|
Çikolatalı Parfe |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1877
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,523 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
1 çay fincanı su
100 gr badem krokan
3 çorba kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
1/2 çay fincanı toz şeker
Su ile şekeri 10 dakika kaynatın, kakao ve çikolata ilave edip, ateşten alın. Yumurta sarılarılarını teker teker mikserle çırpıp, çikolataya yedirin ve karışıma katın. Soğuduğunda, kar haline getirdiğiniz yumurta akları ile karıştırıp, krem şanti ilave edin. Havanda dövülmüş badem krokanı kanşıma katın ve tüm karışımı kalıba boşaltıp, buzlukta dondurun.
|
Çikolatalı Parfe |
|
kutu kutu pense
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc66863
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı pudraşekeri
1 paket krem şanti
Yumurtaları ve tozşekeri, yumurtalar iyice kabarana kadar çırpın. İçine kakaoyu, pudraşekerini ve iyice çırpılmış krem şantiyi ilave edip, karıştırın. Malzemeyi birbirine iyice yedirdikten sonra kalıba koyun. Derin dondurucuda ikiüç saat bekletin. Dolaptan çıkardıktan sonra soğutulmuş servis tabağına aktarıp, çilek dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Parfe |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162389
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2022
231 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım çay fincanı toz şeker
1 çay fincanı su
3 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter
3 adet yumurta
200 gram çırpılmış krem şanti
100 gram badem krokan
Toz şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Kakao ve parçalara ayrılmış çikolatayı ilave edip ocaktan alın. Ayrı bir yerde yumurta sarılarını mikser yardımıyla çırpıp, toz şekerli karışıma ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca, mikserle çırpılıp kar haline getirilmiş yumurta aklarını ilave edin. Krem şanti ekleyin. Badem krokanları havanda dövüp, ilave edin. Karışımı kalıplara pay edip, derin dondurucuda, donana dek dinlendirin. Parfelerin kalıptan kolay çıkması için, kalıpları ılık su dolu bir kaba oturtun. Servis tabağına çıkartıp, dilediğiniz şekilde süsleyin. Soğuk olarak servis yapın.
|
|