|
Çikolatalı Pasta |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1879
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,684 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
3 fincan un
3 fincan şeker
1 fincan ılık su
1 paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için:
3 bardak süt
1 paket krem şanti
1 paket bitter çikolata
Yumurta ve şekeri karıştırın üzerine diğer malzemeleri ekleyerek çırpın. 180 derece ısılı fırında 30-40 dakika pişirin.
sosun hazırlanışı : Krem şantiyi 2 fincan soğuk süt ile hazırlayın. 1 fincan süt ile de çikolatayı ocakta eritin. Fırından çıkarttığınız kekin üzerine dökün ve soğuyunca üzerini krem şanti ile kapayın. En üste de erimiş çikolata dökün.
ML® Hasbahçe için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 07.03.2021
|
Çikolatalı Pasta |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1880
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
3,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet pandispanya (dikdörtgen şeklinde)
4-5 adet kiraz şekerlemesi
3/4 su bardağı toz şeker
150 gr çikolata
hazır krema
Sos için:
2 yumurta sarısı
4/5 su bardağı toz şeker
6 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
2 tatlı kaşığı kakao
3 çay fincanı kahve
Tereyağını (veya margarini) oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar bekletip,yumuşatın. Yağı bir kabakoyup krema halini alıncaya kadar ısıtın. . Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu katın. İyice, yumuşak bir krema kıvamına gelene kadar karıştırmayı sürdürün.
Pandispanyayı, üç kat olacak şekilde kesin. Pandispanyanın en alt katını filmle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin. Bir fincan kahveyi ilk pandispanya katının üzerine gezdirin. Hazırlanmış kremanın yarısıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini koyun. İlk katta yaptığınız işlemi yineleyin. Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da daha öncekiler gibi ıslatın. Tatlıyı buzdolabına, soğumaya bırakın.
Ezip, ufaladığınız çikolatayı bir kaba koyup içi sıcak su dolu başka bir kabın içine yerleştirerek eritin. Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek cikolatanın üzerine dökün. 8-10 dakika karıştırmaya devam edin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp kalıba dökün. Mümkün olduğu kadar hızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın. Bir bıçak yardımıyla yüzeyini kare kare e çizin ve yeniden 25 dakika kadar buzdolabına koyun.
ML® Kolay Çikolatalı Pasta için tıklayın
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 07.03.2021
|
Çikolatalı Pasta |
|
alarm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2013
Mesajlar: 58 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc87641
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
1,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet çikolatalı pasta tabanı
300 gram bitter çikolata
1 su bardağı çiğ krema
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
8 adet çilek
1 paket çikolatalı kremşanti
Çikolataları ısıtılmış çiğ kremanın içinde eritip koyu bir krema haline getirin. Kreması için sütü, yumurta sarısını, unu ve şekeri bir tencereye alıp çırparak koyuşlaşıncaya kadar ocakta pişirin. Bu karışımı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın. Daha sonra servis tabağına aldığınız pasta kekinin bir parçasına bu kremayı tepeleme yerleştirin üzerine diğer keki koyup yine kremayı ve sonrada her tarafına kremşantiyi sürüp, kenarlarına da çikolatalı kremşantiyi süsüp kaplayın. Üzerini istediğiz gibi süsleyin. Ya da farklı bir sunum hazırlayabilirsiniz. Soğuyunca dilimleyerek ikram edin.
Fotoğraf "Domates Perisi" tarafından gönderildi. 29.12.2021
|
Çikolatalı Pasta |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc95768
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2014
1,787 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Pandispanya için:
4 yumurta
200 g un
150 g toz şeker
35 g nişasta
35 g ovaleks
7 g kabartma tozu
80 g su
2 adet yumurta
5 g vanilya
Altlık parşömen kağıdı (yağlı kağıt) (tepsinin içinde kullanmak için)
Krema ve iç gereçler:
1/2 litre süt
150 g toz şeker
100 g un
100 g margarin
5 g vanilya (kırmızı)
50 g tüm yeşil fıstık
25 g damla drop
Örtülük ve süslemek için:
25 g kiraz şekerleme
100 g biskin yağ
150 g glase (Pralin+kuvertür)
500 g süt
250 g krem şanti
Yumurtaları yumurta tenceresine kırınız.
Şekeri ekleyiniz.
Ilık bir yerde yumurtalar koyulaşıp 2-3 katı kabarıncaya kadar çırpınız.
Un, vanilya, kabartma tozu karışımını ve ovaleksi ekleyiniz.
Önceden 180°C de ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriniz.
Fırından alınmadan önce sivri bir bıçak ya da kürdan batırarak tamamen pişip pişmediği kontrol ediniz.
Fırından alınız.
Yumurta, toz şeker ve unu krema tenceresinin içerisinde çırpma teli ile iyice karıştırınız.
Kaynar sütü yavaş yavaş ilave ediniz.
Koyulaşıncaya kadar orta hararetli ateşte pişiriniz.
Ocaktan indirirken margarini ilave ediniz.
Kuvertürü bıçakla küçük parçalar halinde doğrayınız.
Pralinle birlikte benmari usulü ile eritiniz.
Biskin yağı ilave ediniz.(Su oranı çok düşük yağ)
Pandispanyanin alt bölümüne kremanin dörtte birini sürünüz, damla drop ve tüm fistiklari her yerinde esit olacak sekilde serpiniz ve bunlarin üzerine tekrar krema sürünüz.
Orta kati bunlarin üzerine düzgünce yerlestiriniz ve ayni islemi burada da yapiniz.
Pandispanyanin en üst parçasini, kesik yüzü alta gelecek biçimde yerlestiriniz.
Krem santiyi pasta yüzeyine düzgünce sürünüz.
Hazirladiginiz örtülügü pastanin orta kismindan baslayarak dökünüz.
Kiraz sekerlemesi ile süsleyiniz.
Uygun sekilde dilimleyiniz.
Birer porsiyonluk olacak sekilde tabaga yerlestiriniz.
|
Çikolatalı Pasta |
|
atmaca
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2014
Mesajlar: 41 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc128943
Gönderme Tarihi: 13.Ekm.2017
1,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Kek için;
140 gr (1 su bardağı) un
46 gr (8 yemek kaşığı) kakao
7 gr (1 tatlı kaşığı) karbonat
144 gr (2/3 su bardağı) sıvı yağ
200 gr (1 su bardağı) toz şeker
160 gr (2/3 su bardağı) ekşi krema
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
2 yemek kaşığı toz espresso
Çikolatalı frosting için;
113 gr (1/2 su bardağı) tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
120 gr (3/4 su bardağı) pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
90 gr (1/2 su bardağı) bitter çikolata (parçalanmış)
300 gr çilek (bir kısmı ince ince dilimlenmiş)
Ganaj sos için;
90 gr (1/2 su bardağı) bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)
60 gr (1/4 su bardağı) krema
2 adet 18 cmlik yuvarlak kelepçeli kalıbı hafif sıvıyağ ile yağlayıp tabanlarına yağlı kağıt koyun. Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın. Bir kapta un, kakao ve karbonatı harmanlayın. Başka bir kapta ise sıvıyağ, toz şeker, ekşi krema, yumurta, vanilya ve kahveyi çırpın. İki karışımı birleştirin ve güzelce birbirlerine karıştıktan sonra iki kalıba eşit şekilde paylaştırın. Fırının orta rafında yaklaşık 29 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin. Fırından çıkıp ılınmaya bırakın. O esnada frosting ve sosu hazırlayabiliriz.
Frosting için; tereyağını üç dakika orta hızlı devirde rengi açılıp biraz kabarana kadar çırpın. İçine pudra şekerini ekleyin ve 3 dakika daha çırpmaya devam edin. Vanilyayı ekleyin. Çikolatayı benmari usulü veya mikrodalgada kaşıkla birkaç saniyede bir çıkartıp karıştırmak suretiyle eritin. Çok sıcaksa ılınmasını bekledikten sonra çikolatayı da azar azar ekleyerek çırpın. Pürüzsüz bir frosting elde ettiyseniz keklerin ilk katını bir servis tabağına koyun. Üzerine frostingi güzelce yayın, çilek dilimleri yerleştirip ikinci kat keki de üzerine kapatın.
Ganaj için; kremayı ısıtın ve içine çikolata parçalarını ekleyip eriyene kadar karıştırın. Pürüzsüz bir sos olduğunda pastanızın üzerine kenarlarından hafifçe akacak şekilde döküp çikolataya batırılmış çileklerle süsleyebilirsiniz. Çikolata rendeleriyle son rötuşu yapabilirsiniz.
|
Çikolatalı Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142663
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
746 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından biraz fazla un
1 paket kakao
100 gram tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
3/4 su bardağı süt
Pastanın ara katı için:
2 poşet krem şanti
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
Pastanın üzerini kaplamak için:
Yarım paket krem şanti
160 gram bitter çikolata
Kilitli kalıpları yağlayıp hazırlayın.
Un, tuz ve kabartma tozunu iki kere elekten geçirin. Oda sıcaklığında yağı şekerle birlikte iyice çırpın. Daha sonra yumurtaları tek tek ilave edin. Sütün içinde erittiğiniz kakaoyu da ilave edin. En son hazırladığınız unlu karışımı ekleyip çırptıktan sonra hazırladığınız kalıba dökün. 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.
Fırından çıktıktan sonra 10 dakika kalıpta dinlendirin. Kalıplardan çıkardıktan sonra çemberli kalıba ilk keki koyun,arasına daha önceden hazırladığınız kremşantiyi koyup biraz dolapta bekletin. Daha sonra ikinci kat keki de koyup, üzerini kaplamak için çikolatalı karışımı hazırlayana kadar tekrar buzdolabına kaldırın.
Küçük parçalara böldüğünüz çikolataları, benmari usulü eritip ocaktan alın. Daha sonra ara sıra çırparak ılıtın ve önceden ayırdığınız kremşanti ile de çırpıp pastanızın üzerini kaplayın. Servis zamanına kadar dolapta bekletin.
|
Çikolatalı Pasta |
|
memetcan
Aşçı
Kayıt: 15.05.2020
Mesajlar: 18 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc150639
Gönderme Tarihi: 19.May.2020
455 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
1 su bardağı kakao
1 paket %80 bitter çikolata
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Alabildiğine un
Pastacı kreması için:
Yarım kg süt
1 vanilya çubuğu yada toz vanilya
5 adet yumurta sarısı
1 su bardağından az şeker
Yarım su bardağı nişasta
Yarım su bardağı un
6 yemek kaşığı krema
Mandalina-limon rendesi
Böğürtlen
Çikolata sosu için:
1 paket çiğ krema
2 paket %60 bitter çikolata
Her kek tarifinin başında söylendiği gibi yumurta ve şekeri iyice karışana kadar mikserliyoruz. Sonra diğer malzemeleri alıp hafifçe spatula ile karıştırdıktan sonra 180 derecede ısınmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
Ayrı bir tencerede çiğ krema haricindeki tüm pastacı kreması malzemelerini kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Piştikten sonra çiğ kremayı ve böğürtlenleri de ekleyip soğuması için dinlendiriyoruz.
Çiğ kremanın içinde bitter çikolataları eritiyoruz.
Pandispanyayı ortadan eşit bir şekilde kesip servis tabağında arasına kremayı sürdükten sonra üzerini kapatıyoruz. Dilimlerin üzerine servis ederken yada direkt tüm pastanın üzerine çikolata sosunu dökebilirsiniz.
Not: Hamurun akışkan bir kıvam olması gerekiyor. Bıçağı harca batırıp çekerken net bir şekilde ikiye ayrılıp birleşiyorsa, tamamdır.
|
Çikolatalı Pasta |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151548
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2020
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
410 gr toz şeker
250 gr un
80 gr kakao
2 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
2 yumurta
240 ml kefir
240 ml koyu kahve
100 ml ayçiçeği yağı
2 paket vanilya
Kreması için:
250 gr yumuşatılmış tereyağı
420 gr pudra şeker
65 gr kakao
1 tatlı kaşığı granül kahve
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı süt
1 tutam tuz
Üzeri için:
Çikolata ruloları
Pudra şeker
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 24 cm x 24 cm ölçülerinde kare kalıba yağlı kağıt serin. Şeker, un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu bir kapta harmanlayın. Yumurtaları, kefiri, koyu kahveyi, yağ ve vanilyayı ekleyip mikserle 2 dakika çırpın. Kalıba aktarın ve 35-40 dakika ya da kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Izgara teli üzerine alarak soğumaya bırakın. Krema için, tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Şeker, vanilya ve kakaoyu bir kapta harmanlayın ve tereyağına ekleyerek birkaç dakika çırpmaya devam edin. Kahve, tuz, süt ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Keki enine ortadan ikiye kesin. Kremanın yarısını iki kek arasına yayın ve kapatın. Kalan kremayı üzerine sıvayın. Buzdolabında soğuttuktan sonra kare şeklinde dilimleyin. Çikolata ruloları ile süsleyin. Pudra şeker serpip servis yapın.
|
Çikolatalı Pasta |
|
napolyon
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2020
Mesajlar: 40 Şehir: Kütahya |
Kısa URL: https://ml.md/lc156500
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2021
1,130 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pandispanya için:
4 yumurta
Bir çimdik tuz
5 yemek kaşığı soğuk su
155 gr şeker
25 gr Kakao
1 paket vanilya
75 gr un
80 gr elenmiş mısır nişastası
1 paket kabartma tozu
Ara kreması için:
500 ml süt
Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı mısır nişastası
2 yemek kaşığı kakao
130 gr bitter çikolata
200 gr oda sıcaklığında bekletilmiş margarin veya tereyağı
Üzeri için:
150 gr süt kreması
200 gr bitter çikolata
25 gr eritilmiş beyaz çikolata
Kenarları için:
Kavrulmuş fındık kırığı
Kremayı hazırlamak için nişasta, kakao, süt, şekeri koyup koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Kaynayan karışımı ocaktan alıp içerisine bitter çikolata atın.
Çikolatayı eritene kadar karıştırın.
Soğuması için üzerine streç film kapatıp dinlenmeye alın.
Yumurtaların aklarını ayırıp içerisine tuz ve su ekleyin.
Mikserin turbo hızında karışımı köpük gibi olana kadar karıştırın.
Ayırdığınız yumurta sarılarını, vanilyayı ve şekeri ekleyip beyaz krem haline gelene kadar karıştırmaya devam edin. (Ayrı bir Kapta)
Daha sonra iki karışımı birleştirin.
Bu aşamadan sonra mikser kullanmayıp spatulayla karıştırma işlemlerinizi yapın.
Kakao, un, nişasta, yumurtalı karışım ve kabartma tozu bir kapa dökülür. Karıştırılmaya devam edilir.
Homojen bir karışım olduktan sonra Hamur kelepçeli kaba dökün. (Kap ölçüsü 26 cm olmalıdır.)
175 derecelik fansız ayar durumundan olan fırında 25 dakikaya kadar pişirin.
Sıcak haldeyken üzerine temiz bir bez örtüp dinlenmeye alın.
Soğutmuş olduğunuz muhallebi karışımını mikserden geçirip oda sıcaklığında beklettiğiniz yağı ilave edin.
Son bir kez 3 dakika kadar mikserle çırpın.
Kek hamurunuzu 3 parçaya bölün.
Kremayı her katına ekleyin.
Son olarak ganaj yapıp kaplama işlemini sağlayın.
Üzerine beyaz çikolata eritip süsleyebilirsiniz.
İçerisine sadece çikolata yemek istemezseniz meyve parçacıkları koyabilirsiniz.
Bir gece buzdolabında bekleterek servis ediniz.
Not: Yumurta akının kar gibi olması gerekir. Yumurta sarısı ve akını birleştirirken oluşan kar formu bozulmamalıdır. Keki fırından alınca dinlendirmelisiniz. Muhallebi karışımını topaklanmaması için mikserle karıştırmalısınız. Süsleme işleminde hazır pasta süsleri kullanabilirsiniz.
|
Çikolatalı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161442
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
240 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
150 gram tereyağı veya margarin
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı tepeleme un
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Arası için:
1,5 su bardağı dondurulmuş vişne
Krema için:
Yarım litre süt
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
Üzerine:
2 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Vişne
Nane
Tereyağını eritip, ılınması için kenara alın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kek için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Üzerine ılınmış tereyağı, eritilmiş çikolata ve kakaoyu ilave edip, karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya kattıktan sonra tüm malzemeyi iyice karıştırıp, 22x22 cm ebadında bir kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin. Krema için sütü bir tencereye alın. Üzerine yumurta ilave edip, çırpın. Un ve tozşeker ekleyip kısık ateşte topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Margarin ve vanilya ekleyip, karıştırın. Daha kıvamlı olması için mikserle 3 dakika çırptıktan sonra kekin alt parçası üzerine kremayı yayın ve vişneleri dizin. Diğer kek parçasını üzerine kapatıp, pudra şekeri serpin. Pastanın kenarlarını rendelenmiş çikolata ile kaplayın. Vişne ve nane ile süsledikten sonra dilimleyerek, servis yapın.
|
Çikolatalı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161697
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021
289 defa indirildi / yazdırıldı
|
115 gram sütlü çikolata
1 su bardağı+3 kahve fincanı süt
1 su bardağı+1 çorba kaşığı esmer şeker
1 adet yumurtanın sarısı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı karbonat
Yarım tatlı kaşığı tuz
140 gram oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
3 adet yumurta
Arası ve üzeri için:
225 gram bitter çikolata
175 gram krema
1/4 tatlı kaşığı tuz
Süslemek için:
File antepfıstığı
1 Sütlü çikolata, 1/3 su bardağı süt, esmer şeker ve yumurta sarısını cam bir kaseye alın. Kaseyi kaynar su dolu tencerenin içine oturtun. Çikolatalı karışım pürüzsüzleşene ve koyulaşana dek karıştırın. Sudan çıkarıp soğumaya bırakın. 2 Un, karbonat ve tuzu bir kaseye eleyip kenara alın. 3 Tereyağı veya margarini rengi açılıp krema kıvamı alana dek mikserle çırpın. Teker teker yumurta ekleyip çırpmaya devam edin. Un karışımını ilave edip mikserin düşük devrinde karıştırmayı sürdürün. Kalan sütü ekleyin. Daha sonra çikolatalı karışımı ilave edip çırpın. Karışımı, yağlı kağıtla kaplanmış ve yanları yağlanmış 20-23 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp, 10 dakika dinlendirin. 4 Arası ve üzeri için bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Krema ve tuz ekleyip karıştırın. Daha sonra ılınmaya bırakın. 5 Pişen keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Arasına bitter çikolatalı karışımın 1/3'ünü ince tabaka şeklinde sürün. Çevresine, kalan 1/3'ünü sürüp, buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Buzdolabından alıp, bitter çikolatalı karışımın kalanını pastanın üzerine sürüp, çorba kaşığı ile üzerini şekillendirin. File antepfıstığı ile süsleyin. Dilimleyip servis yapın.
|
Çikolatalı Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161702
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2021
235 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kek için:
2 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı tozşeker
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
1 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağından 2 parmak eksik çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu
1,5 su bardağı un
İç kreması için:
2 su bardağı süt
1,5 çay bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
1 paket hazır çikolata sos
Kek için yumurta ve toz şekeri derin bir kapta çırpın. Sıvı yağ ilave edip, çırpmaya devam edin. Havuç, ceviz, tarçın, karbonat, kabartma tozu ve unu ilave edip, tüm malzemeyi iyice karıştırın. 26 cm'lik çember bir kalıba karışımı yayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek (keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir) pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve enlemesine 3 parça olacak şekilde kesin. İç kreması için süt, kakao, toz şeker, un ve yumurtayı tencereye alın. Koyu bir kıvama gelene kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını katıp, hem malzemenin birbirine karışması hem de ılınması için 1-2 dakika çırpın. Ilındıktan sonra kremanın yarısını birinci kek parçasının üzerine sürün ve diğer kek parçasını üzerine kapatın. Kalan kremayı sürüp, üçüncü kek parçasını üzerine kapatın. Üzerini kaplamak için hazır çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayın ve ılındıktan sonra kekin üzerini kaplayın. Üzerini dilediğiniz şekilde süsleyin ve çikolata donduktan sonra dilimleyerek, servis yapın.
|
Çikolatalı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168376
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2022
208 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Pandispanya içi:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
4 yumurta
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
25 g Dr. Oetker Kakao
Dolgu:
1 çay bardağı krema
60 g bitter çikolata
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplama ve süsleme:
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
30 g rendelenmiş bitter çikolata
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Kremayı tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.
Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Soğuyan çikolatanın yarısını pandispanyanın üzerine sürün, krem şantinin yarısını yayın ve çikolata parçalarının yarısını serpin. İkinci kat pandispanyayı koyun. Aynı işlemi uygulayın ve son kat pandispanyayı koyun.
Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 3 yemek kaşığı kadarını üst süslemek için ayırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Huninin ucunu ince kesin ve pastanın alt kısmını süsleyin. Makas ile ucu biraz daha derin kesin ve pastanın üst çerçevesine krema sıkın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.
Çikolatayı rendeleyin pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168377
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2022
117 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
100 g bitter çikolata
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g tereyağı
1,5 çay bardağı toz şeker
3 yumurta
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağı süt
Dolgu ve kaplama için:
1 su bardağı krema
200 g bitter çikolata
Islatmak için:
0,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Kakao
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin, süt ve eritilmiş çikolatayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp üzerindeki bombeli kısmını kesin. Enlemesine üç kat olacak şekilde kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Yarım su bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekleri hazırladığınız süt ile ıslatın. Servis tabağındaki kekin üzerine 1 yemek kaşığı kremalı çikolata sürün ve ikinci kat keki kapatın. Aynı şekilde çikolata sürün ve üzerine üçüncü kat keki kapatın. Kekin üzerini ve kenarlarını spatula yardımıyla kremalı çikolata ile kaplayın. Çikolatanın hafif donması için 10 dakika bekletip kaşık yardımı ile şekiller çizin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|