|
|
Çikolata Soslu Pasta |
|
Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc54340
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
2,591 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
5 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı limonlu su (1/4 limon suyu + su)
damla çikolata (arzuya göre)
çikolata rendesi (arzuya göre)
Kreması:
1 yumurta
3/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri (200 gr.)
3 su bardağı süt
Pastayı ıslatmak için:
1,5 çay bardağı sıcak su
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup üç parçaya keselim. Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirini ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pasta katlarının alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine çikolata parçalan serpip pasta katlarını üst üste oturtalım. Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım. Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
Çikolata Soslu Pasta |
|
parol
Aşçı
Kayıt: 08.06.2017
Mesajlar: 19 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc125934
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2017
875 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
2,5 su bardağından iki parmak fazla süt
Yarım su bardağı tozşeker
125 gram margarin
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi
Sosu için:
2 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı su
Tencereye unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı alın. Sütü azar azar ekleyin. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli karıştırın. Margarin ve tozşekeri ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Karışım koyulaşmaya başlayınca, tencereyi ateşten alın. Hafif ılınınca, çırpılmış yumurtayı ekleyin. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun. 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Ufalanmış bebe bisküvilerini ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra, içine alüminyum folyo konulmus kalıba boşaltın. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin. Bu arada sosu hazırlayın. 2 çorba kaşığı kakao, tozşeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın. Orta ısılı ateşte, koyulaşana dek pişirin. Pasta Kalıbından çıkardığınız pasta üzerine sostan gezdirerek servis yapın.
|
|
Çikolata Soslu Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|