Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Acur Dolması Tarifleri > Bütün Lahana Dolması (9 adet - 233,203 defa bakıldı)

Bütün Lahana Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Bütün Lahana Dolması

tertemiz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.12.2006
Mesajlar: 25
Şehir: Urfa
Kısa URL: https://ml.md/lc9279
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2006
3,147 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
1 orta boy sarmalık lahana
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber salçası (acılı veya acısız)
1 kahve fincanı tereyağı
1/2 kg. kuşbaşı et
1 su bardağı su
karabiber, tuz

Hazırlanışı:
Lahananın üzerindeki iki sıra yaprağı çıkarın. Sonra, tüm yaprakları teker teker çiçek gibi koparmadan açın. Orta kısımda kalan kökü, bıçakla kesip lahananın içini oyun. Diğer malzemelerin tümünü iyice yoğurup, lahananan içine yerleştirin. Sonra teker teker yaprakları eski haline gelecek şekilde kapatın ve üzerine bir bardak su ilave ederek tencereye yerleştirerek pişirin.


Bütün Lahanadan Dolma

Meriç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43
Şehir: Edirne
Kısa URL: https://ml.md/lc19318
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2007
3,263 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 adet orta boy beyaz lahana
300 g kuzu kuşbaşı, doğranmış
3 adet kuru soğan, ince doğranmış
1 çay kaşığı domates salçası
70 g pirinç
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 demet ince kıyılmış maydanoz
1/4 demet ince kıyılmış dereotu
1/4 demet ince kıyılmış nane

Soğanları ince doğrayın, tencerede tereyağı ile kavurup renk alıncaya kadar karıştırın. Etleri ilave edin, 5-6 dakika kavurup salçayı ekleyin. 3-4 dakika karıştırıp su ilave edin. Etlerin pişeceğine yakın pirinçleri ekleyin. Tuz ve baharatını katıp pişmeye bırakın. Ayrı bir tencerede, kaynar suda bütün lahanayı 3-4 dakika kadar bekletin. Sonra soğuk suya çıkartın. Lahananın suyu süzüldükten sonra fırın tepsisine alın. Yapraklarını tersinden, kopartmadan açın ve orta göbeğini çıkarın. Hazırlanan iç malzemeye nane, maydanoz, dereotu karıştırın. Lahananın içine doldurup yapraklarını tekrar kapatın. Yağlı kağıda sarıp 150 derece fırında 45 dakika pişirin. Daha sonra yağlı kağıdını açın ve biraz renk alması için 4-5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.


BÜTÜN LAHANA DOLMASI

libretto
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 09.01.2008
Mesajlar: 24
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc20564
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2008
2,828 defa indirildi / yazdırıldı




1 Küçük lahana
1/2 Kg. orta yağlı kıyma
3 Çorba kaşığı pirinç
1 Orta boy soğan
1/2 Çorba kaşığı salça
8-10 Dal maydanoz
1 Tatlı kaşıği tuz
1/4 Çay kaşığı karabiber

Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp, bütün olarak yıkayınız. Kökünü oyarak çıkartınız. Kenarlarında 4-5 kat yaprak kalacak şekilde göbek yatağını ve iç yapraklarını çıkartınız.
Dolma içini hazırlayıp oyuk kısma doldurunuz. Doldurulan kısmı alta gelmek üzere lahana büyüklüğündeki bir tencereye bütün olarak yarleştiriniz. Üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp biraz tuz ve karabiber ilâve ediniz. Hafif hararetli ısıda 1/2 saat pişiriniz.
Suyunu süzüp servis tabağına bütün olarak alınız Üzerine suyunu döküp sıcak olarak dilimleyerek servis yapınız.

İçinin Hazırlanması:
Kıymayı derin bir kaba koyunuz. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları çıkartılıp fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırınız. Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katınız.

Not: Lahananın bir öğünde bitirilecek şekilde seçilmesi tasviye edilir.


Etli Bütün Lahana Dolması

aydan müftüoğlu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2010
Mesajlar: 63
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc53713
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2010
3,019 defa indirildi / yazdırıldı




Lahanayı beyaz kabukları kalıncaya dek soyunuz ve oyup koçanını çıkarınız. İyice yıkayıp tuzlayınız. Tencereye iki soğan çentiniz. Bir kaşık sadeyağ ile öldürünüz. Kuşbaşı yağlı etleri içine atıp pembeleşinceye kadar kuvvetli ateşte kavurunuz. Domates salçası, tuz, kara ve kırmızı biber, karanfil, tarçın ve bir miktar su koyunuz. Orta ateşte birkaç defa kaynattıktan sonra indiriniz, lahanaya etleri doldurup kuşhaneyi kapatınız, suyunu üzerine döküp kapalı olarak pişiriniz.


