|
|
Çikolatalı Kremalı Bisküvi |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc111891
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2015
1,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta sarısı
350 gr süt
70 gr margarin
70 gr taze portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
15 gr un
20 gr mısır nişastası
100 gr toz şeker
1 çay kaşığı vanilya şekeri
5 gr nescafe
15 adet kedi dili bisküvisi
10 gr pudra şekeri
100 gr su
50 gr bitter çikolata
50 gr taze krema
Öncelikle, süt, nişasta, margarin, un, portakal suyu, yumurta sarıları, portakal kabuğu rendesi ve toz şekeri iyice çırpalım. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ateşten almadan vanilya şekerini ekleyelim. Krema ılınınca porselen güveçlere yarım kepçe krema koyalım. Nescafe, pudra şekeri ve ılık suyu karıştıralım. İkiye böldüğümüz kedi dili bisküvileri bu karışımda ıslatıp kremanın üzerine dik olarak yerleştirelim. Kalan kremayı bisküvilerin üzerine dökelim.Taze kremayı çelik soslukta ısıtalım. Kaynama noktasına gelince ateşten alıp çikolatayı eriyinceye kadar karıştıralım. Erimiş çikolatayı krema ve bisküvilerin üzerine gezdirelim. Buzdolabında soğutup servis yapalım.
|
Çikolatalı Kremalı Bisküvi |
|
kaş
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2016
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc114079
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2016
1,294 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
50 gr badem unu
100 gr pudraşekeri
5 gr şeker
3 kaşık kakao
3 kaşık margarin
110 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı krema
Yumurtalar bir gün buzdolabında ağzı açık olarak bekletilir, dolaptan çıkartılıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Önce kremasını hazırlamak gerekiyor, krema ateşe konulup kaynama noktasına gelince ateşten alınıp küçük doğradığımız çikolatalar ilave edilerek karıştırılıp iyice erimesi sağlanır, biraz soğuyunca margarin ilave edilir, pürüzsüz bir krema elde edilir kenarda bekler.
Badem unu, pudra şekeri ve kakao birlikte rondada iyice un haline getirilip elekten veya tel süzgeçten geçirilir. Yumurtalar mikserle iyice çırpılır, 5 kaşık şeker azar azar ilave edilir, 2 dakika kadar çırpılır hazırladığımız kuru malzemelerin yarısı ilave edilir, karıştırılır diğer yarısıda ilave edilerek iyice karışması sağlanır, krema torbasına kaşıkla doldurularak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 2 şer santim ara ile 2,5- 3 santim büyüklüğünde sıkılır, tepsi masaya vurdurularak oluşan tepeciklerin düzelmesi sağlanır, düzelmezse elimizle hafifçe üzerlerine bastırarak düzeltilir en az bir saat bekletilir, üstlerinin kabuk tutması gerekiyor 1 saat sonra ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 veya 12 dakika pişirilir. Soğuyunca hazırladığımız kremadan 1 tatlı kaşığı aralarına konularak yapıştırılır buzdolabında bir gece bekletilip ertesi gün servise hazır hale gelir .
|
|
Çikolatalı Kremalı Bisküvi Tarifleri Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
|
|