Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Tava Böreği Tarifleri > Çiğ Börek (48 adet - 1,297,820 defa bakıldı)

Çiğ Börek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Alt Üst Böreği Tarifleri
Açma Börek Tarifleri
Baklava Yufkasından Börek Tarifleri
Bohça Böreği Tarifleri
Cevizli Börek Tarifleri
Çarşaf Böreği Tarifleri
Etli Börek Tarifleri
Gül Böreği Tarifleri
Ispanaklı Börek Tarifleri
Hazır Yufkadan Börek Tarifleri
Kabaklı Börek Tarifleri
Karnıyarık Böreği Tarifleri
Kıymalı Börek Tarifleri
Kol Böreği Tarifleri
Makarna Böreği Tarifleri
Mantarlı Börek Tarifleri
Mercimekli Börek Tarifleri
Milföyden Börek Tarifleri
Muska Böreği Tarifleri
Paçanga Böreği Tarifleri
Pastırmalı Börek Tarifleri
Patatesli Börek Tarifleri
Patlıcanlı Börek Tarifleri
Pazılı Börek Tarifleri
Peynirli Börek Tarifleri
Pırasalı Börek Tarifleri
Puf Böreği Tarifleri
Rulo Börek Tarifleri
Sebzeli Börek Tarifleri
Sigara Böreği Tarifleri
Sodalı Börek Tarifleri
Sosisli Börek Tarifleri
Su Böreği Tarifleri
Sucuklu Börek Tarifleri
Talaş Böreği Tarifleri
Tava Böreği Tarifleri
Tavuklu Börek Tarifleri
Tepsi Böreği Tarifleri
Zarf Böreği Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çiğ Börek

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180731
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2024
38 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Hamur için:
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su (kontrollü ekleyin, ihtiyaca göre az veya çok olabilir)
İç harcı için:
250 gram kıyma
1 adet orta boy soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/4 çay bardağı su
Kızartmak için:
Sıvı yağ (bolca)

Geniş bir yoğurma kabına unu eleyin ve tuzu ekleyin. Yavaş yavaş su ekleyerek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini kapatıp 20-30 dakika dinlendirin.
Bir kaba kıymayı alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve suyu ekleyerek karıştırın. İç harcınızın daha sulu olması, böreğin içinin yumuşak kalmasına yardımcı olacaktır.
Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Her bezeyi hafif unlayarak merdane veya oklava yardımıyla ince bir şekilde açın.
Açtığınız hamurun yarısına kıymalı harçtan ince bir tabaka şeklinde sürün. Diğer yarısını harcın üzerine kapatın ve kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Bir tabak yardımıyla düzgün kenarlar elde edebilirsiniz.
Derin bir tavaya bol miktarda sıvı yağı alın ve kızdırın. Hazırladığınız çiğ börekleri kızgın yağda, her iki tarafı da altın sarısı olana kadar kızartın.
Kızarttığınız börekleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün ve sıcak olarak servis edin.



Çiğ Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179105
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2024
77 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için;
4-5 su bardağı un (500 gr)
2 su bardağı su (400 ml)
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su

Hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yaklaşık 15 dk yoğuralım.
Yarım saat dinlendirelim.
Hamuru 15 parçaya bölelim.
Üzerini kapatalım.
İç harcı için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım soğanı ya çok minik doğrayın yada rendeleyin iri kalmasın.
Hamurları ince olacak şekilde açalım harcımızdan yerleştirip videodaki gibi kapatalım kenarlarını pişerken açılmaması için çatalla ezebilirsiniz.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım ve mümkünse henüz sıcakken yiyelim.



Çiğ Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178162
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2024
158 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için;
3 bardak un
1 bardak su
½ kaşık tuz
1 kaşık sirke
Kıymalı iç harç için;
300 gr kıyma
1 soğan
½ kaşık tuz
¾ çay bardağı su
Sıvı yağ

Öncelikle derin bir kabın içine unu koyun. Sirke ve tuzunu ekleyin. Üzerine de yavaş yavaş suyunu ekleyerek yoğurun. Hamur kıvamını alınca üzerini temiz bir bezle kapatın. Bu esnada soğanları ince ince doğrayın. Bir kabın içinde kıyma, tuz ve soğanı alın ve karıştırın. En son suyunu ilave edin. Dinlendirdiğiniz hamurdan bir parça alın ve unladığınız tezgâhta tabak boyunda alın. İçine harcını koyun. Kapattıktan sonra kenarlarına çatalla bastırın Derin bir tavada yağı kızdırın ve börekleri kızartın.



