|
Çam Ağaçlı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161879
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2021
369 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram haşlanmış kestane
Keki İçin:
175 gram ada sıcaklığında tereyağı
175 gram esmer şeker
3 adet büyük boy yumurta
125 gram un
1 çay kaşığı kabartma tozu,
50 gram kakao
2 çorba kaşığı yoğurt
Kreması İçin:
3 adet yumurta sarısı
150 gram un,
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
5 çorba kaşığı toz şeker
50 gram bitter kuvertür çikolata
1 kutu (200 ml) krema
Dondurma Külahından Çam Ağaçları İçin:
5 adet dondurma külahı
250 gram bitter kuvertür çikolata,
1/2 su bardağı pudraşekeri
1/2 su bardağı toz hindistancevizi
1 tatlı kaşığı renkli şeker boncuklar
8-10 adet kar tanesi şeklinde şeker pasta süsü
Üzeri İçin:
Hindistancevizi
3'er çorba kaşığı gümüş ve yeşil renkli şeker boncuklar
Kek için iki adet 18 cm çapında yuvarlak kek kalıbını yağlayın. Tabanına ve yanlarına pişirme kağıdı serin. Tereyağı ve esmerşekeri geniş bir kaba alıp mikserle kabarana kadar çırpın. Her seferinde iyice karıştırmaya dikkat ederek yumurtaları teker teker ilave edin. Un, kabartma tozu ve kakao ilave edip çırpmaya devam edin. En son yoğurt katın ve fazla çırpmadan homojen bir kıvama alana dek karıştırın. Karışımı hazırladığınız kalıplara bölüştürün. Üzerlerini spatula ile düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kabarana ve esnekleşene dek kontrol ederek (keklere bir kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Krema için çikolata ve krema hariç tüm malzemeyi bir tencereye alın. Çırpma teli ile iyice karıştırın. Daha sonra ocağa alıp, orta ateşte devamlı karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Ocaktan alıp, bıçakla ince kıyılmış çikolatayı ilave edin ve karıştırın. Soğuk kremayı katıp mikser yardımıyla iyice çırpın. Dondurma külahından çam ağaçları için çikolatayı parçalara ayırıp benmari usulü eritin ve dondurma külahlarını çikolataya bulayın. Önce pudraşekerine sonra hindistancevizine bulayın. Kar tanesi şeklindeki pasta süsleri ve şeker boncukların küçük bir kısmını eritilmiş çikolataya batırıp üzerlerine yapıştırın. Daha sonra buzdolabında donana dek dinlendirin. Keklerden birini servis tabağına alın. Üzerine bolca krema sürüp, kabukları temizlenip küp doğranmış kestane serpiştirin ve ikinci pandispanyayı üzerine kapatın. Kalan kremayı pastanın her tarafına sürün ve buzdolabında donana dek dinlendirin. Donduğunda üzerine hindistancevizi serpin. Külahtan çam ağaçlarını yerleştirin. Şeker boncukları ile süsleyerek servis yapın.
|
Çam Ağacı Pastası |
|
labirent
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.12.2020
Mesajlar: 34 Şehir: Lüleburgaz |
Kısa URL: https://ml.md/lc154685
Gönderme Tarihi: 10.Arl.2020
350 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
10 adet ıspanak yaprağı
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı şeker
2 silme yemek kaşığı un
2 silme yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 paket toz olarak krem şanti
Ön hazırlık olarak 1 çay bardağı sıvı yağı ıspanak yapraklarıyla birlikte robotta çekin ve püre haline getirin.
Yumurtaları mikser yardımıyla köpürünceye kadar çırpın.
Şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
Süt, yoğurt ve ıspanak sosunu ekleyip çırpın.
Un ve kabartma tozunu ilave edip pütürsüz bir hamur oluncaya kadar çırpma işlemine devam edin.
Kek harcını yağlanmış çam ağacı şeklindeki kek kalıbına dökün
180 derecelik fırında kontrollü olarak pişirin.
Krema için bütün malzemeleri tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynadıktan sonra altını kapatıp vanilyasını ekleyin.
Krema ılınınca toz krem şantiyi ekleyip güzelce çırpın.
Kekin üst kısmını incecik kesin.
Bu parçayı ufalayıp keki süslemek için kullanmak üzere kenara alın.
Keki enlemesine iki parçaya kesin.
Bir parçasını servis tabağına alın ve kremadan yeteri kadar sürün. Arzu ederseniz kivi dilimleri de sıralayabilirsiniz.
İkinci parçayı üzerine kapatın ve kalan kremayı üzerine sürün.
Son olarak ufaladığınız ıspanaklı keki kremanın üzerine serpin.
Üzerini kırmızı renk glazür ve hindistancevizi ile süsleyebilirsiniz.
|
Çam Ağacı Yaş Pasta |
|
kaktüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 04.08.2016
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc118672
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2016
1,329 defa indirildi / yazdırıldı
|
Nedime Arzu Taştekin
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı ıspanak suyu
1,5 su bardağı un
½ paket kabartma tozu
1 paket hindistancevizi
1 paket beyaz krem şanti
1 su bardağı süt (krem şanti hazırlamak için)
Öncelikle ıspanak suyu için koyu renk ıspanak yapraklarını katı meyve sıkacağından geçirin. (Çok az suyla robottan da geçirebilirsiniz) Yumurta ve şekeri beyazlayana kadar iyice çırpın Ispanak suyunu ekleyip karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu da koyup karışana kadar çırpın. Yağlanıp unlanmış dikdörtgen tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 25-30 dakika pişirin.Piştikten sonra köşelerinden kesip ağaç şeklini çıkarın. Daha sonra ortadan ikiye bölüp bir su bardağı süt ile krem şantiyi çırpıp hazırladığımız pandispanyanın arasına dökelim. Kesilen diğer kat ile üzerini kapatalım. Son olarak hindistancevizi serpip servis yapalım.
|
|