2 adet yumurta
50 gr badem unu
100 gr pudraşekeri
5 gr şeker
3 kaşık kakao
3 kaşık margarin
110 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı krema
Yumurtalar bir gün buzdolabında ağzı açık olarak bekletilir, dolaptan çıkartılıp oda sıcaklığına gelene kadar bekletilir. Önce kremasını hazırlamak gerekiyor, krema ateşe konulup kaynama noktasına gelince ateşten alınıp küçük doğradığımız çikolatalar ilave edilerek karıştırılıp iyice erimesi sağlanır, biraz soğuyunca margarin ilave edilir, pürüzsüz bir krema elde edilir kenarda bekler.
Badem unu, pudra şekeri ve kakao birlikte rondada iyice un haline getirilip elekten veya tel süzgeçten geçirilir. Yumurtalar mikserle iyice çırpılır, 5 kaşık şeker azar azar ilave edilir, 2 dakika kadar çırpılır hazırladığımız kuru malzemelerin yarısı ilave edilir, karıştırılır diğer yarısıda ilave edilerek iyice karışması sağlanır, krema torbasına kaşıkla doldurularak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye 2 şer santim ara ile 2,5- 3 santim büyüklüğünde sıkılır, tepsi masaya vurdurularak oluşan tepeciklerin düzelmesi sağlanır, düzelmezse elimizle hafifçe üzerlerine bastırarak düzeltilir en az bir saat bekletilir, üstlerinin kabuk tutması gerekiyor 1 saat sonra ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 veya 12 dakika pişirilir. Soğuyunca hazırladığımız kremadan 1 tatlı kaşığı aralarına konularak yapıştırılır buzdolabında bir gece bekletilip ertesi gün servise hazır hale gelir .
|