Bütün Lahana Dolması

büyük sultan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.10.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc56572
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2010
2,969 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kıyma
1 lahana
2 soğan
50 gr pirinç
60 gr margarin
15 gr tereyağı
1 su bardağı su
1 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pulbiber

Pirinci yıkayıp süzün. Maydanozu ve soğanı temizleyip kıyın. Margarini bir tencereye alıp eritin. Soğanı ekleyip soteleyin. Kıymayı ilave edip sotelemeye devam edin. Pirinç ve maydanozu ekleyin ve karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Lahananın üst yapraklarını koparın. Üstünü kapak şeklinde kesip çıkarın. İçindeki yaprakları temizleyip kıymalı karışımı lahananın içine doldurun. Lahanayı bir tencereye alın. Bir su bardağı su ve tuz ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin. Tereyağını bir tavaya alıp eritin. Pulbiberi ekleyip karıştırın. Dolmayı servis tabağına alın. Tereyağlı biber sosunu dolmanın üzerine gezdirin. İsteğe göre çırpılmış yoğurtla servis yapabilirsiniz. Dilimleyip servis yapın.


Bütün Lahana Dolması

Ayçe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2011
Mesajlar: 22
Şehir: Van
Kısa URL: https://ml.md/lc61514
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2011
2,906 defa indirildi / yazdırıldı




2 kiloluk düzgün bir lâhana
1 kiloluk kuşbaşı koyun eti
1 soğan rendesi
2 çorba kaşığı silme domates salçası
3 çorba kaşığı yağ
Tuz
Un

Soğan rendesi üç kaşık yağda hafif kavrulur, et ilâve edilir. Biber, tuz konur, suda erimiş salçada biraz pişirilir. Lâhana şekli bozulmadan, alttan oyulur, bir kapak açılır. İç kısmen boşaltılır ve etle doldurulur. Tencereye oturtulur. Üstüne etin salçası dökülür, tuz serpilir, kapak unla hamurlanarak kapatılır. 3 saat ağır ateşte pişirilir. Tabağa delikli kepçe ile alınarak sıcak servis yapılır.


Etli Bütün Lahana Dolması

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145614
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2019
713 defa indirildi / yazdırıldı




Milli Eğitim Bakanlığı

Orta boy lahana
300 gram kıyma (koyun)
Kuru nane
Karabiber
Tuz
1 su bardağı pirinç
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
5-6 diş sarımsak
Üzeri için:
Nane veya sumak

Bir orta boy lahananın yaprakları çıkartılır.
Lahananın içi oyulur.
Bir orta boy soğanlar ince ince doğranır.
Bir kaba; soğanlar, kıyma, salça, tuz, karabiber, pirinç, 1,5 dolu yemek kaşığı tereyağı koyulup karıştırılır.
1 tatlı kaşığı nane de bu karışıma eklenir.
Karışım köfte kıvamına gelinceye kadar su eklenir.
Harç, oyduğunuz lahananın içine doldurulur.
Lahananın içi iyice doldurulduktan sonra birkaç lahana yaprağıyla lahananın ağzı kapatılır, tencereye konur.
5-6 diş sarımsak atılır.
Tencerenin yarısına kadar su konulur, yarım yemek kaşığı tereyağı ilave edilerek kaynamaya bırakılır.



Bütün Lahana Dolması

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc147396
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2019
489 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

1 küçük veya orta boy lahana
400 g kıyma
2 soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 su bardağı pirinç
1 kahve fincanı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet taze nane
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 dal taze reyhan veya fesleğen

Lahananın içini temizleyip oyun. Soğanları yemeklik doğrayıp bir tavaya alın. 2 yemek kaşığı yağ ve dolmalık fıstıkları ekleyip birlikte yumuşayana kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Pirinci ve kuş üzümlerini ayrı kaplarda sıcak suda bekletin. Pirinci beklettikten sonra akan suyun altında yıkayıp süzün. İç malzemesi için kıymayı karıştırma kabına alın. Önceden kavurduğunuz soğan ile dolmalık fıstıkları, tuzu, baharatları, süzmüş olduğunuz kuş üzümlerini, salçaları, pirinci, ince kıyılmış yeşillikleri ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyi içini oyduğunuz lahananın içine doldurun. Kalan lahana yapraklarını üzerine kapak olacak şekilde veya tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Lahanayı büyük bir tencerenin içine ters çevirerek yerleştirin. Üzerine zeytinyağını gezdirin, 2 su bardağı su ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi kısıp lahana iyice yumuşayana kadar pişirin. Servis tabağına çıkartarak sıcak servis yapın.



Bütün Beyaz Lahana Dolması

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166710
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2022
263 defa indirildi / yazdırıldı




www.sefabdullahusta.com

1 bütün orta boy lahana
2 su bardağı dolmalık pirinç
2-3 tane büyük boy ince kıyılmış kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 fincan dolmalık fıstık
1 fincan dolmalık üzüm
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Yarım demet kıyılmış dereotu
Yarım demet kıyılmış taze nane
1 yemek kaşığı kuru nane
Karabiber
Tuz
Pul biber
1 tatlı kaşığı toz şeker
İsteğe göre 1 çay kaşığı yenibahar

Malzemeyle iç pilavınızı hazırlayın içine dereotunu ilave ettikten sonra soğutmaya bırakın. Lahananın içini çıkarıp 5 tane yaprak ayırın.
İç pilavımızı lahananın içini doldurun ve çıkardığınız 5 adet lahana yaprağıyla üstünü kapattıktan sonra tencereye yarısına kadar su koyup haşlayın.
30 dakika haşlandıktan sonra tepsiye çıkarıp, 170 derecede 20 dakika fırınlayın. Servise hazırdır.







Bütün Lahana Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(9 adet Bütün Lahana Dolması 233,203 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort