Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > İsveç Yemekleri > Çavdar Ekmeği (2 adet - 66,859 defa bakıldı)

Çavdar Ekmeği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çavdar Ekmeği

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc59800
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2011
3,360 defa indirildi / yazdırıldı




1 tatlı kaşığı tereyağı
22 gr maya
1+1/2 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı toz şeker
3 tatlı kaşığı ılık su
250 gr (2+1/2 su bardağı) süt
500 gr (4 su bardağı) çavdar unu
500 gr (4 su bardağı) buğday unu
1+1/2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı çöreotu (istenirse)

İki ekmek kalıbını yağlayıp bir kenara bırakınız.
Mayayı küçük bir kaseye koyup bir çatalla karıştırarak 1 tatlı kaşığı şekeri serpiniz. 3 tatlı kaşığı ılık suya katıp maya ile suyu pürüzsüz bir krema kıvamına getiriniz. Kaseyi ılık ve havadar bir yerde 15-20 dakika, maya kabarıp köpürene kadar bekletiniz.
Sütü küçük bir tencereye koyup orta ateşte ısıtınız; kaynamaya başlamak üzereyken ateşten alıp, ılınıncaya kadar soğutunuz.
Çavdar ununu, buğday ununu ve tuzu ılık, geniş bir kaseye boşaltınız. Geri kalan şekeri de katıp, iyice karıştırınız.
Un karışımının ortasını havuz biçiminde açıp, içine maya ile sütü dökünüz. Parmaklarınızla yada bir spatulayla unu yavaş yavaş ortadaki sıvıya katınız. Bütün un karışıp hamur kaseden ayrılmaya başlayıncaya kadar karıştırmaya devam ediniz.
Hamuru unlanmış tahta yada mermer tezgâh üzerine aktarıp 10 dakika yoğurunuz. (Yapış yapış oluyorsa, ara sıra tezgahı unlayınız. Hamur esnek ve pürüzsüz olmalıdır.)
Büyük kâseyi çalkalayıp iyice kuruladıktan sonra hafif yağlayınız ve hamuru top biçimine sokup kaseye koyunuz. Üstüne biraz un serpip kâseyi nemli bir bezle örtünüz. Kâseyi ılık ve havadar bir yere bırakıp 1-1,5 saat hamur kabarıp, hacmi aşağı yukarı iki kat artana kadar bekletiniz.
Kabarmış hamuru unlanmış bir tezgâha alıp 4 dakika aralıksız yoğurunuz. (Çöreotu kullanıyorsanız, yoğururken onları da katınız.) Keskin bir bıçakla hamuru ikiye bölünüz. Böldüğünüz hamurları yuvarlayıp ekmek biçimi veriniz. Kalıplara koyup üstlerini nemli bir bezle örterek ılık bir yere bırakınız ve 30-45 dakika, hamurlar kabarıp kalıpların tepesine yükselinceye kadar bekletiniz.
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (240°C) getirip ısıtınız.
Kalıpları fırının ortasına sürüp 15 dakika pişiriniz. Sonra, fırının sıcaklığını biraz (220°C) azaltınız. Ekmekleri daha aşağıdaki bir rafa sürüp 25-30 dakika daha pişiriniz.
Ekmekleri fırından aldıktan sonra kalıplardan çıkarıp altlarına vurunuz. Boş sesi geliyorsa ekmekleriniz pişmiş demektir. Böyle bir ses gelmiyorsa fırının sıcaklığını biraz daha azaltıp (190°C) ekmekleri ters olarak fırına yeniden sürüp, 10 dakika daha pişiriniz. Fırından aldıktan sonra ekmeklerinizi bir fırın teli üzerinde soğutunuz.

Not: İsveç usulü çavdar ekmeği, buğday unundan yapılan ekmeklerde olduğu gibi, kuru bir beze sarılıp kapaklı bir kavanoza konduğunda uzun zaman dayanır.


Rågsiktlimpör

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc159987
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2021
344 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi

Taze maya 28 g
Süt 1 lt
Sıcak su 125 ml
Sıvıyağ 170 g
Şeker 1 yemek kaşığı
Tuz 1 yemek kaşığı
Kimyon tohumu 2 yemek kaşığı
Ham yulaf 150 g
Rezene tohumu 1 yemek kaşığı
Çavdar unu 350 g
Pekmez 225 g
Ekmeklik un 1,5 kg

Maya, su ve şeker karıştırılır; on dakika üzeri kapalı şekilde bekletilir. Kimyon ve rezene tohumu bir tavada kısık ısıda hafif kavrulur, soğutulur, öğütülür. Pekmez, süt, sıvıyağ, tuz ile birlikte mayalı karışımla karıştırılır. Ham yulaf, çavdar unu ve ekmeklik unun ¾'ü eklenir. İyice yoğrulur. Üzeri kapatılır, buzdolabında bir gece dinlendirilir. Fırın 185°C'de ısıtılır. Hamur buzdolabından çıkarılır, bir saat kadar oda ısısında bekletilir. Un ilave edilerek tekrar yoğrulur. Üç eşit parçaya ayrılır, yağlanmış somun tavalarına yerleştirilir. Ilık ortamda üzeri kapalı halde bir-bir buçuk saat bekletilir. Fırınlanır ve pişirilir.







Çavdar Ekmeği Tarifleri İsveç Yemekleri



(2 adet Çavdar Ekmeği 66,859 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort