Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Amasya Yemekleri > Cevizli Helva (Ordu) (2 adet - 22,648 defa bakıldı)

Cevizli Helva (Ordu)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Amasya Yemekleri
Artvin Yemekleri
Bartın Yemekleri
Bayburt Yemekleri
Bolu Yemekleri
Çorum Yemekleri
Düzce Yemekleri
Giresun Yemekleri
Gümüşhane Yemekleri
Karabük Yemekleri
Kastamonu Yemekleri
Ordu Yemekleri
Rize Yemekleri
Samsun Yemekleri
Sinop Yemekleri
Tokat Yemekleri
Trabzon Yemekleri
Zonguldak Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Helva (Ordu)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc119994
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2016
4,974 defa indirildi / yazdırıldı




Ordu Büyükşehir Belediyesi

100 gr çöğen ağacı dalı
2 kg toz şeker
1 kg iç ceviz
25 gr limon tuzu

Bir gün önceden çöğen dalları bakır kazanda çok hafif ateşte hem kaynatılarak hem de çırpılarak köpürmesi sağlanır. Köpükler bir başka kapta biriktirilir. Bu işlem takriben 10 ile 12 saat sürer. Bir başka tencerede şerbet hazırlanır, limon tuzu ilave edilir. Çöğen köpüğünün üzerine hazırlanan şerbet yavaş yavaş ılık halde yedirilir. El kararı koyuluk sağlanınca ceviz ilave edilir. Soğumaya bırakılır. Bütün bu işlemlerde odun ateşi ve kalaylı bakırların kullanılması mecburidir.



Cevizli Helva (Ordu)

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 2038
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180972
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2024
14 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Çöven kökü
Meyan kökü
Limon tuzu
Ceviz
Şeker

Çöğen 12 saat boyunca çok kısık ateşte kaynatılarak köpürtülür, köpükler bir kaba toplanarak biriktirilir.
Başka bir tencerede şerbet hazırlanır.
Köpük ve şerbet birleştirilerek ceviz eklenir iyice karıştırılır.

Not: Bu helvanın özelliği kış aylarında insanı sıcak tutar.







Cevizli Helva (Ordu) Tarifleri Amasya Yemekleri



(2 adet Cevizli Helva (Ordu) 22,648 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort