|
Çikolatalı Muz Dondurma |
 |
kerem ali
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.04.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc150207
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2020
452 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 muz
1 su bardağı damla çikolata ya da kuvertür çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
Tahta çubuklar
Üzeri için:
Şekerleme
Bisküvi
Çikolata
Fındık
Fıstık
Muzları ikiye bölün. Ardından dondurma çubuklarına muzları takın ve 2 saat dondurun. Çikolatayı benmari usulü eritin ve içine tereyağını ekleyin. Muzları ilk olarak çikolataya, sonrasında bisküvi, şekerleme, fındık ve fıstığa bulayıp soğutun ve servis yapın.

|
Çikolatalı Muzlu Dondurma |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1775 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc183949
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet olgun muz (dilimlenmiş, dondurulmuş)
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı, daha kremsi kıvam için)
1 yemek kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (isteğe bağlı)
Üzeri için:
Damla çikolata, fındık parçaları, hindistancevizi (isteğe bağlı)
Olgunlaşmış muzları dilimleyip bir buzdolabı poşetine koyun. En az 3-4 saat veya bir gece boyunca dondurun.
Donmuş muzları, kakaoyu ve sütü blender’a alın. Kremsi bir kıvam alana kadar çekin. Eğer muzlar çok donmuşsa, biraz bekleyip tekrar deneyin.
Tatlılığı damak tadınıza göre ayarlayın. Daha tatlı seviyorsanız 1 yemek kaşığı bal ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız dondurmayı hemen tüketebilirsiniz. Daha katı kıvam isterseniz 1-2 saat daha dondurucuda bekletin. Üzerine damla çikolata, fındık parçaları ya da hindistancevizi serpiştirerek servis edin.

|
|