Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Madımak Tarifleri > Bulgurlu Semizotu (7 adet - 83,695 defa bakıldı)

Bulgurlu Semizotu


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bulgurlu Semizotu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178546
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

1 bağ semizotu
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salça
Tuz
Pul biber

İlk olarak semizotunu temizleyip, kökleriyle birlikte doğrayın. Bir tencerede soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını da ilave edin. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Semizotu suyunu saldığı için ekstra su ilave etmeye gerek yok. En son tuz ve pul biber ekleyip karıştırın.



Bulgurlu Semizotu

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc170324
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2023
164 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı bulgur
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası

Bulgurlu semizotu yapımı için öncelikle semizotunu yıkayıp doğrayın. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar pişirin daha sonra salça ilave edin ve karıştırın. Küp küp doğradığınız domatesleri tencereye ilave edin. Bulgurlu semizotu yapımı devam ederken beklettiğiniz semizotunu ekleyin, tuzunu atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Semizotu suyunu alınca bulguru ilave edin. Tekrar kısık ateşte pişirin.



Bulgurlu Semizotu

fakir babası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.05.2019
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc142992
Gönderme Tarihi: 25.May.2019
542 defa indirildi / yazdırıldı




1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç

Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ilave edin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin.
Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.



Bulgurlu Semizotu

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc110706
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
2,996 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kilo semizotu
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yarım fincan ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz

Soğan, biberler, domates ince ince doğranır. Bir tencereye biraz sıvıyağ konarak soğanlar biraz kavrulur, üzerine biberler eklenerek biraz daha kavrulur, biraz yumuşayınca domates ve salça eklenerek kavrulmaya devam edilir, üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir.
Bu arada yıkanmış semizotlarının yaprakları ve çok kalın olmayan dalları doğranarak, tencereye ilave edilir, bütün malzeme ile beraber bir süre kavrulur.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan semizotlarının üzerine bir çay fincanı pilavlık bulgur eklenir. Bir süre de bulgularla beraber kaynatılır.
Bulgurlar yumuşayınca ocak kapatılarak yemeğimiz servise hazır hale getirilir.

Not: Aynı şekilde pirinçle de hazırlanabilir.



Bulgurlu Semizotu

murat can
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 15.05.2015
Mesajlar: 18
Şehir: İskenderun
Kısa URL: https://ml.md/lc107622
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,571 defa indirildi / yazdırıldı




1 demet semizotu
1 adet soğan
2 çay bardağı pilavlık bulgur
3 diş sarımsak
1 adet havuç
Tuz karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı

Semizotlarını sap kısımlarından ayırarak elinizle irice doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın zeytinyağıyla 5 dakika kavurun. Üzerine doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak ve bulguru ilave edin. 1 su bardağı su koyun ve 10 dakika pişirin. Pişince üzerine semizotunu ilave edin ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha pişirin. Baharatlarını ekleyip servis yapın. Sıcak ya da soğuk, yanında yoğurtla servis yapılabilir.


Bulgurlu Semizotu

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc100114
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014
1,670 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg semizotu
Yarım su bardağı bulgur
1 büyük kuru soğan
2 adet domates
2 adet biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su

Sıvı yağla ve margarinle yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İnce doğranmış biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın suyu ekleyin. Ufak doğranmış semiz otunu, yıkanmış süzülmüş bulguru tencereye ilave edin. Kabuğu soyulup minik doğranmış domatesi üstüne yayın. Tuz serpin. Kaynadıktan sonra altını kısıp Bulgurlar yumuşayana kadar pişirin


Bulgurlu Semizotu

turfanda
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc76992
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2012
2,517 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo semizotu
1 soğan
1 su bardağı bulgur
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
250 gram yoğurt
4 diş sarımsak

Semizotunu bol suda iyice yıkayıp irice kıyın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında 3 dakika kadar kavurun. İçine bulgur ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgurun üzerine salçayı da ilave edip karıştırın. Üzerini çok az miktarda sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Son olarak içine kıydığınız semizotlarını da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Servis tabağına alıp üzerine bol sarımsaklı yoğurt ekleyin.






Bulgurlu Semizotu Tarifleri Madımak Tarifleri



(7 adet Bulgurlu Semizotu 83,695 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort