|
Çikolatalı Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173563
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2023
105 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Vanilya
Hazır çikolata sosu
2 su bardağı süt
Süt, un, nişasta, zeytinyağı ve vanilyayı karıştırarak pişiriyoruz ve servis kaselerine döküyoruz. Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile pişiriyoruz ve soğuyan keşkülün üstüne döküyoruz.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173462
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2023
110 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı buğday nişastası
Vanilya
Hazır çikolata sosu
2 su bardağı süt
Süt, un, nişasta, zeytinyağ ve vanilyayı karıştırarak pişiriyoruz ve servis kaselerine döküyoruz. Çikolata sosunu 2 su bardağı süt ile pişiriyoruz ve soğuyan keşkülün üstüne döküyoruz.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163332
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2022
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
7,5 su bardağı süt
15 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 parça damla sakızı
150 gram margarin
3 çay bardağı un
Üzeri için:
250 ml krema
380 gram bitter çikolata
2 damla portakal aroması
Servis için:
Çilek
Süt ve toz şekeri tencereye alın. Kaynamaya yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızı ilave edin. Ayrı bir yerde margarini eritin. Un ilave edip karıştırın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak una ekleyin. Koyulaşana dek 5-10 dakika mikser yardımıyla çırpıp ocaktan alın. Servis kasesine boşaltıp soğumaya bırakın.
Üzeri için, kremayı kaynatmadan ısıtın. İçine, küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata ve portakal aromasını
ekleyip, çikolata eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp, soğuyan muhallebinin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın. Çilekle süsleyip servis yapın.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
tıpatıp
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.02.2019
Mesajlar: 47 Şehir: kAYSERİ |
Kısa URL: https://ml.md/lc143389
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
557 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
6 yemek kaşığı toz şeker
4 bardak süt
1 paket vanilya
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı granül kahve
Tereyağını eritin. İçine mısır ununu atın. Yavaş yavaş karıştırın. Toz şeker ve sütü ilave ederek, muhallebiyi pişirin. Altını kapatıp, vanilyayı koyun. Muhallebi tabaklarına paylaştırın.
Sosu için yağı eritin. Yumurtayla birlikte mikserde karıştırın. Pudra şekeri, kakao ve hazır kahveyi ilave edin. 5 dakika çırpın.
Hazırladığınız çikolatalı sosu soğumuş muhallebilerin üzerine dökün.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
iz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.03.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc73494
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2012
1,922 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
100 gram parça çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı nişasta
Şekeri ve sütü tencerede karıştırarak kaynatın. Ayrı bir yerde kakao, çiğ krema ve nişastayı çırpıp sütün içine ekleyin. Sürekli karıştırın ve koyulaşınca ocaktan alın. İçine parça çikolatayı, vanilyayı da ekleyip servis yapmak istediğiniz kaplara boşaltın. Soğuyunca üzerini parça çikolatayla süsleyip servis yapın.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
nurbebek
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2012
Mesajlar: 27 Şehir: Nallıhan-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc71624
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2012
1,992 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
50 gram bitter çikolata
Unu tereyağında kavurun. Üzerine sütle çırpılmış yumurtaları kakao ve şekeri de koyup iyice çırpın. Bu karışımı tereyağında kavrulmuş unun üzerine boşaltıp karıştırarak pişirmeye devam edin. Koyulaşınca ocaktan alıp sıcakken içine bitter çikolata koyup karıştırın, vanilya da üzerine koyup kalıplara boşaltın. Üzerine fındık ya da ceviz serpin. Soğuyunca üzerine istenirse vanilyalı dondurma ya da mevsim meyveleri ile servis yapılabilir.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
Esra R.
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc64439
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2011
2,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurtanın sarısı
4 çorba kaşığı toz şeker
3 su bardağı süt
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
120 gram paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tutam karabiber
2-3 dal nane
Yumurta sarısı, toz şeker, süt ve unu sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı, vanilya ve rendelenmiş çikolatayı ilave edip karıştırın. Ilındıktan sonra pul biber ve karabiberi de ekleyin. Daha sonra sıkma torbası yardımı ile kaselere boşaltın. Nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
hanımefendi
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.11.2010
Mesajlar: 23 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57369
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2010
2,261 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
100 gr. parça çikolata
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı çiğ krema
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı nişasta
Şekeri ve sütü karıştırarak kaynatın. Ayrı bir yerde kakao, çiğ krema ve nişastayı çırpıp sütün içine ekleyin. Sürekli karıştırın ve koyulaşınca ocaktan alın. İçine parça çikolatayı ve vanilyayı da ekleyip servis yapmak istediğiniz kaplara boşaltın. Soğuyunca üzerini parça çikolatayla süsleyip servis yapın.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
sıcak köşe
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc51733
Gönderme Tarihi: 17.May.2010
2,527 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr. sütsüz çikolata
4 çorba kaşığı toz şeker
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı pirinç unu
Çikolatayı bir kaba koyarak eritin ve önceden kaynatmış olduğunuz sütlü erimiş çikolataya ekleyerek iyice karıştırın. Öte yanda pirinç ununu az bir miktar soğuk suyla karıştırarak ezin sonra da bunu azar azar sıcak çikolatalı süte katın ve pirinç ununun top top olmaması için devamlı olarak karıştırın. Sonra bunu ateşe koyup toz şekerini de ekleyip orta ısıdaki ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Kaplara boşaltıp soğumaya bırakın, rende çikolata ile süsleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Muhallebi |
|
yeni sofra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2009
Mesajlar: 35 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc44483
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2009
6,998 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
1 adet kare çikolata
Tencereye süt, şeker, kakao, pirinç unu ve un konur. Orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir. Ateşten almadan hemen önce kırılmış çikolata eklenir. Çikolata eriyene kadar pişirilir. Kaselere paylaştırılır. Soğuyunca ikram edilir.
|
|