100 gr soğan
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
1 demet marul
250 gr salça
2 su bardağı bulgur
Aldığı kadar kimyon
Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Bulgur, rendelenmiş soğan, acı kırmızıbiber, kimyon ve karabiber ile salçayı, elinizi ara sıra ılık suya batırarak, bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğurun. Eti ilave edin. Tuzunu katın. Malzemenin tümü birbiriyle iyice kaynaşıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız bu köfte harcını, elinizin içinde sıkarak küçük köfteler halinde getirin. Çiğ Köfteyi, yanında yıkanmış marul veya kıvırcık salata yaprakları ile soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Mehmet Çelik" tarafından gönderildi. 11.05.2020
|