Kısa URL: https://ml.md/lc61321
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011
2,394 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr soğan
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
1 demet marul
250 gr salça
2 su bardağı bulgur
Aldığı kadar kimyon
Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Bulgur, rendelenmiş soğan, acı kırmızıbiber, kimyon ve karabiber ile salçayı, elinizi ara sıra ılık suya batırarak, bulgur yumuşayıncaya kadar iyice yoğurun. Eti ilave edin. Tuzunu katın. Malzemenin tümü birbiriyle iyice kaynaşıncaya kadar yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız bu köfte harcını, elinizin içinde sıkarak küçük köfteler halinde getirin. Çiğ Köfteyi, yanında yıkanmış marul veya kıvırcık salata yaprakları ile soğuk olarak servis yapın.
Fotoğraf "Mehmet Çelik" tarafından gönderildi. 11.05.2020
Kısa URL: https://ml.md/lc84422
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012
1,970 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Su Bardağı ılık su
1 Su Bardağı ince bulgur
1 Kahve Fincanı nar ekşisi
1 Kutu hazır çiğ köfte karışımı
100 gr taze soğan
2 Adet limon
1 Demet maydonoz
1 Adet marul
2 Yemek Kaşığı salça
Çiğ köfte harcına ılık suyu ve bulguru ilave edip karıştırın ve 10 dk dinlendirin. Daha sonra salçayı ekleyip 5 dk yoğurun. Üzerine eritilmiş margarini da katıp yoğurmaya devam edin. En son ince kıydığınız yeşillikleri de ekleyerek karıştırıp şekil verin. Marul yapraklarıyla servis edin. Limon ve nar ekşisini servis esnasında isteğe bağlı katın.