| 
 
 
 | 
Çikolatalı Muzlu Dondurma | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183949 
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2025 
49 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet olgun muz (dilimlenmiş, dondurulmuş)
 
2 yemek kaşığı kakao
 
2 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı, daha kremsi kıvam için)
 
1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)
 
Üzeri için:
 
Damla çikolata, fındık parçaları, hindistancevizi (isteğe bağlı)
 
 
Olgunlaşmış muzları dilimleyip bir buzdolabı poşetine koyun. En az 3-4 saat veya bir gece boyunca dondurun.
 
Donmuş muzları, kakaoyu ve sütü blender’a alın. Kremsi bir kıvam alana kadar çekin. Eğer muzlar çok donmuşsa, biraz bekleyip tekrar deneyin.
 
Tatlılığı damak tadınıza göre ayarlayın. Daha tatlı seviyorsanız 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
 
Hazırladığınız dondurmayı hemen tüketebilirsiniz. Daha katı kıvam isterseniz 1-2 saat daha dondurucuda bekletin. Üzerine damla çikolata, fındık parçaları ya da hindistancevizi serpiştirerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Muz Dondurma | 
  | 
kerem ali 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.04.2020 
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc150207 
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2020 
474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.elele.com.tr
 
 
4 muz
 
1 su bardağı damla çikolata ya da kuvertür çikolata
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Tahta çubuklar
 
Üzeri için:
 
Şekerleme
 
Bisküvi
 
Çikolata
 
Fındık
 
Fıstık
 
 
Muzları ikiye bölün. Ardından dondurma çubuklarına muzları takın ve 2 saat dondurun. Çikolatayı benmari usulü eritin ve içine tereyağını ekleyin. Muzları ilk olarak çikolataya, sonrasında bisküvi, şekerleme, fındık ve fıstığa bulayıp soğutun ve servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |