|
Cevizli Kömeç (Zonguldak) |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179066
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2024
88 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
1 kg Un
750 mİ Ilık Su
1 Yemek Kaşığı Tuz
2 Tatlı Kaşığı Şeker
Yarım Paket Kuru Maya
İç İçin:
400 Gr Ceviz
400 MI Sıvıyağ
Üstü İçin:
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
Bütün kuru malzemeler yoğurma kabına alınır ve ılık su yavaş yavaş ilave edilerek yoğurulup mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur bezelere bölünüp incecik açılır ve içine yağ sürülüp ceviz sepiştirilir.
Rulo haline getirilip tepsiye yuvarlak şekilde dizilir üstüne yağ sürülüp 200 derece fırında üstü iyice kızarana kadar pişirilir.
|
Cevizli Kömeç (Zonguldak) |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc165100
Gönderme Tarihi: 27.May.2022
300 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım paket yaş maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Çeyrek su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İçi için:
Sıvı yağ
İri dövülmüş ceviz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Hamuru için; bütün malzemeleri sırasıyla ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun, üzerini bir bezle örterek mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru biraz daha yoğurarak üç bezeye ayırın. Bir bezeyi 30-40 santim büyüklüğünde açın, üzerine sıvı yağ gezdirip her tarafına yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Yufkayı rulo yapın ve yağlanmış fırın tepsisine koyun. Diğer bezeleri de aynı şekilde yapıp ilk yaptığınız bezenin etrafına sarın. Üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu ve susam serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
Cevizli Kömeç (Zonguldak) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146515
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2019
649 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
500 gr un
45 gr yaş maya
150 ml ılık su
25 gr toz şeker
150 ml süt
90 gr ayçiçek yağı
Tuz
350 gr ceviz içi
4 adet yumurta sarısı
40 gr susam veya çörekotu
Derin bir kaba un, yağ, sütü, su ve az suda eritilmiş mayayı koyunuz ve yoğurunuz.
Elde etiğiniz hamuru yaklaşık 45 dakika üstünü bir bez ile örterek dinlendiriniz.
Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp açınız.
Açtığınız hamurları önce yağlayıp üzerine ince kıyılmış ceviz serpiştiriniz.
Rulo şaklinde sarınız ve yuvarlak yağlanmış tepsiye içten dışa doğru dönecek şekilde yerleştiriniz.
Üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirip 160 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.
Dilimleyerek servis ediniz.
|
Cevizli Gömeç (Zonguldak) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145667
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2019
2,176 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
10 su bardağı un
400 gram ceviz içi
2 su bardağı. Sıvı yağ
1 küçük yaş maya [42 gr]
1 tatlı kaşığı tuz
½ yemek kaşığı şeker
Üzeri için:
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Un, maya, tuz şeker ve ılık su ile hamur yoğrulur, mayalandırılır.
Mayalanan hamurdan12 parça beze yapılır, her beze açılır.
Açılan yufkalar yağlanır.
Yufka ikiye bölünür, her bir parçaya ceviz içi serpilir.
Yuvarlak olan kısımdan başlayarak rulo yapılır. Tepsinin ortasından başlayarak sarık şeklinde sarılır.
Yumurta ve yağ çırpılarak tepsideki gömecin üzerine sürülür.
15 dakika tepside mayalandırılır.
Önceden ısıtılmış fırında, 175 derecede 30 dakika pişirilir.
Not: Eskiden odun fırınlarında pişirme işlemi yapılıyordu.
|
Cevizli Kömeç (Zonguldak) |
|
verim
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2015
Mesajlar: 30 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc132024
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2018
2,740 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg. un
500 gr. ceviz içi
300 gr. sıvıyağ
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı tuz
½ yemek kaşığı şeker
Un, maya, tuz ve ılık su ile hamur yoğrulur ve mayalandırılır. 10 parça beze yapılır, her beze açılır, yağlanır, içine ceviz konarak tepsinin ortasından başlayarak, sarık şeklinde sarılır. Üzerine yumurta sürülerek pişirilir.
|
Cevizli Kömeç (Zonguldak) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc115479
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2016
10,233 defa indirildi / yazdırıldı
|
Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
400 gr. Ur
40 gr. Yaş maya
120 gr. Ilık su
20 gr. Toz şeker
120 gr. Süt
50 gr. Sıvı yağ
10 gr. Tuz
300 g. Ceviz
25 gr. Yumurta Sarısı
30 gr. Susam
Ilık suya yaş maya ve toz şeker koyarak karıştırınız. Bir kaba un, sıvıyağ, süt, tuz ve su ve şekerle karıştırılmış maya koyarak yoğurunuz. Elde edilen yumuşak mayayı, 1 saat kadar üzeri kapalı olarak bekletiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak olabildiğince ince bir şekilde açınız. Üzerine sıvıyağ sürüp ceviz serpiniz. Bütün hamuru bu şekilde açıp, yağlayıp, ceviz koymak suretiyle üst üste koyunuz. En üstteki hamur da yağlandıktan sonra, hamurun ortasından delik açıp içten dışa doğru kıvırınız. Sonra kol böreği şeklinde kendi etrafına dolayıp yağlanmış tepsiye koyunuz. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam döküldükten sonra önceden ısıtılmış 120 derecelik fırında 15-20 dakika pişiriniz. Daha sonra fırın ısısını 180 dereceye çıkararak üzeri kızarıncaya kadar pişiriniz. Dilimleyerek servis ediniz.
|
|