|
Çatal Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc159995
Gönderme Tarihi: 12.Eyl.2021
227 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.milliyet.com.tr
100 gram margarin
6 kaşık sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
5 bardak un
1 kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Bir kaba aldığınız unun ortasında çukur açın. Sırasıyla oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, sirke, şeker, tuz ve mahlebi ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şeritler yapın, çatal şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin ve çatallar sunuma hazır.
|
Çatal Kurabiye |
|
bahis
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.07.2019
Mesajlar: 61 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144852
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
898 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Çörekotu
Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıp sarısını bir kenara alın.
Tereyağını eritin.
Yumurta beyazı, tereyağı ve un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle çubuk haline getirin.
İki ucunu birleştirip şekillendirerek fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün ve çörekotu serpin.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Çatallı Kurabiye |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc12939
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2007
2,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 Su Bardağı Un
5 Kahve Fincanı Yumuşamış Margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Mahlep
1 Yumurta Sarısı
1 Paket Kabartma Tozu
Tuz
Çörekotu
Unun ortasını açıp margarin, sıvıyağ, yoğurt, mahlep, kabartma tozunu ekleyin ve kulak memesi yumuşaklığında pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru 1-2 saat dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Unlanmış zeminde yuvarlayarak uzun çubuk şekli verin. Uçlarını çatal şeklinde kıvırın. Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden orta ısıya ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.
|
Çatallı Kurabiye |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc6516
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2006
2,367 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase kıyılmış fındık veya yeşil fıstık
Yarım paket kabartma tozu
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket çiğ margarin
1 çay bardağı bal
Alabildiği kadar un
Margarin, un, pudra şekeri, kabartma tozunu iyice yoğuruyoruz. Sonra bir parmak kalınlığında oval hamur yapıyoruz. Yağlı tepsiye diziyoruz. Sonra bir çatal yardımı ile hamurların üzerini çiziyoruz ve pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra soğutuyoruz. Çatallı tarafları üste gelecek şekilde altlarını ballıyoruz ve iki parçayı birleştiriyoruz birleşmiş kurabiyelerin uç kısımını biraz ballayıp fındığa batıyoruz (fıstık veya hindistancevizi de kullanabilirsiniz).
|
|