Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pasta Tarifleri > Cevizli Tartolet (7 adet - 217,274 defa bakıldı)

Cevizli Tartolet


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Cevizli Tartolet

TATLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 60
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc1838
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2006
2,790 defa indirildi / yazdırıldı




18-20 adet metal tartölet kalıbı
125 gr. tereyağ
2 çorba kaşığı süt
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı karbonat
1,5 su bardağı un
Üstü için :
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
3 yumurta
1 çorba kaşığı tarçın
10 çorba kaşığı toz şeker

Hamur malzemeleri karıştırarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Küçük metal tartölet kalıplarına ortası bos kalacak şekilde hamuru yerleştirin. Tüm malzemeler karıştırarak hazırlanan iç hamurların ortasına koyun. Daha sonra 180°c ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.


Cevizli tartöletler

ATLAS
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2007
Mesajlar: 24
Şehir: Antalya
Kısa URL: https://ml.md/lc17140
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2007
2,887 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
150 gram margarin
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
rendelenmiş limon kabuğu
Üzerine:
Kayısı marmelatı
İçine:
2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 çay kayığı vanilya

Öncelikle hamuru hazırlayın. Bunun için kabartma tozu ve unu eleyin. Diğer malzemeleri de ekleyin. Bıçak ya da çatal yardımıyla yoğurmadan hamur yapın. Yağlı kağıda sarıp 30 dakika bekletin. Küçük bezeler koparıp tartölet kalıbına yayın. Üzerlerine kayısı marmelatı sürün. İçini hazırlayın. Bunun için, ceviz içi, pudra şekeri, yumurta ve vanilyayı karıştırın. Bir kenara alıp bekletin. Hamurdan küçük bezeler alıp açın ve tartölet kabına yayın. Üzerlerine cevizli içi koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kabarana kadar pişirin.


Fotoğraf "hikaye" tarafından gönderildi. 27.02.2015


Cevizli Tartölet

Huban
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.01.2013
Mesajlar: 20
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc86191
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2013
2,103 defa indirildi / yazdırıldı




150 gram margarin
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Rendelenmiş limon kabuğu
İçi için:
1 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya

Hamurunu hazırlamak için, margarini, unu, yumurtayı, pudra şekeri, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini ekleyip hamur yapın. Çatal ya da kaşık kullanmadan hamura yapın. Hamuru yağlı kağıda sarıp yarım saat kadar bekletin.
İçi için: Pudra şekerini, cevizi, yumurtayı ve vanilyayı karıştırın. Hamurdan küçük bezeler koparıp elinizde açarak tart kalıplarına yayın: Üzerine cevizli içten koyarak önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kabarana kadar pişirin


Cevizli Tartolet

Hiç Kimse
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771
Şehir: Bahçelievler/ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc89208
Gönderme Tarihi: 15.May.2013
1,840 defa indirildi / yazdırıldı




2 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
İçi için:
200 gram ceviz içi
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yumurta
1 tutam tarçın

Hamuru yoğurmak için yumurtaları derin bir kaba kırın. Yoğurdu, tereyağını, pudra şekerini, tuzu, kabartma tozu ve unu yumurtayla yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur olacaktır. Beş dakika kadar dinlendirin. Bu hamuru küçük tart kalıplarının yani tartoletlerin içine yerleştirin. Ceviz, şeker, vanilya, yumurta ve tarçını karıştırıp tartoletlere paylaştırın. Fırın tepsisine dizip 190 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Çayın, kahvenin yanında ikram edin.


Cevizli Tartölet

Tansu Öz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.02.2014
Mesajlar: 32
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc95606
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2014
1,924 defa indirildi / yazdırıldı




200 gram toz ceviz
1 su bardağı şeker
2 yumurta
Hamuru için
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta

Yoğurma kabının içinde un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Hamuru açıp yuvarlak şekiller verip tart kalıplarına yerleştirin. İçine 2 yumurta, ceviz ve şeker harcını paylaştırıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerine bal sürüp ikram edebilirsiniz.


Cevizli Tartolet

gül sel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 20.01.2016
Mesajlar: 27
Şehir: Çankırı
Kısa URL: https://ml.md/lc114918
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2016
1,508 defa indirildi / yazdırıldı




120 gram margarin
Yarım su bardağı pudraşekeri
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
Badem kreması için:
50 gram margarin
4 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
Yarım su bardağı toz badem
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı tozşeker
90 gram glikoz
200 ml (1 paket) krema
225 gram bütün ceviz
2 çorba kaşığı su

Hamur için margarin ve pudra şekerini elinizde iyice yoğurun. Yumurta ekleyip, karıştırın. Son olarak un ilave edip, ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamuru elinizde yassılaştırıp, streç filme sarın ve bir gün buzdolabında dinlendirin.
Badem kreması için margarin ve toz şekeri krema kıvamı alana dek mikserle iyice çırpın. Karışıma azar azar yumurta ilave edip karıştırmaya devam edin. Toz badem ve un ekleyip karıştırın.
Hamuru 4 mm kalınlığında açıp, küçük tartölet kalıplarına yerleştirin. Üzerine hazırladığınız badem kremasını yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, soğumaya bırakın.
Cevizli karışım için toz şeker ve glikozu karamelize olana dek pişirin. Krema ekleyip, 2-3 dakika kaynatın. Cevizleri ve suyu ilave edin. Karışımı soğuyan hamurun üzerine yayıp, soğuyunca servis yapın.



Cevizli Tartolet

hat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.10.2017
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc129186
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2017
1,434 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

185 gr un
55 gr pudra şekeri
30 gr ince çekilmiş badem içi
125 gr soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
İç harcı için:
50 gr fındık içi
50 gr pecan cevizi içi
100 gr ceviz içi
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı un
40 gr tereyağı
180 ml akçaağaç şurubu

Un, pudra şekeri, ince çekilmiş badem ve tereyağını mutfak robotuna alıp yoğurun (elde yoğuracaksanız tereyağının ısınmaması için hızlıca yoğurmalısınız). Yumurta sarısını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru 6-8 bezeye ayırıp içleri yağlanmış küçük tart kalıplarının içine yayın. Buzdolabında 1 saat bekletin. üzerlerine birer parça yağlı kağıt yayıp avuç dolusu bakliyat ekleyin. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Tartları fırından alıp üzerlerindeki yağlı kağıt ve bakliyatları kaldırın. Oda ısısına gelene kadar bekletin. İç harcı için, tereyağı ve şekeri tavada ısıtın. Bütün kuruyemişleri ekleyip 1-2 dakika kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Akçaağaç şurubunu ekleyip tavayı ocaktan alın. Tart hamurlarının üzerine harcı paylaştırın. Sıcak fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.







Cevizli Tartolet Tarifleri Pasta Tarifleri



(7 adet Cevizli Tartolet 217,274 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort