Çaşurlar temizlenir, doğranır ve suda yumuşayıncaya kadar haşlanır. Soğuk suya konulur ve suyu birkaç kez değiştirilir. Böylece acı suyu çıkarılır. Bir tavada sıvı yağ ısıtılır. Üzerine çaşurlar katılır ve kavrulur. Ardından yumurtalar ilave edilir ve servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc40000
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2009
3,509 defa indirildi / yazdırıldı
1 kase çaşur (salamura)
3 adet yumurta
4 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber
Çaşurları soğuk suda yıkayın ve yeşillikleri iyice sıktıktan sonra ince ince kıyın. Daha sonra kıydığınız yeşillikleri eritilmiş yağa dökün. 15-20 dakika kavurun. Çırpılmış yumurtaları ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Sıcak olarak servis yapın.