|
Cevizli Üzümlü Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170588
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2023
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 160 Gram
Kuş Üzümü 1 Yemek Kaşığı
Pudra Şekeri 65 Gram
Ceviz 2 Yemek Kaşığı
Margarin 125 Gram
Kabartma Tozu 1 Paket
Vanilya 1 Paket
Ceviz ve kuş üzümü hariç bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun. Ceviz ve kuş üzümünü ilave edip biraz daha yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzla top şeklinde yuvarlayarak COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 175C 'de 15 dakika kadar pişirin.
|
Cevizli Üzümlü Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168950
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin veya tereyağı
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumuşak margarin veya tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ayrı bir karıştırma kabına alın. El çırpıcısı veya çatal ile malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Hamur çok yumuşak bir yapıda olacak. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Üzerine ceviz ve kuru üzümleri ekleyip yoğurun.
Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
|
Cevizli Üzümlü Kurabiye |
|
Ramazan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2006
Mesajlar: 82
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8612
Gönderme Tarihi: 15.Kas.2006
3,999 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
275 gr. esmer şeker
90 ml. sıvı yağ
1 paket şekerli vanilin
150 gr. un
1 paket kabartma tozu
125 gr. iç ceviz
125 gr. kuru üzüm
150 gr. bitter çikolata
95 gr. sütlü çikolata
Yumurtaları ve şekeri çukur bir kapta 5 dakika çırpın. Yumurtalara önce yağı, sonra sırasıyla şekerli vanilini, unu ve kabartma tozunu ekleyin. Ceviz içlerini ve kuru üzümleri küçük parçalara bölün. Çikolataları elinizle parçalayın. Kurabiye hamuruna ceviz, üzüm ve çikolataları katıp yoğurun. Üzerini kapatın ve buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Çay kaşığı yardımıyla karışımdan küçük parçalar kopartarak yuvarlaklar yapın. Yağladığınız fırın tepsisinin içine aralıklarla yerleştirin; küçük topları çapı 6 cm. büyüklüğe ulaşana kadar bastırarak büyütün. 180° C'deki fırında üzeri hafifçe kahverengileşene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Servis yapmadan önce, 5 dakika soğumaya bırakın.
ML® Cevizli Krak için tıklayın
|
|