|
Çikolatalı İrmik Tatlısı |
|
pazar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2007
Mesajlar: 46
|
Kısa URL: https://ml.md/lc65841
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2011
2,036 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı tozşeker
1 litre süt
3-4 çorba kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
Üzeri için:
2 adet 80 gr'lık beyaz çikolata
1 çay bardağı krema
1 çay kaşığı vanilya
Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpın ve ocağa oturtun. Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı da katın. Bir kek kalıbını ıslatıp, karışımı içine dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip, buzdolabına koyun. 1-2 saat dondurduktan sonra kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzeri için, beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve vanilyayı da içine ekleyin. Bu karışımı tatlının üzerine gezdirip, dilediğiniz meyveyle süsleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı İrmik Tatlısı |
|
Sermin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44 Şehir: Çeşme/İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65948
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2011
2,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 litre süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Üzeri için:
10 gram bitter çikolata istenirse beyaz çikolata da konulabilir.
Tencerenin içindeki süte, irmik ve şekeri koyup iyice karıştırın. Ardından kakao ve vanilyayı katıp karıştırarak ocak üzerinde koyulaşıncaya dek pişirin. Koyulaşınca küçük cam kaselere ya da mimik kek kalıplarına döküp soğutun ve servis tabağına ters çevirin. Üzerine erimiş çikolatayı gezdirip soğumaya bırakın. Renkli istiyorsanız, eritilmiş beyaz çikolatayı da ortasına dökebilirsiniz. Dondurmayla da servis yapılabilir.
|
Çikolatalı İrmik |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66984
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
2,124 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. irmik
1 çay bardağı fındık
250 gr. tereyağı
3 su bardağı sıcak su
1 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1 paket bitter çikolata
Fındıkların yarısını dövün. Yağı eritip irmiği karıştırarak 10 dakika kavurun. Su ve sütü ekleyip karıştırın, şeker ve çikolatayı ilave edin. 10 dakika pişirin. Altını kapatıp fındıkları ekleyin. Kapağını kapatıp 20 dakika dinlendirin. Sonra tabağa ters çevirerek, dövülmüş fındık, eritilmiş çikolata ile süsleyin.
|
Çikolatalı İrmik Tatlısı |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102237
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2014
1,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 çorba kaşığı şeker
10 çorba kaşığı irmik
4 çorba kaşığı kakao
1 litre süt
1 paket vanilya
100 gram çikolata
Meyveleri için:
30 adet çilek
1 adet nar
Öncelikle sütü tencereye döküp içine şekeri, kakaoyu, irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve ocaktan alın. Rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Suyla çalkalanmış bir kabın içine bu karışımı dökün. Soğutup donmasını bekleyin. Bu arada çileklerle, nar taneleriyle üzerine süsleyin.
|
Çikolatalı İrmik Tatlısı |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111905
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2015
1,504 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 adet portakalın kabuğu
Süslemek için:
4 çorba kaşığı file antepfıstığı
Tencerede irmik, süt, şeker ve kakaoyu karıştırıp koyulaşıncaya dek pişirin. Üzerine portakal kabuğu rendesi vanilya ve rende çikolatayı ekleyip karıştırın ve kaplara döküp buzdolabına alın. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip fıstıklarla ikram edin.
|
Çikolatalı İrmik Tatlısı |
|
önemli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc128249
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2017
989 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 litre süt
Yarım çay bardağı portakal suyu
10 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
80 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Rendelenmiş portakal kabuğu
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.
|
Çikolata Soslu İrmik Tatlısı |
|
sarımsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.06.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc128742
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2017
1,106 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1/2 bardak irmik
1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı su
1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı tereyağı
Çikolata sosu için:
1/2 (170 g) yarı tatlı (semisweet) çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yağı eritin, irmiği ekleyip açık kahverengi olana kadar kavurun.
Hindistancevizini ekleyin ve 5 dakika daha kavurun.
Ayrı bir tencereye su ve şekeri ekleyin, şeker eriyip hafif şurup kıvamını alıncaya kadar ateşte tutun.
Şurubu irmiğe ekleyin ve iyice karıştırın.
Üzerini kapatın ve 30 dakika soğumaya bırakın.
Küçük kaselere aktarıp çikolata sosu hazırlanana kadar buzdolabında bekletin.
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin. Sıvı yağı yavaşça ekleyin ve karıştırın.
Tatlıyı kaplardan ters çevirerek çıkartın ve çikolata sosunu sıcakken hemen üzerlne dökün ve sos iyice donana kadar buzdolabında bekletin.
|
|