Kısa URL: https://ml.md/lc143389
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2019
568 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
6 yemek kaşığı toz şeker
4 bardak süt
1 paket vanilya
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı granül kahve
Tereyağını eritin. İçine mısır ununu atın. Yavaş yavaş karıştırın. Toz şeker ve sütü ilave ederek, muhallebiyi pişirin. Altını kapatıp, vanilyayı koyun. Muhallebi tabaklarına paylaştırın.
Sosu için yağı eritin. Yumurtayla birlikte mikserde karıştırın. Pudra şekeri, kakao ve hazır kahveyi ilave edin. 5 dakika çırpın.
Hazırladığınız çikolatalı sosu soğumuş muhallebilerin üzerine dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc163332
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2022
222 defa indirildi / yazdırıldı
7,5 su bardağı süt
15 çorba kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 parça damla sakızı
150 gram margarin
3 çay bardağı un
Üzeri için:
250 ml krema
380 gram bitter çikolata
2 damla portakal aroması
Servis için:
Çilek
Süt ve toz şekeri tencereye alın. Kaynamaya yakın vanilya ve dövülmüş damla sakızı ilave edin. Ayrı bir yerde margarini eritin. Un ilave edip karıştırın. Sütlü karışımı yavaş yavaş ve karıştırarak una ekleyin. Koyulaşana dek 5-10 dakika mikser yardımıyla çırpıp ocaktan alın. Servis kasesine boşaltıp soğumaya bırakın.
Üzeri için, kremayı kaynatmadan ısıtın. İçine, küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata ve portakal aromasını
ekleyip, çikolata eriyene dek karıştırın. Ocaktan alıp, soğuyan muhallebinin üzerine gezdirin ve soğumaya bırakın. Çilekle süsleyip servis yapın.