|
Çikolatalı Kup |
|
kadircan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.08.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc67326
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2011
4,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
3 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
2 çorba kaşığı tozşeker
4 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
40 gram bitter çikolata
Krema için pirinç ununu ve nişastayı bir tencereye alın. Üzerine toz şeker ekleyin. Pişirme esnasında, topaklaşmaması için karıştırın. Üzerine sütü, iyice çırpılmış yumurtayı ve kakaoyu ekleyin. Tahta bir kaşıkla karışımı koyulaşıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp iyice soğutun. Soğuduktan sonra üzerine tereyağını eritmeden ilave edin, çikolatayı da ekleyip, mikserle 2 dakika çırpın. Buzdolabında bekletin. Kupların içine istenirsemuz ya da bisküvi konulabilir. Üzerine hazırlananmuhallebiyi dökün ve çileklerle gofretlerle süsleyip soğutup afiyetle yiyin.
|
Çikolatalı Kup |
|
lezzet dünyası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Tekirdağ |
Kısa URL: https://ml.md/lc54507
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
2,406 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı kakao
2 adet damla sakızlı çiklet
1 paket bitter çikolata (arzuya göre)
2 paket vanilya
Tencereye şekeri yumurtayı unu kakaoyu alıp azar azar süt ilave ederek mikserle çırpalım. Damla sakızlı çikletleri ilave edip ağır ateşte sürekli karıştırarak üzerigöz göz olana dek pişirelim. Ateşten alıp vanilyaları ilave edip mikserle 2 dakika çırpalım. Küplere boşaltıp üzerine arzuya göre çikolata rendeleyip buzdolabında bir kaç saat soğutup servis yapalım.
|
Çikolatalı Kup |
|
tango&deniz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2008
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21381
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2008
2,289 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 top çikolatalı dondurma
10 adet damla çikolata
1 tatlı kaşığı krem şanti
3 adet çilek
yarım muz
1 adet bütün çikolata
1 adet bisküvi ya da gofret
1 tatlı kaşığı çekilmiş fındık
Kupa 3 top çikolatalı dondurmayı koyun. 10 adet damla çikolatayı ekleyin. 1 tatlı kaşığı krem şanti sıkın. Üzerine çilekleri yerleştirin. Yarım muzu ve bir adet bisküviyi bölerek yerleştirin. Çekilmiş fındığı ve bütün çikolatayı ilave ederek servis yapın.
|
Çikolatalı Kup |
|
Bahşende
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.03.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48616
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2010
2,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
Hamuru için:
5 adet yumurta
6 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
vanilya
Çikolata sosu için:
8 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
1 paket acı çikolata
50 gr. kakao
1 tatlı kaşığı katı yağ
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı neskafe
1 paket kremşanti
2 bardak süt.
Yapılışı
Yumurta ile toz şeker çırpılır, içine un, vanilya, kabartma tozu katılıp yağlı kâğıt yayılmış tespiye dökülüp pandispanya hamuru pişirilir. Soğuyunca karelere kesilir. Diğer yanda çikolata sosu hazırlanır. Kup bardakları hazırlanır, en altına 1 kaşık sos konur, içine çikolata parçası yerleştirilir. Üzerine kare kesilip şekerli suda ıslatılmış pandispanya parçaları koyulur. Onun üzerine yine sos dökülür. Krem-şantiden 1 kaşık alınıp sosun üzerine koyulur. En üstüne tekrar sos dökülüp üzeri şamfıstığı ile süslenir.
Çikolatalı sosun yapılışı:
Tencereye şeker, un, yumurta sarısı, kakao, neskafe, vanilya ve 2 bardak su koyup iyice karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca ateşten alınır, içine çikolata, 1 tatlı kaşığı margarin koyulup karıştırarak soğutulur. Boza kıvamında akıcı olmalıdır. Suyu kıvamına göre ayarlanır. Su yerine süt de kullanılabilir. Süt kullanıldığı zaman rengi koyu olmaz.
Not: Sos mutlaka soğuk olmalı yoksa kremşanti erir.
|
Çikolatalı Kup |
|
Köksal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc56155
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2010
2,209 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1/2 su bardağı su
1/2 çorba kaşığı nescafe
3 yumurta (akı sarısı ayrılır)
2 çorba kaşığı şeker
üzeri için arzuya göre muz
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (30 gr.)
Küçük bir tavaya veya cezveye kırılmış çikolata parçalarını, suyu ve tereyağını alalım. Çok kısık ateşte ve sürekli karıştırarak, çikolata eriyerek akıcı bir kıvam olana dek pişirelim. Yumurta sarılarını aklarından ayıralım. Çikolatalı karışım ılıyınca sarıları ilave edip mikserle 1 -2 dakika çırpalım. Ayrı bir kaba yumurta aklarını ilave edip mikserin düşük ayarıyla aklar köpürene dek çırpalım. Mikserin ayarını yükseltip şekeri azar azar ve çırpmaya devam ederek ekleyelim. Yumurta akları kar haline gelip katılaştığında akları çikolatalı karışıma ilave edildikten sonra mikserle karıştırmayın. Çikolatalı muzu kuplara paylaştırıp arzuya göre muzdilimleri ile süsleyerek servis yapalım.
Not: Yumurta aklarının katılaşıp kar haline gelmesi için, mikser uçları ve çırpma kabının temiz ve kuru olması lazım. Yumurta aklarına ise hiç yumurta sarısı bulaşmamış olması lazım.
|
Çikolatali Kup |
|
Lale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.05.2006
Mesajlar: 45 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3692
Gönderme Tarihi: 12.May.2006
1,971 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 Paket Krema (küçük)
3 Top Çikolatali Dondurma
Bir Miktar Bitter Çikolata
YAPILIŞ TARİFİ
Kup bardaginizin altina bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatali
dondurma koyun.
Agzi tirtikli kesilmis kagit ile bir huni yapin. Kremayi huniye doldurun.
Yanlardaki bosluklara sikin. Üzerine eritilmis çikolata döküp, servis yapin.
|
Çikolata Kupları |
|
pazartesi sendromu
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Pazar |
Kısa URL: https://ml.md/lc143381
Gönderme Tarihi: 10.Haz.2019
615 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı şeker
1 litre süt
1 adet yumurta sarısı
1 paket bitter çikolata
3 çorba kaşığı buğday nişastası
Sunum için:
1 paket kepekli bisküvi
Mevsim meyveleri
Puding için sütten bir bardak kenara ayırın. Kalan süt ile şekeri bir tencereye alıp şeker eriyinceye kadar karıştırın. Puding için ayırdığınız süte nişasta ve yumurta sarısını ekleyip çırpın ve karıştırarak tencereye boşaltın. Pudinginizi ara ara karıştırarak kıvam alıncaya dek pişirin. Kıvam aldığında kenara alın.
Küçük küçük kırdığınız çikolataları içine ekleyin. Kendi ısısıyla, çikolatalar tamamen eriyinceye kadar karıştırın. Sunum yapacağınız kaplara iri kırılmış bisküvileri yerleştirin. Birkaç parçaya bölünmüş mevsim meyvelerini içine yerleştirin. Üstüne pudingden döküp soğumaya bırakın.
İsteğinize göre üzerini doğranmış çikolata ile süsleyebilirsiniz.
|
Çikolatalı Kup |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162333
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022
399 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
3 çorba kaşığı un
3 adet yumurta
8 çorba kaşığı toz şeker
1 adet vanilya
200 gram labne peyniri
200 gram kavrulmuş antepfıstığı
Üzerine:
Kavrulmuş antepfıstığı
Bir tencereye süt, un, yumurta ve toz şekeri koyup iyice çırpın ve ocağa oturtun. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve koyulaşınca tencereyi ocaktan alın. İçine vanilya ekleyip, karıştırın. Ayrı bir kapta labne peynirini çırpın ve pişen kremaya ilave edip, çırpın. Karışımın yarısını bardaklara paylaştırın. Aralarına kavrulmuş antepfıstığı serpip, tekrar kalan karışımı pay edin.
Üzerini kavrulmuş antep fıstığı ile süsleyin.Soğuması için buzdolabında en az 2 saat bekletip, servis yapın.
|
Çikolatalı Kup |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169813
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2023
322 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Puding:
2 - 3 yemek kaşığı marmelat veya tanesi süzülmüş reçel
1 poşet Dr. Oetker Çikolata Parçalı Puding
2,5 su bardağı süt
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
5 - 6 adet küçük boy vanilyalı gofret
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Şekerli Çubuk
Süslemek için:
40 g beyaz çikolata
Marmelatı veya tanesi süzülmüş reçeli bir tabağın içine alın. Ayrı bir tabağın içine pasta süsünü dökün. 3-4 adet kasenin kenarlarını tabağın içindeki reçele batırıp çıkarın ve ardından pasta süslerine bulayın.
Bir tencereye sütü alın. Üzerine puding poşetini boşaltın. Orta teşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp aralara ufalanmış gofret ve öğütülmüş fındık koyarak süslediğiniz kaselere doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve 1-2 saat bekletin.
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurup makas ile ucunu kesin. Kupların üzerini süsleyip buzdolabında 30 dakika bekletin ve servis yapın.
|
Çikolatalı Cup |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162170
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2021
315 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 adet kakaolu bisküvi
Frenk üzümü
Ganaj için:
200 gram kuvertür çikolata
300 ml krema
Kreması için:
2 adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
400 ml süt
3 çorba kaşığı un
100 gram labne peynir
Ganajı temel tarifteki işlem sırasına göre hazırlayın. Krema için yumurta sarısı ve toz şekeri derin bir tencereye alıp şeker eriyene dek çırpın. Üzerine süt ve unu da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpın. Ocağa oturtup kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kısın ve 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin. Ocaktan alıp 15 dakika dinlendirdikten sonra labneyi de ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Hazırladığınız ganaj oda sıcaklığına geldiğinde mikserin yüksek devrinde katılaşana kadar çırpın. Bisküvileri mutfak robotunda toz haline getirin. Tatlı kuplarına önce bisküvi, sonra hazırladığınız krema ve frenk üzümü koyun. Hazırladığınız ganajı krema torbasına alın ve tatlının üzerine sıkarak soğuk servis yapın.
|
|