye yayın. Karışım ince bir katman oluşturacaktır.
Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Brownie’nin içi hafif nemli kalmalıdır, kürdan testinde ortasına batırdığınız kürdan çok az ıslak çıkabilir.
Brownie’yi fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 9 eşit dilime kesin.
|
Browni |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180278
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2024
101 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
3 yumurta
1 bardak şeker
300 gr bitter çikolata
2 dolu kaşık tereyağı
1 bardak un
Tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine karıştırarak ekleyin.
175 derecede 25 dakikayı geçirmeyin ve kontrollü gidin. Çünkü her fırının kapasitesi farklı.
|
|