Kısa URL: https://ml.md/lc102237
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2014
1,668 defa indirildi / yazdırıldı
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı kakao
1 litre süt
1 paket vanilya
100 gram çikolata
Meyveleri için:
30 adet çilek
1 adet nar
Öncelikle sütü tencereye döküp içine şekeri, kakaoyu, irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Suyla çalkalanmış bir kabın içine bu karışımı dökün. Soğutup donmasını bekleyin. Bu arada çileklerle, nar taneleriyle üzerine süsleyin.
1 litre süt
Yarım çay bardağı portakal suyu
10 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
80 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Rendelenmiş portakal kabuğu
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
1/2 bardak irmik
1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
1/2 (170 g) yarı tatlı (semisweet) çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yağı eritin, irmiği ekleyip açık kahverengi olana kadar kavurun.
Hindistancevizini ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
Ayrı bir tencereye su ve şekeri ekleyin, şeker eriyip hafif şurup kıvamını alıncaya kadar ateşte tutun.
Şurubu irmiğe ekleyin ve iyice karıştırın.
Üzerini kapatın ve 30 dakika soğumaya bırakın.
Küçük kaselere aktarıp çikolata sosu hazırlanana kadar buzdolabında bekletin.
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Sıvı yağı yavaşça ekleyin ve karıştırın.
Tatlıyı kaplardan ters çevirerek çıkartın ve çikolata sosunu sıcakken hemen üzerlne dökün ve sos iyice donana kadar buzdolabında bekletin.