Kısa URL: https://ml.md/lc182992
Gönderme Tarihi: 12.May.2025
103 defa indirildi / yazdırıldı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı su
İçi için:
250 gram yağsız kıyma
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Sıvıyağ, sirke, un ve suyu iyice yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp her birini merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın.
İçi için kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve suyu yoğurun.
Hamurun bir kenarına kıymalı harçtan koyup diğer tarafını üzerine kapatarak elinizle bastırın.
Hamur ve iç harç bitene kadar işleme devam edin.
Çiğ börekleri kızgın sıvıyağda arkalı önlü kızartın.
Kağıt havlunun üzerinde fazla yağı süzüldükten sonra servis tabağına alın.
Kısa URL: https://ml.md/lc183978
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2025
68 defa indirildi / yazdırıldı
15-16 adet
Hamuru için;
4-5 su bardağı un (500 gr)
2 su bardağı su (400 ml)
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için;
400 gr kıyma
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı su
Hamuru için gerekli tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yaklaşık 15 dk yoğuralım.
Yarım saat dinlendirelim.
Hamuru 15 parçaya bölelim.
Üzerini kapatalım.
İç harcı için gerekli malzemeleri bir kapta karıştıralım soğanı ya çok minik doğrayın yada rendeleyin iri kalmasın.
Hamurları ince olacak şekilde açalım harcımızdan yerleştirip videodaki gibi kapatalım kenarlarını pişerken açılmaması için çatalla ezebilirsiniz.
Kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.