|
Çiğ Börek |
|
gönül bahçesi
Aşçı
Kayıt: 02.01.2010
Mesajlar: 19 Şehir: ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc45665
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010
3,479 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 YUMURTA
20-22 KAHVE FİNCANI UN
1,5 KAHVE FİNCANI MADEN SUYU
1/2 KAHVE FİNCANI SIVI YAĞ
2 KAHVE FİNCANI SİRKE
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 KAHVE FİNCANI SU
TUZ
İÇİ İÇİN:
250 GR. KIYMA (YAĞSIZ)
1 ORTA BOY SOĞAN
1 ORTA BOY DOMATES
3-4 SİVRİBİBER
1/2 DEMET MAYDANOZ
1 KAHVE FİNCANI SU
TUZ
KARABİBER
1,5 SU BARDAĞI SIVI YAĞ (KIZARTMAK İÇİN)
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtaları, suyu, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu maden suyunu ve kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapalım. Üzerlerine nemli bez örtüp 1/2 saat dinlendirelim. Bu arada kıymalı harcı hazırlayalım. Bir kapta kıymayı, küp doğranmış soğanı, tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesi, doğranmış sivri biberleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve suyu karıştıralım. Dinlenmiş bezeleri unlanmış bir zeminde 1 mm. kalınlığında açalım. Yufkaların bir kenarlarına kıymalı harç yapıp diğer kenarlarını üzerine kapatalım. Hamur kenarlarım tırnak uçlarıyla bastırarak kapatalım. Hamurları kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartarak emici bir kâğıt üzerine alalım.
ML® Kare Börek için tıklayın
|
Çiğ Börek |
|
ERGUN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.07.2005
Mesajlar: 99 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc65358
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2011
3,424 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ergun Köknar
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı zeytinyağı
İçi için:
500 gr. koyun kıyması
2 adet iri soğan
2 iri domates
1 demet maydanoz
Yeteri kadar tuz, karabiber, su
Unu eleyiniz. Ortasını açıp yumurtaları Kırınız. Su ve tuzla kulak memesi kıvamında yoğurarak bir hamur yapınız. Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, yaş bez altında 20 dakika bekletiniz. Her bezeyi küçük bir tabak büyüklüğünde açınız. Her dairenin üstüne içini koyup kapatınız. Çok kızgın zeytinyağında kızartınız. Sıcak sıcak ikram ediniz.
İçinin yapılışı: Soğanları çok ince doğrayınız. Domateslerin kabuklarını çıkarıp fındık büyüklüğünde doğrayınız. Bir tencere içinde kıymayı, hazırladığınız domates ve soğanı koyarak, tuzunu biberini ekip biraz su ilave edip hafif ateşde kavurunuz. İki taşım kaynatıp, soğutunuz.
|
ÇİĞ BÖREK |
|
cemre
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.11.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Aksaray |
Kısa URL: https://ml.md/lc57393
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2010
2,907 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
500 gram un
Yeterince su
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi:
100 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Yeterince tuz, karabiber, kırmızıbiber ve su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Unu, bir kaba eleyip içerisine yeterince tuz ve su ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur tutalım.
Bu hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp, bir tepsiye dizerek üzerine nemli bez örtelim. Hamuru 20-25 dakika dinlendirelim.
Hamur dinlenirken içini hazırlayalım. Kuru soğanı rendeleyip, yeterince tuz, karabiber ve kıyma ile birlikte karıştırıp, bir miktar su ilave ederek yumuşatalım.
Dinlenmiş olan hamurlardan birer parça alıp, un serptiğimiz tezgahın üzerinde incecik 20 cm. çapında açalım.
Sulandırdığımız harçtan 1 çorba kaşığı alıp hamurun yarısına yayalım. Diğer yarısını üzerine kapatıp, ağız kısmını parmağımızla bastırarak yapıştıralım. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayalım.
Kızgın sıvıyağda tersli yüzlü kızartıp sıcak sıcak servis yapalım.
Not: İsteyenler bu hamura 1 adet yumurta katarak yumuşak bir börek elde edebilir.
|
Çiğ Börek |
|
PROZAC
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.12.2009
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44316
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2009
2,895 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg un
250 gram kıyma
1 soğan
2 yumurta
1/2 bardak süt
200 gram yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
Kızartmak için sıvı yağ
Unu eleyerek bir kaba alın. Ortasına havuz şeklinde açın. İçine yumurta, tuz ve ılık sütü koyun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Bezelere ayırıp, nemli bir bezle üzerini örtün. En az 15 dakika dinlendirin. Bu arada içini hazırlayın. Bununu için soğanı rendeleyin. Salça, kıyma, karabiber ve tuzla birlikte karıştırın. Hamuru unlu bir zeminde ince bir yufka halinde açın. Bir kenarına yeterince iç koyun. Üzerine yufka örtüp, bir tabak veya uygun bir pizza kesici ile yarım ay şeklinde kesin. Kızgın yağda kızartın. Fazla yağının süzülmesi için kağıt bir mutfak havlusunun üzerine çıkartın. Sıcak servis yapın.
ML® Yumurta Böreği için tıklayın
|
Çiğ Börek |
|
elmakurdu
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.07.2008
Mesajlar: 21
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25535
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2008
2,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 tatlı kasığı tuz
1 su bardağına yakın su
1 orta boy soğan
250 gr. kadar kıyma
Tuz
Karabiber
Kızartmak için sıvıyağ
Soğanı ince doğrayıp az sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiberini ekleyip hazır hale getirin. (Bu aşamada isterseniz kavrulmuş kıymanın içine haşlanmış bezelye, mısır taneleri, küp küp doğranmış havuç veya sadece sote edilmiş mantar ekleyebilirsiniz. Veya kıymalı için, üstüne serpmek için iri rendelenmiş kasar, mozarella peyniri hazırlayabilirsiniz.) Unun içine tuzu karıştırıp suyu yavaşça ekleyerek yumuşakça bir hamur yapın. 15-20 dakika hamurunuzu dinlendirdikten sonra 8-10 parçaya ayırıp bezeler yapın. Merdane ile unlu tezgâhta ince açın. Hazırladığınız içten ve ilave ediyorsanız, yuvarlak hamurun yarısına peynirden serpiştirin. Diğer yarısını üstüne kapatıp kenarlardan bastırın. Kızgın yağda her iki tarafını kızartıp kâğıt havlu serilmiş servis tabağına aktarın.
ML® Kaytaz Böreği için tıklayın
|
Çiğ Börek |
|
hayal
Aşçıbaşı
Kayıt: 16.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20072
Gönderme Tarihi: 19.Arl.2007
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr un
Su
1 adet yumurta
Tuz
İçi için:
100 gr kıyma
Karabiber
Tuz
Maydanoz
Biraz su
Un, yumurta, tuz, aldığı kadar su ile yumuşak hamur elde edilir. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlayın. İç harcı için, malzemeleri az suyla karıştırıp kıymayı yumuşatın. Dinlenen hamurdan limon büyüklüyünde kopartıp merdane ya da oklava ile bıçak sırtından biraz kalınca açın. Hazırladığınız harçtan hamurun yarısına koyup yaydırın öbür yarısını üzerine kapatın. Bir rulet ile yada çay tabağı ile hamurun etrafını yarım ay şeklinde kesin. Böreklerin hepsini hazırladıktan sonra bol kızgın yağda hafif kızartalım. Pişen börekleri kağıt havlu üzerine çıkartalım.
ML® Çiğ Börek için tıklayın
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 23.08.2022
|
Çiğ Börek |
|
haticekorat
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc24383
Gönderme Tarihi: 06.Haz.2008
2,718 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
1 kahve kaşığı tuz
1 çay bardağı ılık su
3 su bardağı kızartmalık yağ
İçi için:
500 gr az yağlı koyun ya da dana kıyması
3 adet soğan
1/2 çorba kaşığı domates salçası ya da 1 olgun domates
Un, yumurta yoğurt, tuz ve ılık suyla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapıp nemli bez altında 15 dakika dinlendirin. Birer böreklik 2 ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak tek tek yuvarlayın ve üzerlerine yine nemli bez örtün. Her bir yumağa hafifçe un serperek, yuvarlak ve çay fincanı tabağı büyüklüğünde açın.
Yarısına hazırlanan içi koyup diğer yarısını için üzerine kapatın, (iç çiğ olduğu için iyice yayılmah ve topak topak kalmamalıdır, aksi halde pişmez.) Böreklerin kenarlarını bastırarak yapıştırın. Kızdırılmış kızartma yağında 1 dakika harlı ateşte, sonra 2-3 dakika orta ateşte çevirerek kızartın. Çok sıcak olarak servis yapın.
İç Hazırlanışı:
Soğanları rendeleyin. 1 kahve kaşığı tuz, 2 kahve kaşığı karabiber, 1/2 çorba kaşığı sulandırılmış salça, ya da rendelenmiş domatesli kıymayı birbirine karıştırın ve iyice yoğurun.
Not: Ekmek fırınından alınacak mayalı ekmek hamuruyla da çiğ börek yapılabilir.
ML® Mektup Böreği için tıklayın
|
Çiğ Börek |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc55113
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2010
2,648 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gr. kıyma
2 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Derin çukur bir kaba 2 çorba kaşığı yoğurt, 4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun. Bir miktar unu tezgaha serpin. Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun. Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın. Bir kapta 200 gr. kıymaya 1 tatlı kaşığı karabiber ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Hepsini birlikte iyice yoğurun. Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın. içine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun. Hamurun kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin. Parmaklarınızla ucunu şekillendirin. 1 çay bardağı sıvıyağı tavada kızdırın. Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın. Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Fotoğraf "mehmet çınar" tarafından gönderildi. 19.01.2021
|
Çiğ Börek |
|
rüzgarın sesi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.11.2009
Mesajlar: 59 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc43657
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2009
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su
İÇİ İÇİN
250 Gram koyun eti kıyması
Soğan rendesi
Tuz
Karabiber
Maydanoz
Yukarıdaki malzemeyi ılık su ilavesiyle karıştırarak, orta kıvamda bir hamur yapınız.
Cevizden biraz büyük parçalara ayırınız ve ıslak bezle dinlendiriniz.
Hamurları merdaneyle bıçak sırtı kalınlığında yuvarlak açınız, yarısına çiğ kıyma koyarak kapatınız.
Açık kenarlarını iyice bastırınız ve bol ve kızgın zeytinyağında kızartınız.
Sıcak servis yapınız.
İÇİN HAZIRLIĞI:
Kıymanın içine bir baş soğanı ince rendeleyiniz, bir fincan su, tuz biber ve maydanoz ilave ederek iyice karıştırınız.
ML® Katmerli Börek için tıklayın
|
Çiğ Börek |
|
kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23714
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. un
Aldığı kadar su
Fındık büyüklüğünde hamur mayası
250 gr kıyma
1 demet maydanoz
1 soğan
Tuz
Karabiber
Una su, maya ve tuz konarak iyice yoğrulur. 20 dakika dinlendirilir. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Her parça tabak büyüklüğünde açılır. Hazırladığınız içten yarısına döşenir. Diğer kısmı için üzerine kapatılıp elle bastırılır. Kızgın yağ da iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartılır. Servis tabağına alınır.
İçin hazırlanması: Kıymaya, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, doğranmış maydanoz konarak karıştırılır.
ML® Süzgeç Böreği için tıklayın
|
Çiğ Börek |
|
SonaY
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2005
Mesajlar: 262 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc58131
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2010
2,526 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
4 su bardağı un
su
1 yumurta
tuz
İç Malzeme:
250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun, yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin, kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde tezgahın üzerinde rulo yapıp 3 parmak arayla kesip küçük toplar yapın.
Her birini yaklaşık 15 cm çapında açıp içine, yemeklik doğranmış soğanla, maydonoz, tuz ve karabiber eklenmiş kıyma harcından yarım ay dolacak şekilde koyun. Diğer tarafı üzerine kapatıp, kızgın yağda iki tarafıda renk alana kadar pişirin.
Her hamur için aynı işlemi uygulayın.
Not: Kızartmayı bol yağda yapın.Kızartmaları tavadan alıp direkt havlu peçetenin üzerine koyarsanız fazlalık yağı almış olursunuz.
|
Çiğ Börek |
|
Nesli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2010
Mesajlar: 139 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc51327
Gönderme Tarihi: 03.May.2010
2,513 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
tuz.
İç malzemesi:
300 gr. kıyma
1 adet soğan
maydanoz
tuz
karabiber.
Yapılışı
Yumurta, yoğurt, ılık su, tuz ve un karıştırılarak bir hamur yapılır. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Bezeler 15 dakika dinlendirildikten sonra merdane ile açılıp içine hazırlanan harçtan koyularak kenarları katlanır ve kızgın yağda pişirilir.
|
Çiğ Börek |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65000
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
2,441 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
Ilık su ve tuz
İçi için:
250 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz,
Karabiber
Un, yoğurt, yumurta ve tuzu, ılık su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan bezeler koparıp 1 santimetre kalınlığında açın. Kıymayı, doğarmış soğanı, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurların içine koyarak yarım ay şeklinde kapatın. Kızgın yağda kızartın.
