250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
2-3 yemek kaşığı sofra çikolatası veya damla çikolata
Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine yumurtayı pudra şekerini kabartma tozunu ve vanilyayı alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamuru un serpilmiş tezgahta ince şekilde açıyoruz bardakla kesiyoruz.
Yuvarlağın yarısına kadar bıçakla yarım daire şeklinde hamurdan kopartmadan sap kısmı kesiyoruz, kesik bölümün içine 3.4 damla çikolata veya 1 çay kaşığı kahvaltılık çikolata koyup çanta şeklini verecek şekilde alta doğru kapatıyoruz, gözleme kapatır gibi.
Daha sonra dikkatli bir şekilde fırın tepsisine alarak önceden ısınmış 180 dc fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.
|