|
Tavuktan Çerkez Çorbası |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102646
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2014
3,017 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı konserve mısır
1 adet tavuk göğsü
100 gr. margarin
1 yemek kaşığı un
Tuz
Aşurelik buğday akşamdan ıslatılır. Yeteri kadar suyla haşlanır. Tavuk göğsü haşlanır ve didiklenir, suyu kullanmak üzere bir tarafta bekletiriz. Tencerede margarin eritilir, unu katılır ve kavrulur. Bir bardak soğuk su katılır, iyice çırpılır. Haşlanmış buğday, konserve mısır, haşlanmış tavuk eti, tavuk suyu, tuzu ilave edilir kıvamını buluncaya kadar kaynatılır. Gerekirse sıcak su ilave edilir
|
Çerkez Çorbası (Tavuk) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc104265
Gönderme Tarihi: 10.Oca.2015
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet tavuk göğsü
4-5 çorba kaşığı un
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı pulbiber, karabiber
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar su
Tavuk göğsü haşlanır. Daha sonra ince ince didilir. Biraz yağda unu hafif pembeleşene kadar kavuruyoruz. İçine dövülmüş sarımsakları atıp karıştırıyoruz. Üzerine haşlamış olduğumuz tavuk suyunu ekliyoruz. Karabiber ekliyoruz. Tavukları içerisine atıyoruz. Bir tavada tereyağını kızdırıp içerisine pul biber atıp karıştırıyoruz. Tabağa aldığımız çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Not: Tuz haşlama sırasında eklenecek.Haşlama suyunu kullanacağımız için tekrar tuz eklemeye gerek yok.
|
Çerkez Çorbası |
|
şerife abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2016
Mesajlar: 28 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc120835
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2016
1,993 defa indirildi / yazdırıldı
|
Eyüp Sevinç
1 kg (1 orta boy tavuk)
2 orta boy çarliston biber
2 orta boy kımızı kaypa biber
300 gr haşlanmış mısır
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Tavuğu genişçe bir tencereye alın ve üzerini geçinceye kadar su ekleyip kaynatın. üzerinde biriken köpüğü alın. Tavuğun etleri lime lime dağılıncaya kadar pişirin. Tavuğu tencereden alın, etleri kemiklerinden temizleyip didikleyin ve tekrar tavuk suyunun içine atın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyin ve doğrayın. Doğradığınız biberleri tavuk suyuna ekleyin ve tekrar kaynatın. biberler pişince mısırları ekleyip kaynatmaya devam edin. Tuz ve biberini ekledikten sonra servis edin.
|
Çerkez Çorbası |
|
annekuş
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.12.2017
Mesajlar: 22 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc130633
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2017
1,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://gurmekibris.com
1 su bardağı mısır
1 su bardağı aşurelik buğday
tavuk suyu
Terbiyesi için:
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
Üzeri için:
1 kase tavuk eti
Tuz
Tereyağı
Nane
Sıvı yağ
En başta hazırladığımız tavuk suyunun üzerine mısırları ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
Mısırlar pişince içerisine haşlanmış buğdayları ekleyelim ve terbiyeyi hazırlamaya başlayalım.
Terbiyesi için, yoğurdu, yumurta sarısını ve unu birbirine karıştırıp iyice çırparak terbiyeyi hazırlayalım.
Üzerine soğuk su ekleyip terbiyenin kıvamını ayarlayalım ve tuzunu da ilave edip, tencereye ekleyelim.
Didiklediğimiz tavuk etlerini de tencerenin içerisine ilave edelim ve çorbayı pişmeye bırakalım.
Çerkez çorbası pişince ocağın altını kapatıp servis için gerekli hazırlıkları yapmaya başlayalım.
Çerkez çorbası servis edilirken, üzerine hazırladığımız sostan gezdirip, o şekilde servis ediyoruz.
Bunun için; bir tavada tereyağını eritelim, tereyağının içerisine kuru veya taze naneyi ekleyip yağda kızdıralım.
Çorbayı servis kasesine alalım ve çorbanın üzerine hazırladığımız sostan gezdirip servise sunalım.
|
|