Fotoğraf "tinton" tarafından gönderildi. 05.11.2015
|
Çiğ Börek |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66865
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,429 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
Karabiber
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 adet soğan
125 gr. yağsız kıyma
1 su bardağı sıvıyağ
Tuz
Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamur için unu bir kaba eleyin, üzerine yoğurt, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 adet beze yapın. Her birini unlanmış tezgahta tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Hamurlara harcı paylaştırın, yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarını bastırın. Kızgın yağda altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın.
|
Çiğ Börek |
|
EVET
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.07.2011
Mesajlar: 33
|
Kısa URL: https://ml.md/lc73977
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2012
2,358 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su badağı un
1 yumurta
1 kahve kaşığı tuz
1 su bardağı su
250 gr kıyma
3 yeşilbiber
1 soğan
2 domates
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı su
Derin bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır. Başka kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, domates,yeşil biber, maydanoz, tuz, karabiber ve su karıştırılarak bir harç hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açın. Hazırlanan harçtan, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürün. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiğ böreğin kenarları bir tabakla kesin. Hazırlanan çiğ börekleri kızgın yağda her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartın.
|
Çiğ Börek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc84461
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2012
2,223 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
İçi için:
300 gram kıyma
1 soğan
Tuz, karabiber
1 çay bardağı su
Hamuru hazırlamak için un su tuzla bir hamuru yapın ve 10 dakika dinlendirin. Daha sonra açıp yuvarlak halinde kesin. Ayarı bir yerde kıyma rendelenmiş soğan, tuz, karabiber hepsini çiğden karıştırın. İçine suyunu da ekleyip harmanlayın. Bu harcı yufkaların üzerine köşesine yerleştirin. Üçgen şeklinde katlayıp fırın tepsisine dizin 200 derecedeki fırına kızarıncaya kadar pişirin. Çayın yanında hemen sıcak sıcak ikram edin.
|
Çiğ Börek |
|
ErikAğacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2007
Mesajlar: 23
|
Kısa URL: https://ml.md/lc72288
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2012
2,222 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un (elenmiş)
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
1 adet soğan (rendelenmiş)
125 gr kıyma (yağsız)
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Kıyma, rendelenmiş soğan, 2 çay kaşığı tuz ve karabiberi yoğuralım. Başka bir kapta un, yoğurt, su ve 1 çay kaşığı tuzu yoğuralım. Hamur haline getirelim. Elinize yapışırsa biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde 15 parçaya bölelim.Unlanmış tezgahta merdane ile açalım. Açtığımız hamurların bir tarafına hazırladığımız kıymalı harçtan paylaştıralım ve diğer kısmını üstüne kapatalım. Yanı yarım ay şeklinde olacaklar. Kızdırılmış sıvıyağda altın sarısı olana kadar her iki tarafını da kızartalım.
|
ÇİĞ BÖREK |
|
gülfidan korluer
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2012
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72080
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012
2,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
250 gr. kıyma
1 adet soğan
Tuz, karabiber, maydanoz
Kızartmak için sıvıyağ
İçi için: 250 gr. kıymanın içine soğanı rendeleyiniz. Tuzu, karabiberi, maydanozu, yarım fincan kadar da su koyup, karıştırınız.
Yumurtayı, yoğurdu, tuzu bir kaba koyup, ılık suyla unu koyup, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız.
Yarım yumurta büyüklüğünde bezelere ayırıp, 5-10 dakika dinlendiriniz
Her bezeyi incecik açıp, içerisine çiğden kıyma içini koyup, yarım dai re şeklinde katlayıp, kenarlarını iyice bastırınız.
Kızartma yağını derin bir kaba koyup, kızdırıp, börekleri içine atıp, al tını ve üstünü pembe renkte kızartıp, sıcak servis yapınız.
|
Çiğ Börek |
|
Berrak Su
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Dubai |
Kısa URL: https://ml.md/lc91776
Gönderme Tarihi: 29.Ağu.2013
2,127 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar su
2 çorba kaşığı sıvı yağ
İçi için:
300 gram kıyma
1 soğan
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı su
Yufkayı hazırlamak için un, su, yağ ve tuzla hamuru hazırlayın. Dinlendirdikten sonra bezelere ayırıp her birini açın, istediğiniz şekilde kesin, mesela tabak yardımıyla yuvarlaklar halinde. Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiberi karıştırın, suyunu ekleyin. Bu iç harcı yufka parçalarına yerleştirin. Üçgen şeklinde katlayıp fırın tepsisine dizin. 200 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.
|
Çiğ Börek |
|
vahdettin öz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2014
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100787
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz ve taze nane
4 çorba kaşığı lor peyniri
Derin bir kabın içinde unu, tuzu harmanlayın. Üzerine yavaşça suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Bu hamuru 15 dakika dinlendirin. Daha sonra bezelere ayırıp her bir bezeyi açın. İç malzemesi için yeşillikleri yıkayıp ince bir şekilde kıyın. Peynirle harmanlayıp hamurun içlerine paylaştırıp kapatın. İstenirse içine çiğ kıyma ve kuru soğan konulur çiğ börek gibi hazırlanır. Kenarları da sıkıca kapatılmalıdır. Sıvı yağda kızartıp sıcak olarak ikram edin.
|
|