Çiğ Börek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175540
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2023
209 defa indirildi / yazdırıldı




500 g un
300 ml su
10 ml üzüm sirkesi
5 g tuz
Harcı için:
300 g az yağlı dana kıyma
1 adet kuru soğan
60 ml su
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Ayçiçek yağı

Hamuru için; tüm malzemeleri bir karıştırma kabında pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
Hamur kıvam aldığında üzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
Bu esnada çi böreğin iç harcını hazırlayın. İç harcı için; bir karıştırma kabında dana kıyma, küp doğranmış soğan, su, tuz ve karabiberi karıştırarak harç elde edin.
Dinlenen hamuru dolaptan çıkarın ve 70 g'lık bezelere ayırın.
Her bezeyi oklava yardımı ile ince olacak şekilde açın.
Açtığınız hamurların orta kısmını iç harçla doldurup yarım ay şeklinde kapatın.
Kenarlarına çatalla iz verin veya elinizle kıvırarak şekil verin.
Kızgın ayçiçek yağında rengi altın sarısı olana kadar kızartın. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağını süzdürün. Sıcak olarak servis edin.

Not: Hamuru hazırlarken içine koyduğunuz sirke yağ çekmesini engeller. İç harcına su koymazsanız kıyma parça parça olmaz ve tek bir yerde toplanır. Bu nedenle sulu olmasına özen gösterin. Kızarttıktan sonra havlu kağıdın üzerine alarak fazla yağı süzdürün.



Çiğ Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172369
Gönderme Tarihi: 31.May.2023
118 defa indirildi / yazdırıldı




Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı

Hamuru için:
600 g un
1 tatlı kaşığı tuz
15 ml sirke
75 ml su
Harcı için:
300 g kıyma, az yağlı
1 adet büyük boy soğan, rendelenmiş
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
60 ml su
Kızartmak için:
400 ml ayçiçek yağı

Geniş bir kapta unu, tuzu, sirkeyi, yağı karıştırın.
Su ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtün. 15-20 dakika dinlenmeye bırakın.
Bu sırada kıymaya soğan, tuz ve karabiber ekleyin. Karışımı suyla yumuşatarak kıymada hiç ezilmemiş parça kalmayıncaya kadar yoğurun.
Ne çok sulu ne de katı bir kıvamda olmalıdır.
Hamurdan elinizle ceviz büyüklüğünde bezeler yuvarlayarak yaklaşık
20 santim boyutunda açın.
Hamurun yarısına 1 çorba kaşığı harcından koyup iyice yayın. Kenarlara doğru dağılmamasına dikkat edin.
Hamuru yarım ay şeklinde katlayın. Kenarını iyice kapatın. Fazla kenarlarını kesin. Kesmek için tabak kenarı da kullanabilirsiniz.
Elinizle bastırarak açık yer kalmaması için kontrol edin. Kalan hamurlar için aynı işlemleri tekrar edin.
Derin bir tencerede bol miktarda yağı kızdırın. Börekleri arkalı önlü altın rengi alıncaya kadar kızartın. Arada delikli kepçeyle üzerine hafifçe bastırarak böreklerin kabarmasına yardımcı olun.
Sıcakken yanında ayranla birlikte hemen servis edin.

Not: Artan hamurları kızartıp çorbanızın üzerinde kıtır olarak servis edebilirsiniz.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023


Çiğ Börek

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162226
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2022
186 defa indirildi / yazdırıldı




Hamur için:
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
500 g un
İç için:
250-300 g yağsız kıyma
1 adet kuru soğan
3/4 (bir yarım + bir çeyrek) çay bardağı su
İnce kıyılmış maydanoz (arzuya göre)
Tuz
Karabiber
Pul biber (arzuya göre)
Kızartmak için:
Sıvı yağ (ayçiçek)

Hamur için yumurta, sirke, yoğurt, tuz yoğurma kabınıza alın.
Un ve suyu azar azar ekleyerek hamurunuzu elde edin.
Hamurunuzu çok iyi yoğurun.
Üzerin bez örterek 30 dakika kadar dinlendirin.(Hamura işaret parmağınızla bastırdığınızda, bastırdığınız nokta eski haline dönmeli)
Hamur dinlenirken için iç hazırlayalım, kıymayı, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve arzuya göre pul biber ve kıyılmış maydanozunuzu derince bir kaba alın, elinizle yoğurun.
En son kıymayı açmak için suyu ekleyin.
Hamuru,16 eşit bezeye ayırın, unlayın.
Her bezeyi kahvaltı tabağı büyüklüğünde merdane ile açın.
Yarısına içi elinizle yayın.
İçsiz hamur kısmı, içli kısma kapatarak yarım ay şekline getirin.
Hamurun açık kenarını elinizle bastırarak yapıştırın (kenar hafif kalın olacak)
Kızartmak için sıvı yağı yayvan tavanıza alın, böreklerinizi arka ön çevirerek kızartın.
Sıcak servis yapın.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023


Çiğ Börek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc158551
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2021
402 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

Hamur için:
1 kg un
Yarım çay bardağı su
Tuz
İçi için:
2 adet soğan
Yarım kg kıyma
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı su
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Derin bir kabın içine unu eleyin. Tuz ve suyu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Diğer tarafta soğanları rendeleyip, kıyma, tuz, karabiber ve suyla karıştırıp sulu bir harç elde edin. Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde hamurlar açın. Hamurun yarısına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun. Diğer yarısını harçlı tarafın üzerine kapatın. Kenarlarını kesme tırtılı ile kesin. Kızdırılmış bol sıvı yağında kızartın. Sıcak olarak servis yapın.



Çiğ Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc158118
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2021
241 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
3 su bardağı un
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı sirke
Tuz
Kıymalı harcı için:
250 gram dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Karabiber
Yarım su bardağı su

Karıştırma kabımızda rendelenmiş soğan, kıyma, kırmızı toz biber, pul biber, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz.
Unun ortasına sirke, tuz, su ilave edip yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru 10 dakika dinlenmesi bekletiyoruz. Hamuru pazılara bölerek ince bir şekilde teker teker açıyoruz.
Hamurların orta kısmına iç harcını kaşık yardımıyla yerleştiriyoruz. Hamuru ortadan ikiye katladıktan sonra hamur ruletiyle katladığımız yerleri kesiyoruz. Bol yağın içine çiğbörekleri atıp altını ve üstünü kızartıyoruz.



Çiğ Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157859
Gönderme Tarihi: 23.May.2021
1,112 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı sirke
3 su bardağı un(Kıvama göre artırılabilir)
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Çok az su
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvı yağ

Çiğ börek tarifi için önce kıymalı harcı hazırlayın. Kıymalı harcı biraz sulu olması gerekiyor. Çiğ böreğin püf noktalarından biri de budur.
Harcımız hazır şimdi de hamuru yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Hamuru ufak bezelere ayırın.
Bir merdane yardımıyla orta büyüklükte bir tabak boyutunda açın. Çıtır çıtır olmasını isteyenler olabildiğince ince açmalıdır.
Açtığınız hamurun ortasına kıymalı harçtan koyun ve yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarının iyice yapışmasını sağlamak için bir kapak yardımıyla kesin.
Kızgın yağda güzelce kızartın. Çiğ böreğin püf noktalarından biri de budur. Yağ kızgın olmazsa hamur yağı çeker ve aşırı yağlı olur. Kızaran çiğ börekleri servis edebilirsiniz.



Çiğ Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157540
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2021
459 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru İçin:
3 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi için:
250 gram dana kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay bardağı su

Hamuru hazırlamak için tüm malzemeleri bir kapta iyice yoğurun.-
20 dakika kadar dinlendirin.Dinlendirdiğiniz hamurlardan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın.
Ayrı bir kapta kıyma, soğan, tuz, karabiber ve suyu iyice karıştırın.
Bezeleri yuvarlak şekilde açın ve yarısına kaşığın ters kısmıyla kıymadan yayın.
Çatal yardımıyla kapattığınız çi börekleri kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartın.
Sıcak olarak servis edin.



Çiğ Börek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156933
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2021
284 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo un
2 yumurta
1/2 kilo kıyma
2 baş soğan
Karabiber
Tuz
2 su bardağı zeytinyağı

Unla yumurtayı, biraz tuz ilâvesiyle hamur haline getiriniz.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp, bunları yufka halinde açınız.
Başka bir kapta kıymayı, incecik rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve bir fincan suyla iyice karıştırınız.
Malzeme suyunu çektikçe yeniden su ilâve ediniz, kıymayı yufkaların içine koyarak, yarım ay biçiminde kapatınız, kızgın yağda altlı üstlü kızartınız.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.11.2023


Çiğ Börek

çukurovalı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.06.2020
Mesajlar: 32
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc151226
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2020
418 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.elele.com.tr

2,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
Tuz
2 su bardağı sıvıyağ
İçi için:
500 gr yağsız dana kıyma
1 adet soğan

Rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber, kıyma, bir kahve fincanı suyu ekleyip iyice karıştırın.
Un, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp 20 dakika dinlendirin.
Hamuru ister yağla ister unla 18-20 cm çapında açın. Açtığınız yuvarlak hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafını katlayıp kenarını hamur ruleti ile çıkartın. Kızdırılmış bol yağda her iki tarafını da kızartıp sıcak servis edin.



