Kısa URL: https://ml.md/lc144852
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2019
909 defa indirildi / yazdırıldı
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
150 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Çörekotu
Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırıp sarısını bir kenara alın.
Tereyağını eritin.
Yumurta beyazı, tereyağı ve un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizle çubuk haline getirin.
İki ucunu birleştirip şekillendirerek fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını bir fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine sürün ve çörekotu serpin.
200 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
100 gram margarin
6 kaşık sıvıyağ
3 kaşık yoğurt
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı sirke
5 bardak un
1 kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı tuz
Üzerine:
1 yumurta sarısı
Çörekotu
Bir kaba aldığınız unun ortasında çukur açın. Sırasıyla oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ, yoğurt, kabartma tozu, sirke, şeker, tuz ve mahlebi ekleyin. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alıp şeritler yapın, çatal şekli verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. 170 derecede önceden ısıttığınız fırında 25-30 dakika kadar pişirin ve çatallar sunuma hazır.