Kısa URL: https://ml.md/lc111197
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2015
3,686 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuşbaşı doğranmış koyunciğeri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet taze soğan
3 adet sivri biber
1 çorba kaşığı kırmız pul biber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limon suyu
1 çorba kaşığı sumak, kimyon
1 çorba kaşığı şeker
Yarım demet maydanoz
2 adet lavaş ekmeği
Bir tavaya yağı koyup kızdırın ve üzerine çok ufak kıyılmış ciğerleri, taze soğanı koyup kavurmaya başlayın. Kalan diğer malzemeleri ekleyin 5 dakika daha kavurun. Lavaş ekmeği arasında isteyen dürüm yapabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc142558
Gönderme Tarihi: 07.May.2019
714 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kuşbaşı doğranmış kuzu ciğer
2 kahve fincanı un
Tuz
Ayçiçeği yağı
Kekik
Maydanoz
İnce zarları çıkarılmış kuşbaşı doğranmış kuzu ciğerini yıkayıp süzgeçte kurumaya bırakın.
Tuzladığınız ve unladığınız en fazla 10 adet ciğeri kızdırılmış ayçiçeği yağında kahverengi olacak şekilde kızartın.
Süzgeçle alıp üzerine kekik ve kıyılmış maydanoz koyarak sıcak veya soğuk ince kıyılmış soğanlarla servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc179257
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2024
71 defa indirildi / yazdırıldı
1 kilo dana ciğeri
2, 5 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı iri tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Tavanın dibini kaplayacak kadar ay çiçek yağı
Derin bir kabın içine ciğerler koyulur, üzerine tuz ve baharatlar ilave edilerek ciğerle harmanlanır.
Baharatla harmanlanmış ciğerlere iki buçuk çorba kaşığı un ilave edilerek ciğerler unla harmanlanır.
Geniş teflon bir tavaya veya tencereye yağ koyulur ve yağ ısındıktan sonra ciğerler ilave edilir. Altı hafifçe kızaran ciğerler alt üst edilerek karıştırılır.
Ocağın altı kısılarak ciğerler sık sık karıştırılarak pişmesi sağlanır. Ciğerleri kurutmadan ve yakmadan pişirmek gerekir.
Ciğerler pişince ocağın altı kapatılır ve sıcak sıcak servis yapılır. Ciğer soğanla ve maydanoz ile beraber yenilebilir.