Çiğ Börek

mevsim
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.03.2020
Mesajlar: 46
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc149089
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2020
602 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
İç harç:
300 gr. kıyma
1 küçük boy soğan
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ

Geniş bir kaba elenmiş unu alın ve ortasına elinizle çukur açın.
Su, sirke ve tuzu ekledikten sonra hamuru aşağıdan yukarıya olacak şekilde yoğurun.
Mermer tezgahta iyice yoğurduğunuz hamuru dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın.
Geniş bir tencereye sıvı yağı ve ince doğranmış soğanı alın.
Soğanlar pembeleşmeye başlayınca kıyma ve karabiberi ekleyin.
Kıymalar biraz piştikten sonra tuzu ekleyin. Pişen harcı soğumaya bırakın.
Dinlenen hamuru eşit bezelere bölün.
Bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın ve kıymalı harcı yufkanın yarısına yayın.
Yufkayı ikiye katlayın, açılmaması için kenarlarına parmaklarınızla baskı uygulayın.
Kızgın yağlı tavada önlü arkalı pişirin.



Çibörek

Ay Nur
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.04.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc141754
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
810 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı un
1 yumurta
Birkaç damla sirke
Sıvı yağ
Tuz
Su
İç malzeme:
250 gram kıyma
1 orta boy soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Unu geniş bir kaba koyup ortasına bir çukur açın. Biraz su, yumurta, sirke ve tuz ekleyip yoğurun. Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin.
Kulak memesi kıvamına gelince orta büyüklükte bezeler kopartın. Her birini açıp içine kıymalı harçtan doldurun. Bol ve kızgın yağda pişirin.



Çibörek

Birol Varol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc141203
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
788 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet yumurta
1-2 damla sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
4 su bardağı un
İçi için:
250 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz

Unu tezgahın üzerine koyup ortasını açın. Biraz su, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Yoğunluğuna göre su eklemeye devam edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ettiğinizde hamuru rulo yapın ve 3 parmak arayla kesip küçük toplar elde edin.
Topların her birini yaklaşık 15 santimetre çapında açın, içine maydanozlu ve peynirli harçtan yarım ay dolacak şekilde koyun.
Diğer tarafı üzerine kapatıp kızgın yağda iki tarafı da renk alana kadar pişirin. Her hamur için aynı işlemi uygulayın.



Çi Börek

Birol Varol
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.03.2019
Mesajlar: 24
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc141202
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2019
763 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

Hamuru için:
3 bardak un
1 bardak su
1 yemek kaşığı sirke
1 tutam tuz
İçi için:
300 gram kıyma
1 orta boy soğan
Tuz
Baharat

Derin bir kaba un, tuz ve sirkeyi alıp suyu az az ilave ederek bir hamur yoğurun. Nemli bir bezle üzerini kapatıp dinlendirin.
Bir tencerede ince kıyılmış soğanları kavurup kıymayı baharatlarla beraber pişirin. Dinlenen hamurdan küçük bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açın. Bir kısmına harçtan koyun, diğer yarımı üzerine kapatıp kenarlarını iyice bastırın.
Kızmış olan bol yağda kızartın.



Çiğ Börek

Mart'ın Günü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.03.2016
Mesajlar: 31
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc136422
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018
629 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru:
4 su bardağı un ve su
1 tatlı kaşığı (silme) tuz
Harcı:
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığından biraz az karabiber
Yarım çay bardağı su

Bir kapta un, tuz ve su ilave edilerek, kulakmemesi yumuşaklığına gelinceye kadar, karıştırılarak hamuru hazırlayın. Diğer bir kapta, soğanları rendeleyip, üzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırarak harç hazırlayın.
Meydana gelen hamurdan, ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açın.
Hazırlanan harcı, daire şeklinde açılmış olan hamurun yarısına, ince bir tabaka halinde sürün. Hamurun diğer kısmını, harç sürülen tarafın üzerine kapatıp, harcın dışarıya akmaması için, çiğböreğin kenarlarını, bir tabakla, yada kapatma tırtılı ile kesin.
Hazırlanan çiğbörekleri, daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartın. Çiğböreğin yapılışında dikkat ediniz:
Harca yarım çay bardağı suyu bir kerede ilave etmek yerine, harcın suyunun azaldığını gördükçe, su eklenirse, çiğbörekler daha sulu, böylece daha lezzetli olur.
Hamurlar açılırken, birbirine yapışmaması için unlamak gerekir, ancak çiğböreğin yağ emerek, lezzetini kaybetmemesi için, harç ile kapatılmadan önce, hamur ununun silkelenmesi gerekir. Kızarırken daha az yağ emmesini ve daha lezzetli olmasını sağlar.
İçine harç konulduktan sonra, mümkün olduğu kadar kısa sürede (bekletilmeden) yağa atılıp kızartılmalıdır.
Ayranla servis yapmayı deneyiniz.



