Kısa URL: https://ml.md/lc92151
Gönderme Tarihi: 11.Eyl.2013
1,864 defa indirildi / yazdırıldı
175 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta akı ( üzerine sürmek için 1 tatlı kaşığı )
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
2-3 yemek kaşığı sofra çikolatası
Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine yumurta akı, pudra şekeri, vanilya ve kabartma tozunu alın.
Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hamuru un serpilmiş tezgahta ince şekilde açın.
Bardakla veya yuvarlak kalıpla kesin.
Yuvarlağın yarısına kadar bıçakla yarım daire şeklinde,hamurdan koparmadan sap kısmı kesin.
Kesik bölümün içine çikolatadan bir tatlı kaşığı kadar koyup çanta şeklini verecek şekilde alta doğru kapatın, gözleme kapatır gibi.
Daha sonra dikkatli bir şekilde sap kısmını koparmadan yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun. İsterseniz sap kısmını biraz ovalleştirerek belirgin hale getirebilirsiniz.
Üzerine isteğinize göre yumurta beyazı sürüp toz şeker serpebilirsiniz.
180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk kadar pişirin.
Not: Sap kısımları daha çabuk pişiyor yanmamasına dikkat edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc132652
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2018
838 defa indirildi / yazdırıldı
250 gr margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçi için:
2-3 yemek kaşığı sofra çikolatası veya damla çikolata
Oda sıcaklığındaki margarinin üzerine yumurtayı pudra şekerini kabartma tozunu ve vanilyayı alıp yoğurmaya başlıyoruz.
Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz.
Hamuru un serpilmiş tezgahta ince şekilde açıyoruz bardakla kesiyoruz.
Yuvarlağın yarısına kadar bıçakla yarım daire şeklinde hamurdan kopartmadan sap kısmı kesiyoruz, kesik bölümün içine 3.4 damla çikolata veya 1 çay kaşığı kahvaltılık çikolata koyup çanta şeklini verecek şekilde alta doğru kapatıyoruz, gözleme kapatır gibi.
Daha sonra dikkatli bir şekilde fırın tepsisine alarak önceden ısınmış 180 dc fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz.