|
|
Cevizli Bat (Tokat) |
|
gizemli kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2013
Mesajlar: 45 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc91142
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2013
1,967 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
1.5 su bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı ceviz içi
2 adet sivribiber
1 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet reyhan otu
Yarım demet nane
Yarım demet maydanoz
Yarım yemek kaşığı pul biber
Birkaç haşlanmış asma yaprağı
Tuz
Mercimeği yıkayıp süzün. Tencereye alıp 2.5 s bardağı su ekleyin. Bir taşım kaynatıp üzerinde biriken köpüğü alın. Ateşi kısıp mercimekleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bulguru ekleyin karıştırın. Tencereyi ocaktan indirip kapağını kapatın. Soğuyana kadar bu şekilde bekletin. Ceviz içini robota alıp irice çekin. Biberleri temizleyin. Biberler, taze soğan ve otları bir kaba kıyın. Domatesi soyup küp şeklinde doğrayın. Soğuyan mercimeğin içine sana margarinle salça, tuz, pul biber, soğan, domates ve otlu karışımı havif kavurun tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Üzerine ceviz içini serpip haşlanmış asma yaprağı ile servis yapın.
|
Mercimekli Cevizli Bat (Tokat) |
|
lapa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101275
Gönderme Tarihi: 01.Eyl.2014
2,198 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı ılık su
2 su bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı çemen (Katı veya toz halinde olabilir.)
4 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
1 demet maydanoz
1 demet taze nane
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 yemek kaşığı kuru reyhan veya kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz
Taze asma yaprağı kullanacaksanız, yaprakları, kaynayan suda iyice sararın-caya kadar, en 10 dakika haşlayıp süzün. Salamura yaprak kullanacaksanız, kaynar suda 3-4 dakika haşlamanız yeterlidir. Diğer taraftan, mercimeği ılık suda yıkayıp, küçük bir tencereye aktarın. Üzerine üç su bardağı ılık su ekleyip, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Yumuşayan mercimeği ocaktan alıp henüz sıcak haldeyken üzerine bulguru da ilave edip karıştırın ve soğumasını bekleyin. Sivri biberleri ince halkalar halinde doğrayıp domatesleri tavla zan formunda dilimleyin. Maydanoz ve dereotunu da ayıklayıp incecik doğradıktan sonra bir kenarda bekletin. Soğumuş olan mercimekli bulgurlu karışıma salçayı, katı ya da toz haldeki çemeni, kırmızı pul biberi, nane veya reyhanı ve tuzu katıp iyice karıştırın. Yeşil biber, domates, maydanoz ve dereotunu ilave edip tekrar harmanlayın. Son olarak, tuzunu kontrol edip batı servis tabağına aktarın. Yanında asma yaprağıyla birlikte servis yapm. Bu yemek mercimek kaşıkla alınıp asma yaprağına sarılır. İsterseniz batın üzerine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı da gezdirebilirsiniz.
|
Cevizli Bat (Tokat) |
|
alagöz
Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28 Şehir: Nevşehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc140283
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
867 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı köftelik bulgur
1 adet domates
1 adet soğan
Yeteri kadar sıcak su
5 dal taze soğan
Yarım demet kıyılmış maydanoz
10-12 dal kıyılmış dereotu
4 dal taze kıyılmış reyhan
1 çorba kaşığı nane
2 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Kimyon
Yenibahar
Pul biber
Bulguru bir kaba alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve suyunu çekene dek bekletin. Yeşil mercimeği haşlayın ve içine sıcak suda ıslattığınız bulguru ilave edin. Kabuğu soyulup ince kıyılmış domates ve soğanı ekleyin. Maydanoz, dereotu, reyhan, nane ve domates salçasını katın. Çorba kıvamı olacak şekilde su ekleyin. Ceviz, tuz, kimyon, yenibahar ve pul biber katın. Tüm malzemeyi karıştırın. Yaprağa sararak veya köy ekmeği ile birlikte servis yapın.
|
|
Cevizli Bat (Tokat) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
|
|