Çiğ Börek

jülide bakan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2018
Mesajlar: 24
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc134344
Gönderme Tarihi: 25.May.2018
768 defa indirildi / yazdırıldı




250 gr. un
250 gr. kıyma
1 baş soğan
1 yumurta
200 gr. yağ
Tuz
Karabiber
Kızartma yağı
1 kaşık salça

İçi için, kıymanın içine bir baş soğanı doğrayınız.
Biraz sulandırılmış, salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız.
Ateşten alıp bir tutam tuz, karabiber ve kıyılmış maydonoz ekleyiniz.
500 gr. unu hamur tahtasına eleyiniz, yumurta tuz koyup, ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında hamur yapınız.
Yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırıp nemli bir bezin altında 15 dakika dinlendiriniz.
Her bezeyi 10-15 cm. çapında dairelere açıp börek içini hamurun yarısına koyup diğer yarısını için üzerine gelecek şekilde kapatınız.
Kızgın yağda kızartarak kağıt yayılmış tepsiye alınız.
Servis tabağına dizip sıcak sevis yapınız.



Çiğ Börek

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130811
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2017
1,061 defa indirildi / yazdırıldı




1 Çay kaşığı Karbonat
1 Çay kaşığı Tuz
3.5 Su bardağı Un
1 Çay bardağı Yoğurt
Su
İç Harcı İçin:
1 Demet Ispanak
150 Gr Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
Karabiber
Tuz
Kızartmak İçin
Sıvı Yağ

Unu karıştırma kabına alıyoruz. Karbonat ve tuzu unun üzerine döküyoruz. Ortasını açıp sulu yoğurdu döküyoruz. Biraz su katıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Hamuru 10 dakika dinlendiriyoruz. İç harcı için, soğanı ince bir şekilde doğrayıp sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavuruyoruz. Temizlenmiş ıspanakları doğrayıp soğanlarla birlikte biraz kavurup altını kapatıyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz. Kıymayı çiğden katıp karıştırıyoruz. Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Ispanaklı harcımızdan hamurun bir tarafına koyup yarım ay şeklinde kapatıyoruz. Geniş bir tavaya sıvıyağ koyup börekleri kızgın yağda önlü arkalı kızartıp servis ediyoruz.



Çiğ Börek

songün
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.12.2017
Mesajlar: 28
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130795
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2017
733 defa indirildi / yazdırıldı




1 Çay kaşığı Karbonat
3 Su bardağı Un
1 Su bardağı Yoğurt
Su
Tuz
İç Harcı İçin:
2 Adet Domates
200 Gr Kıyma
2 Adet Kuru Soğan
1 Tutam Maydanoz
2 Adet Yeşil Biber
Karabiber
Tuz
Kızartmak İçin:
Sıvı Yağ

Karıştırma kabına un, tuz ve karbonatı koyup ortasını havuz şeklinde açıyoruz. Ortasına yoğurt suyunu döküp yoğurmaya başlıyoruz. Su ilavesi yaparak kulak memesi kıvamında hamur yapıyoruz. İç Harcı İçin: Soğan ve biberleri ince ince doğrayıp karıştırma kabının içerisine alıyoruz. Üzerine kıymayı, rendelenmiş domatesi ve baharatları İlave edip yoğuruyoruz. Kıvamı sert olursa 1 yemek kaşığı kadar su ilave ediyoruz. Harcımızı biraz dinlendiriyoruz. Hamuru bezelere ayırıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz. İç harcımızı hamurun orta kısmına doğru sürüyoruz. Uçlannı yarım ay olacak şekilde kapatıyoruz. Tencereye sıvıyağını alıyoruz. İçerisine hamurları koyup kızartıyoruz.







Çiğ Börek Tarifleri Tava Böreği Tarifleri



(48 adet Çiğ Börek 1,297,820 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort