Hamur:
4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g yumuşak margarin veya tereyağı
0,5 su bardağı sıvı yağ
0,5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Yumuşak margarin veya tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, yumurta ve şekerli vanilini ayrı bir karıştırma kabına alın. El çırpıcısı veya çatal ile malzemeler iyice karışıncaya kadar karıştırın. Üzerine elediğiniz unu ilave edin ve yoğurun. Hamur çok yumuşak bir yapıda olacak. Hamuru unlanmış tezgaha alın. Üzerine ceviz ve kuru üzümleri ekleyip yoğurun.
Hamurdan cevizden daha büyük parçalar alıp elinizde yuvarlayın, fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
Un 160 Gram
Kuş Üzümü 1 Yemek Kaşığı
Pudra Şekeri 65 Gram
Ceviz 2 Yemek Kaşığı
Margarin 125 Gram
Kabartma Tozu 1 Paket
Vanilya 1 Paket
Ceviz ve kuş üzümü hariç bütün malzemeleri karıştırarak hamuru yoğurun. Ceviz ve kuş üzümünü ilave edip biraz daha yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzla top şeklinde yuvarlayarak COOK Kesilmiş Yağlı Pişirme Kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. 175C 'de 15 dakika kadar pişirin.