|
Çeç Pancarı (Erzurum) |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc38370
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2009
4,028 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erzurum Valiliği
Şalgamın yeşil saplarına çeç denir.
İçine bulgur veya pirinç katılarak, ıspanak yemeğinde olduğu gibi parça et veya kavurma eklenir.
İçerisine yeşil mercimek, bulgur, tuz ve karabiber eklenir ve pişirilir.
Piştikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenir.

|
Çeç Pancarı (Erzurum) |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc67708
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2011
4,143 defa indirildi / yazdırıldı
|
Şalgamın yeşil saplarına "çeç" denir. İçine bulgur veya pirinç katılarak, ıspanak gibi parça et veya kavurma ile pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür yenir.
|
Çeç Pancarı (Erzurum) |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc174553
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2023
157 defa indirildi / yazdırıldı
|
Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Şalgamın yeşil yapraklarına çeç denir.
Temizlenen çeçler kavrulmuş soğan kıyma ve salça içerisine konan pirinç yahut bulgurla pişirilerek servis edilir.
Sulu bir yemek olan çeç pancarına sarımsaklı yoğurt da yakışır.
|
|