|
Bulgurlu Semizotu |
|
turfanda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2008
Mesajlar: 49 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc76992
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2012
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo semizotu
1 soğan
1 su bardağı bulgur
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı salça
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
250 gram yoğurt
4 diş sarımsak
Semizotunu bol suda iyice yıkayıp irice kıyın. Rendelenmiş soğanı zeytinyağında 3 dakika kadar kavurun. İçine bulgur ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgurun üzerine salçayı da ilave edip karıştırın. Üzerini çok az miktarda sıcak su koyup kaynamaya bırakın. Son olarak içine kıydığınız semizotlarını da ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Servis tabağına alıp üzerine bol sarımsaklı yoğurt ekleyin.
|
Bulgurlu Semizotu |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100114
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2014
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg semizotu
Yarım su bardağı bulgur
1 büyük kuru soğan
2 adet domates
2 adet biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı su
Sıvı yağla ve margarinle yemeklik doğranmış soğanı kavurun. İnce doğranmış biberleri ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Salçayı ilave edip karıştırın suyu ekleyin. Ufak doğranmış semiz otunu, yıkanmış süzülmüş bulguru tencereye ilave edin. Kabuğu soyulup minik doğranmış domatesi üstüne yayın. Tuz serpin. Kaynadıktan sonra altını kısıp Bulgurlar yumuşayana kadar pişirin
|
Bulgurlu Semizotu |
|
murat can
Aşçı
Kayıt: 15.05.2015
Mesajlar: 18 Şehir: İskenderun |
Kısa URL: https://ml.md/lc107622
Gönderme Tarihi: 16.May.2015
1,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet semizotu
1 adet soğan
2 çay bardağı pilavlık bulgur
3 diş sarımsak
1 adet havuç
Tuz karabiber
5 çorba kaşığı zeytinyağı
Semizotlarını sap kısımlarından ayırarak elinizle irice doğrayın. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayın zeytinyağıyla 5 dakika kavurun. Üzerine doğranmış havuç, kıyılmış sarımsak ve bulguru ilave edin. 1 su bardağı su koyun ve 10 dakika pişirin. Pişince üzerine semizotunu ilave edin ve kapağı kapalı şekilde 15 dakika daha pişirin. Baharatlarını ekleyip servis yapın. Sıcak ya da soğuk, yanında yoğurtla servis yapılabilir.
|
Bulgurlu Semizotu |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc110706
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2015
2,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kilo semizotu
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
1 adet kuru soğan
1 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı salça
3 su bardağı su
Yarım fincan ayçiçeği yağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Karabiber
Tuz
Soğan, biberler, domates ince ince doğranır. Bir tencereye biraz sıvıyağ konarak soğanlar biraz kavrulur, üzerine biberler eklenerek biraz daha kavrulur, biraz yumuşayınca domates ve salça eklenerek kavrulmaya devam edilir, üzerine tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenir.
Bu arada yıkanmış semizotlarının yaprakları ve çok kalın olmayan dalları doğranarak, tencereye ilave edilir, bütün malzeme ile beraber bir süre kavrulur.
Üzerine 3 su bardağı sıcak su eklenerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan semizotlarının üzerine bir çay fincanı pilavlık bulgur eklenir. Bir süre de bulgularla beraber kaynatılır.
Bulgurlar yumuşayınca ocak kapatılarak yemeğimiz servise hazır hale getirilir.
Not: Aynı şekilde pirinçle de hazırlanabilir.
|
Bulgurlu Semizotu |
|
fakir babası
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc142992
Gönderme Tarihi: 25.May.2019
542 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 bağ semizotu
1 orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
1 yemek kaşığı bulgur ya da pirinç
Semizotunu yıkayıp temizleyin, fazla küçültmeden doğrayın, bir kenarda bekletin.
Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun, yemeklik doğradığınız soğanları pembeleştirin. Soğanlar pembeleşince salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri küp küp doğrayın, tencereye ekleyin. Semizotlarını da ilave edin, tuzunu atın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Semizotu suyunu salınca 1 kaşık kadar bulgur ya da pirinç ekleyin.
Yemeğiniz kısık ateşte kendi suyuyla pişecektir. Ancak biraz daha sulu severseniz su ekleyebilirsiniz. Bulgur ya da pirinç yumuşadıktan sonra altını kapatın.
|
Bulgurlu Semizotu |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170324
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2023
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet semizotu
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 yemek kaşığı bulgur
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Bulgurlu semizotu yapımı için öncelikle semizotunu yıkayıp doğrayın. Küçük bir tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar pişirin daha sonra salça ilave edin ve karıştırın. Küp küp doğradığınız domatesleri tencereye ilave edin. Bulgurlu semizotu yapımı devam ederken beklettiğiniz semizotunu ekleyin, tuzunu atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Semizotu suyunu alınca bulguru ilave edin. Tekrar kısık ateşte pişirin.
|
Bulgurlu Semizotu |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178546
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2024
135 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 bağ semizotu
2 yemek kaşığı bulgur
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz
Pul biber
İlk olarak semizotunu temizleyip, kökleriyle birlikte doğrayın. Bir tencerede soğanı küp küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından salçayı ve rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin. Yıkanmış ve kökleri temizlenmiş semizotlarını da ilave edin. Bulguru ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Semizotu suyunu saldığı için ekstra su ilave etmeye gerek yok. En son tuz ve pul biber ekleyip karıştırın.
|
|