Kısa URL: https://ml.md/lc86256
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2013
2,457 defa indirildi / yazdırıldı
TC Karabük Valiliği
1,5 kg. ev yapımı yayım (erişte)
250 gr. ceviz içi
100 gr. keş
200-250 gr. tereyağı
Tuz
Derince bir tencerede su kaynatılıp erişteler haşlanır. Piştikten sonra suyu süzülüp tabağa alınır. Ceviz ve keşle servise hazırlanır. Bunu da üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Sıcak ikram edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc51929
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,182 defa indirildi / yazdırıldı
Keş, süzme yoğurda tuz ilave edilip bir tülbentten süzülerek katı hale getirilir. Tek tek yuvarlak şeritler halline getirilip kesilir ve kurutulur. Kurutulmuş keş bez torbalarda muhafaza edilir.