|
Çikolatalı Krep Pastası |
|
nazende
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.10.2013
Mesajlar: 29 Şehir: Elazığ |
Kısa URL: https://ml.md/lc93409
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2013
1,764 defa indirildi / yazdırıldı
|
85 gr sana kase
710 ml süt
6 adet iri boy yumurta
188 gram un
75 gram şeker
1 tutam tuz
285 gram ince kıyılmış bitter çikolata
475 ml ekşi krema
1 bardak pudra şekeri
Margarini ufak bir sos tenceresinde eritin.
Hafif kahverengileşene kadar karıştırıp kenara alın ve biraz ılıtın.
Ayrı bir tencerede sütü etrafında kabarcıklar oluşana kadar pişirin ve ateşten alıp oda ısısına getirin.
Mikser ile yumurtayı,unu,şekeri ve tuzu karıştırın.
Sütü ve sana yağını azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Krep tavasını yağlayıp krepleri pişirmeye başlayın.
Çikolata ganache için, kremayı ısıtın.
Kıyılmış bitter çikolatayı bir kaba alın ve sıcak ekşi kremayı üzerine döküp 1 dakika bekledikten sonra karıştırarak eritin.
2 saat kadar soğutun.
Mikserle ufak tepecikler elde edene kadar çırpın.
Kreplerin arasına çikolatalı karışımdan sürüp üzerine pudra şekeri serperek servis edin.
|
Çikolatalı Krep Pasta |
|
filihiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2015
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc105990
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2015
1,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
2 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
1 dolu çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
100 gr eritilmiş sütlü çikolata
2 paket krem şanti
2 su bardağı süt
1 adet labne peyniri
1 yemek kaşığı margarin
Yumurta ve şekeri köpürene denk çırpıyoruz. Ardından sütü ekliyoruz çikolataları benmari usulu eritip harca karıştırıyoruz. Un, karbonat vanilyayı ekleyip iyice çırpıp teflon tavada krep yapar gibi pişiriyoruz (15- 20) adet çıkıyor. Krem şantimizi süt ile çırpıp, içine labne peynirimizi ve sana klasiği ekleyip1 dakika kadar çırptıktan sonra servis tabağımıza bir krep koyup hazırladığımız kremayı sürüyoruz. Sonra bu işlemi krep bitene kadar yapıp en sona krep kalacak şekilde işlemi bitiriyoruz. Daha sonra çikolata sosumuzu yapıp soğumaya bırakıyoruz. Topaklanması için ara ara sosu karıştırmayı unutmayalım. Sos soğuduktan sonra pastamızın üzerine döküyoruz. Antepfıstığı ile süslüyoruz.
|
Çikolatalı Krep Pasta |
|
finito
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.12.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc155546
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
|
Krep harcı için:
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
7 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1/4 çay kaşığı tuz
Kreması için:
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı çikolata ezmesi
Üzeri için:
200 gram bitter çikolata
100 gram krema
100 gram beyaz çikolata
1 su bardağı dondurulmuş frambuaz
1/2 çay bardağı file antep fıstığı
Pastanın temel malzemesi olacak olan krepleri hazırlamak için; yumurta, süt, un, ayçiçek yağı ve tuzu derin bir karıştırma kabına alın.
Pürüzsüz bir hal alması için tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Yanmaz yapışmaz krep tavasını az bir miktar ayçiçek yağıyla yağladıktan sonra fazlasını kağıt havlu yardımıyla alın.
Küçük bir kepçe kadar aldığınız krep hamurunu tavaya aktarın ve hızlı bir şekilde tavayı hareket ettirip hamurun eşit olarak yayılmasını sağlayın.
Üzerleri benek benek olacak olan incecik krepleri, ters yüz ederek her iki tarafını da 1’er dakika kadar pişirin.
Tavayı aralarda kağıt havlu ile yağlayıp, aynı işlemi tüm krepler için uygulayın. Pişen krepleri geniş bir servis tabağına alın ve soğumamaları için üzerlerini bir kapakla kapatın.
Pastanın kreması için; süt, un, buğday nişastası, yumurta sarısı ve toz şekeri ayrı bir tencereye alın. Pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırdıktan sonra kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
Ocaktan alıp soğuk su dolu bir tencere üzerinde soğumaya bıraktığınız krema karışımına çikolata ezmesi ekleyin ve mikser yardımıyla karıştırın.
Geniş bir servis tabağına hazırladığınız kreplerden bir tanesini yayın. Üzerine hazırladığınız kremadan bir kaşık kadar sürün. Bir kat krep bir kat kremayla aynı işlemi tüm krepler bitene kadar uygulayın.
Kalan çikolata ezmeli kremayı, kat kat kreplerden oluşan dev pastanın üzerine sürün.
Üzeri için; küçük parçalara ayırdıktan sonra cam bir kaseye aldığınız bitter çikolatayı, krema ilavesiyle kaynamakta olan bir suyun olduğu tencere üzerinde benmari usulü eritin.
Küçük parçalara ayırdığınız beyaz çikolatayı, yağ oranının fazla olması nedeniyle krema ilave etmeden ayrı bir kasede benmari usulü eritin. Dondurulmuş frambuaz tanelerini kısa bir süre oda ısısında bekletin.
Kat kat kreplerden oluşan çikolatalı pastanın üzerini benmaride eritilmiş beyaz çikolata, bitter çikolata, frambuaz ve file antepfıstığı parçalarıyla süsledikten sonra dilimleyerek servis edin.
|
|